Şimdi Ara

MODEM TAVSİYESİ MART 2021 (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
695
Cevap
17
Favori
105.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar acil bir modem almam gerekiyor. zyxel-vmg3625-t50b Bu modemi öneriyor musunuz kopma sorunu falan var mı veya 2 oda ötede çok sinyal kaybı? kullananlar memnun mu? önceki zyxel 3312 modemimde her kapatıp açtığımda kırmızı ışık geliyordu 2-3 kere aç kapa yapmam gerekiyordu.O yüzden zyxelden çekiniyorum. şimdiden teşekkürler. tavsiyelerinizi bekliyorum

• maskoff M kullanıcısına yanıt

Hocam ben bu modemi kullanıyorum memnunum.

Fakat donanım olarak iyi, özellik ve yazılım olarak zayıf bir modem. Birde düşük SNR değerlerinde sıkıntı yaşayan arkadaşları biliyorum.

Benim tercihim Keenetic Hero DSL olurdu. O olmazsa Keneetic Extra DSL tavsiye ederim. Sadece tavsiye, alınır sorun yaşatır, sorunluluk kabül etmem. Çünkü Keenetic firması bile 10 SNR nin altında sorun yaşayabilirsiniz diye yazmış.

Hat değerleriniz iyi ise ve özelliklere ihtiyacım olmaz, tak çalıştır bir modem istiyorsanız o zaman VMG 3625 T50B gayet yeterli. Çoklu cihaz başarımı iyi, sizin eski modeminize göre çekim gücü 1 tık daha iyi. Bende de aynı modem vardı, 7 ay önce 3625 ile değiştirdim.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 26 Ekim 2021; 18:40:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler. Modem alacakken şöyle bir şeye denk geldim. Kullanan veya fikri olan var mıdır?

https://www.vatanbilgisayar.com/tp-link-deco-x20-dsl-574mbps-1201mbps-vdsl2-kablosuz-ax-4-port-adsl2-modem.html

Bulunduğum yerde vdsl var ama iki yıl içinde fibere de geçebilirim, öyle bir durumda da modeme iki iki para vermeyecek şekilde bir çözüm arıyorum. Bir de sinyal sorunum var odalar birbirinden uzak, o sebeple mesh vs yükseltici de alacağım gibi görünüyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim, acil almam gerek.

• Demir Yıldız kullanıcısına yanıt

wifi 6 destekli cihazınız var almak mantıklı . ben wifi 5li vr600v3 aldım ac2100 olan seri.

archer c60 router ımda onemesh özelliği yokmuş o özelliği deneyemedim.

• Demir Yıldız kullanıcısına yanıt

Kablonet köprülü olarak iki adaet deco m4 kullanıyorum. mükemmel çalışıyorlar, ping evin en ücra köşesinde bile 11 ms, hız 49,69 genelde ve jitter 0,49'dan yüksek olmuyor.

• Şuan Asus dsl n16 kullanıyorum. Saha dolabı Broadcom chipset kullanıyor. Yeni bir modem almak istiyorum 500 600 bandında ne alabilirim acaba?
    Hat değerleri şu şekilde.

MODEM TAVSİYESİ MART 2021

• simos35 kullanıcısına yanıt

Hocam o sınırlarda aşağıdaki modemler var.

Keenetic Extra DSL

Zyxel VMG 3625 T50B

Asus AC750

SNR değeri 8 olduğu için pek iç açıcı değil. Dolayısıyla SNR ayarı yapılabilen Extra DSL bence iyi olur. Asus ta bu ayara müsade ediyor fakat AC1200 imkanı varken 750 Mbps ye düşmeye gerek yok diye düşünüyorum.

Bildiğim kadarıyla Asus Ram olarakta daha düşük.

Asus AC750 de hayatımda görmediğim kadar internet kopma sorunu okudum. Bence Asus firması bu durumu incelemeli.

3625 kullanıyor ve memnun olmama rağmen, düşük SNR hatlarında sorun yaşatabildiğini biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 28 Ekim 2021; 18:16:35 >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

Snr yi 2 yapsam bile kopma olmuyor ama ben crc hatası vs oluşmasın diye 8 db de kullanıyorum. Extra dsli ben de düşünmüştüm ama hem fiyatı uçmuş hem de benim hat ile uyumu nasıl olur tam bilemiyorum.

• Merhaba herkese

Taşınıyorum. Gittiğim yerde ttnet var. Modemli ve modemsiz seçenekli fiber interneti var. Acaba modemli mi abone olayım yoksa modemi kendim mi alayım çünkü modemli başvuru yapınca geri cayme veya iptal söz konusu değilmiş.

• Ben sero B kullanıcısına yanıt

10 yıl servis sağlayıcının verdiği modemi kullandığım için sonrasında kendim ayrı bir modem alıp kullanmaya başladım.

Bence, güzel ve fonksiyonu çok olan bir modem almayı düşünüyorsanız, iyisi olsun düşünceniz varsa modemi kendiniz alın derim.

Wifi performansınız beğenmediğim için iss in zamanında vermiş olduğ TD-W9970 modemi kullanıyordum. Ek olarak ulaşılabilir hız değerlerinde 20-30 mbitlik bir düşme oldu bunun tam olarka modemle bir alakası olabilir mi?

Geçtiğimiz güm 514TL'ye TP-Link Archer C80 AC1900 aldım ancak henüz kargolanmadı. Yazdığınız modellerden birini almam daha mı mantıklı olur?

Hat değerlerim şu şekilde:

Teşekkürler.

• Nathan - Drake kullanıcısına yanıt

Hocam bu routerı eski modemle birlikte mi kullanacaksınız? Yoksa fiber internete geçme durumunuz mu var?

Ben olsam router yerine iyi bir modem alırdım.

SNR değerleri maalesef arzulanan sınırların altında. Fakat yinede belli olmaz, sorun çıkarmayabilir. Denemek lazım.

Hocam açıkçası wifi sinyali bir oda ötede çekmemeye başladığı için repeater a benzer fiyar germek yerine router alayım dedim şu anki modemle kullanmak için. Ancak araştırma yaptıkça ve 5ghz sinyale de zaman zaman ihtiyaç duyduğum için siparişi iptal edip yeni bir modem almanın daha mantıklı olduğuna karar verdim.

Bu fiyat aralığında 500-600 önerebileceğiniz bir modem var mı benim hat değerlerini göz önüne alarak? Fibere geçmeyi düşünmüyorum şu anlık.

En sevdiğimiz 9970v3 ' e sahipsin. O cihaz root'lanır, ayarları yapılıp köprü moduna alınır, router'a bağlanır.

• Hocam, SNR değeri biraz kötü olduğu için bu ayarın yapılabildiği bir cihaz çok iyi olacaktır. Sorun yaşanacak olursa SNR değerini modemden arttırılıp sıkıntılara karşı elinizde koz olur. Çünkü 10 un altı riskli bölge.

En başta çift bant AC modem seçilecek olması en önemli özellik. AX destekli modemler şu sıralar çok pahalı. Bu durumlar göz önüne alındığında alınabilirliği olan modemler;

Keenetic Hero DSL (1300 Mbits hız, donanım, yazılım desteği ve özellik olarak çok iyi ve güncel bir cihaz)

Keenetic Extra DSL (1200 Mbits hız, donanım iyi, yazılım ve özellik iyi, gigabit portları yok)

Asus AC750 (750 Mbits hız, donanım, yazılım ve özellikler iyi)

Zyxel VMG 3625 T50B ( 1200 Mbits hız, donanım iyi, yazılım ve özellik olarak zayıf. SNR ayarına müsade etmiyor ve düşük SNR ye karşı hassas)

Bu ürünler arasından benim kişisel tavsiyem kesinlikle Keenetic Hero DSL olacaktır. Almışken bir kez alıp en az 5-6 yıl arkaya baktırmayacak bir modem. 3 ay önce piyasaya çıktı ve donanım, yazılım desteği çok iyi, özellik olarak AC sınıfı cihazlar içinde zirve bir ürün. Çift çekirdek işlemci, 256 MB RAM ve Gigabit portları öne çıkan donanımlar. Bu modeli almanızı özellikle tavsiye ediyorum. Fiyatı bugün itibarıyla 780₺ ye bulunabiliyor.

İkinci seçenek Keenetic Extra DSL. Donanım Hero ya göre biraz daha düşük olsa bile hala üst seviye modemlerden biri. Kullanıcı yoğunluğu ve memnuniyeti üst seviyede olan bir cihaz.

Çift bant olduktan sonra diğer seçeneklerde incelenebilir.

Çekim gücü yönünden güncel modem olsa bile hiç bir markadan çok üst düzey wifi kapsama alanı beklemeyin. Hepsinin belli bir sınırı var.

@Holisticmax hocamızın belirttiği gibi eski modeminizi köprü moduna alarak en azından 2,4 Ghz sinyalinizi zayıf kalabilecek odalara taşıyabilirsiniz. Bu sayede ilave bir menzil genişletici almanıza gerek kalmaz.

ben sabahın köründe terz yazmışım ya. Kesinlikle bu tür bağlantı yaptırmam ya

Rootlanır, köprü moduna alınır, üzerine router bağlanır ve ana yönetici cihaz yaparım demek istemiştim.  

Aynı civarlada Keenetic Giga router yada tek cihaz modem ile çözecek Keenetic Hero DSL önerilir.

• Hocam şefin tercihi, Keenetic Hero modem+ Keenetic Giga router diyorsunuz.

Gerçekten efsane bir seçim olur. Tadından yenmez  

Yok ya;

1. seçenek 9970v3 köprü modu + Keenetic Giga (pppoe sonlandırma Keenetic'te, 9970v3 sadece dsl hattını ethernete çevirecek, tüm özellikleri kapalı olacak. dhcp, wifi, firewall, bla bla ....)
    2. seçenek direk Keenetic Hero DSL
  • @tcebeci1  @Holisticmax

Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için Keenetic Hero DSL modelini aldım. Şuanda SNR değerini 4dB e alıp yaklaşık +15mbit hız artışı elde ettim bağlantı kopmaları olmadığı sürece bu şekilde kullanacağım.

Wifi performansı olarak kısa bir yorum yapacak olursam arada bir duvar varken, az kayıp, 2 ve daha fazla duvar olunca %50 veya daha fazla kayıp meydana geliyor hem sinyanlde hem hızda. 5ghz kapsama alanı 2.4ghz e göre daha düşük bu bildiğim kadarıyla tüm network ürünlerinde olan bir durum zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nathan - Drake -- 2 Kasım 2021; 22:11:10 >

Hat değerlerinizi paylaşın isterseniz? Bir yorum getirebiliriz.

5Ghz doğası gereği 2.4Ghz'den daha kısa bir sinyaldir.

Bu da engellerin kısa bir örneği.

Hayırlı olsun bu arada tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 2 Kasım 2021; 22:12:28 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.