İşyerimde şuan Türknet VDSL kullanıyorum. Hızım 55-60 mbit arasında değişiyor fakat internette sürekli kopmalar yaşıyoruz. Bunun sebebi Türknet mi yoksa modem mi açıkçası çok emin değilim. Gerçi modemimiz biraz dandik. Everest SG-V300 var şuan. Modem kaynaklı olması daha yakın geliyor bana. Bu sebeple modemi değiştirmeyi düşünüyorum. Bu konuda bana önerebileceğiniz modem modelleri nelerdir? Şimdiden teşekkürler.
Tplink dışında her şeyi alabilirsiniz yeni gelen keenetic modemlere bakabilirsiniz işyeri büyükse mesh sistemi kurabilirsiniz.
Boragungoren
kullanıcısına yanıt
Çok büyük değil. Bundan önce Ttnet Hipernet ile kendilerinin verdiği modemi kullanıyorduk herhangi bir sıkıntı yaşamıyorduk. Şimdi böyle kopmalar yaşayınca araştırıp almak istedik. Teşekkürler yanıtınız için.
EcthelionTG
kullanıcısına yanıt
XDSL değerleriniz nedir acaba ?
micro77
kullanıcısına yanıt
Ekledim xdsl değerlerini
EcthelionTG
kullanıcısına yanıt
hocam snr değeriniz azaltma olrak gözüken download içinde 5,2 kötü demektir. 8 altında kopma olur. bu resime bakınca hattınızda sıkıntı var hızınını düşürtün derim.
okirgilO
kullanıcısına yanıt
Şuanki tarifem 75 mbit'e kadar destekliyor. Bunu 35'e çekmem sorunu çözer mi? Yoksa ADSL hızlarına mı çekmeliyiz. Bir de bu değerlerin düşük olması internet sağlayıcısıyla mı ilgili yoksa benim bulunduğum konum yahut başka bir sebebi mi oluyor?
EcthelionTG
kullanıcısına yanıt
SNR download değerleri epey düşük 5.2 dB.
Bu değerin en az 10-16 yada daha yüksek olmasını tavsiye ederim.
Tesisat kabloları bağlantıları kontrol ettirin .
Apartman girişinde de SNR değeri düşük ise Telekom dağıtım kutusuna giden kabloda sorun var demektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 28 Aralık 2019; 8:27:27 >
quote:
Orijinalden alıntı: micro77
SNR download değerleri epey düşük 5.2 dB.
Bu değerin en az 10-16 yada daha yüksek olmasını tavsiye ederim.
Tesisat kabloları bağlantıları kontrol ettirin .
Apartman girişinde de SNR değeri düşük ise Telekom dağıtım kutusuna giden kabloda sorun var demektir.
Hocam sıfır veya 2.el olarak VDSL2-FİBER destekli modem alacağım. Bütçe sıfır modem için 200 TL, ikinci el için de 100 TL. Önerilerinize açığım. Teşekkürler.
İnternet Tarifem : VDSL2 50 Mb e kadar (FTTC)
KingOfShadows
kullanıcısına yanıt
merhaba. öncelikle üzerinde TTNET yazanlardan uzak durmanızı tavsiye ederim. bütçenize en yakın çözüm keenetic yada tenda modemler var. fakat tenda servis, yazılım ve hangi konusunda hiç yok diyebilirim... indirimde olan bu ürünü bir inceleyin isterseniz :
www.hepsiburada.com
Keenetic Omni DSL N300 Whole Home Wi-Fi Kablosuz Fiyatı
merhaba. öncelikle üzerinde TTNET yazanlardan uzak durmanızı tavsiye ederim. bütçenize en yakın çözüm keenetic yada tenda modemler var. fakat tenda servis, yazılım ve hangi konusunda hiç yok diyebilirim... indirimde olan bu ürünü bir inceleyin isterseniz :
www.hepsiburada.com
Keenetic Omni DSL N300 Whole Home Wi-Fi Kablosuz Fiyatı
Öncelikle öneriniz için teşekkürler. Tavsiye ettiğiniz modemin fiyatı benim için çok yüksek. Dediğim gibi bütçem sıfır modem için 200 TL civarı. İkinci el olursa da 100 TL. İyi forumlar
micro77
kullanıcısına yanıt
merhaba hocam,
öncelikle konuyu upladığım için kusra bakmayın.
türknetle konuştum ve hızımı 40 mbps olarak sınırladılar. fakat yine de hiç verimli kullanamadım interneti. sürekli gidip geliyordu. bugün başka bir modemle denedim şuan değerlerim bu şekilde. bu değerler nasıl? yorumlarsanız sevinirim. teşekkürler.
EcthelionTG
kullanıcısına yanıt
merhaba bu modem ile SNR değerleri çok iyi görünüyor .
bu durumda sorun yaşamamanız lazım ...
micro77
kullanıcısına yanıt
Merhaba benim bütçem 250 300 civarı az daha yukarı çekebilirim zyxel ttnetin vermiş olduğu modemi kullanmaktayım ama modemde sorunlar oluşmaya başladı modem kapanıp açınca kullanıcı bilgileri sıfırlanıyor.. Modem yatak odasında olduğu için geceleri wifiyi kapatan bir tuş olsun istiyorum modemin üstünde sanırım bu modemin üstünde öyle bir tuş var gördüğüm kadarıyla yani bana uygun gibi ancak bu modem bozulursa Garanti durumu nasıl oluyor servisi iyimidir yoksa bozulursa çöp mü? Diğer sorum tp link archer vr300 1200 modemden ne gibi üstünlüğü var bu modemin ?
Eğer elinizdeki modemde interneti etkileyen bir sorun yoksa yanına router almanızı öneririm.
aliexpress.com
US $37.46 21% OFF|Xiaomi Redmi AC2100 yönlendirici Gigabit çift bantlı kablosuz yönlendirici Wifi tekrarlayıcı 6 yüksek kazançlı antenler geniş kapsama kolay kurulum AliExpress'da
merhaba sizin için keenetic omni dsl yeterli olabilir. üzerinde wifi kapatma tuşu olduğu gibi , isterseniz zamanlama ayarı yaparak geceleri belli saatler arasında wifi'sini otomatik olarak kapatıp açabilirsiniz. 4 yıl garanti veriyorlar , servis yetkilisine forumdan yada telefon ile ulaşabilirsiniz.
AirJETA
kullanıcısına yanıt
Evdeki modemi çocuk bazen kapatıyor kapanınca ayarlar sıfırlanıyor yani resetlemiş gibi oluyor her seferinde tekrar yapılandırmak zorunda kalıyorum evde ayrıca router kullanmak yerine yeni modem almak daha mantikli
micro77
kullanıcısına yanıt
Tşkler kardeşim bende sonradan fark ettim forumda keenetic firma yetkilisinin olduğunu aradığım özellikler bu modemde var bütçem 250 TL civarıydı ama yapacak bişey yok biraz üstüne çıkacak artık
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme