Yeniden merhaba! Yaklaşık iki aydır modemi kullanmaktayım. Yeni bir modem almamı gerektiren bağlantı kopması gibi sorunlarımın tümü ortadan kalktı. Hatta o günleri unuttum bile diyebilirim. Ev halkı da Benimle aynı tespit ve görüşleri paylaşıyor. Evimizin karşısında bir park var, akşamları orada yürüyüş yapıyorum. Telefonum parkın apartmanımıza yakın bazı noktalarından modemi görüyor. Daha uzak noktalarından da görse de yürüyüş esnasında internetten dinlemek istediğim müzik veya podcast gibi medyaları mobil paketimi tüketmeden dinlesem hiç fena olmaz aslında… Modemi evin parka bakan cephesine biraz daha yakın şekilde konumlandırsam faydası olur mu acaba?… Kızım ara sıra “Baba, modemi balkona koy istersen, parkta rahat edersin” diye dalga geçiyor zira… Belki bunun için bir ayar yapılabilir. Ancak, henüz modemle ilgili hiç bir ayar yap(a)madım. Bunun ilk nedeni; internet bağlantı sorunumuz ortadan kalkınca tatmin olup, daha detaya girme ihtiyacı hissetmemem… İkinci nedeni de neyi nasıl ayarlarsam ne faydası olacağını bilmemem… Bunun için internette biraz okuma ve araştırma yapmam gerekiyor, buna da pek fırsatım olmadı doğrusu… Yine de mobil uygulamasını telefona indirdim, ara sıra kurcalıyorum. Bağlı bulunan cihazların erişimini engellemeyi öğrendim şimdilik, zamanla daha da ilerletirim umarım. Bu durumda belki “Ayar yapmayıp, fişe taktığın haliyle kullanacaksan neden bu kadar pahalı bir modem aldın?” sorusu akla gelebilir. Sonuçta standart bir apartman dairesinde yaşayan iki yetişkin ile internette çılgın oyunlar falan oynamayan bir kız çocuğunun ihtiyacı için alındı. Belki yarı fiyatına alınacak bir modem de işimizi görürdü. Haklı bir yaklaşım olabilir ama Ben yine de doğru karar verdiğimi düşünüyorum. Cihazın şu an hakkını veremiyor olmam; ilave ayar ve geliştirmelere ihtiyacımız olmadığından (en azından ilave faydalar sağlayamayacağımızdan) değil, Benim şu ana kadar bu işlere kafa yormamam ve zaman ayırmamamdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Şu cihazı ayarlamayı adam akıllı öğreneyim, buradan uzaydaki uydulara falan bağlanmazsam Bana da Özbalkesli demesinler! (dermişiiimmm…) Zaman içinde yeni gözlem ve tecrübelerim ortaya çıkarsa yine paylaşırım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
MODEM TAVSİYESİ MART 2021 (22. sayfa)
-
-
Teşekkürler hocam yine de Mac kopyalama özelliği var herhalde bunu anlıyorum? benimde gördüğüm kadarıyla TürkNet kullanıcıları kullanıcı adı ve şifre girmeden kullanabiliyor.
-
Hocam öncelikle hayırlı olsun. Bende 2 gün önce Hero DSL ye geçiş yaptım. İleride yine Keenetic marka bir router alıp mesh sistemiyle ağı dahada genişletmeyi düşünüyorum. Hatta bunu şu an yapmamak için kendimi zor tutuyorum.
Kişisel tavsiyem modem desteklediği için WPA3 şifreleme yöntemini seçerseniz iyi olur. WPA2 şifrelemeyi kolay kurcalıyorlar diye okudum. Sadece tavsiye.
İnceleme ve paylaşım için çok teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 16 Kasım 2021; 11:41:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kullanıcı adı ve şifresiz sadece kablonettir. VDSL ve fiber pppoe doğrulama ister.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam sadece wpa3 secmemeli. Keza uyumluluk daha yaygın değil. Wpa2+wpa3 seçiminde fayda var.
Hayırlı olsun güle güle kullanın.
İstenileni fazlası ile veridgi noktada daha fazlası istenmiş gibi. Evet konumlandırmanız değişiklik yapacaktır keza kızınızı dinleyin balkona bir Keenetic extra koyunc mesela. 😉
Hocam valla ben FTTH hattımda Keenetic Hero'dan hiç memnun kalmadım.
H298A'da anlık olarak 300MBPS gibi hızları bile görürken, Hero 90-100MBPS'yi bile zor görüyor.
2.4GHz, 5GHz kanallarında, bütün bantları ve frekans genişliklerini denedim, anten pozisyonlarını değiştirdim ama Türk Telekom'un verdiği, üzerinde herhangi bir anten bile olmayan ücretsiz bir modem kadar performans veremiyor.
Hem çekim gücü, kalitesi hemde internet hızımda herhangi bir değişiklik olmadı.
Güncellemeyi yükleyip tekrar denedim fakat sonuç aynı bu modemin arayüzü vs hoş olsa da bence Türk Telekom'un ZTE H298A modelinden daha kötü bir kablosuz ağ performansına sahip o kadar uğraşıp duvara matkapla vidaladım vs ama iade edeceğim, eski modemimi geri takıp kullanmaya devam edeceğim.
Intel AX200 WiFi yongalı Notebook ve 2x2 MIMO destekli cep telefonumun WiFi özelliğiyle testleri gerçekleştirdim.
Ek olarak çocuk odasında H298A sorunsuz anlık 160, test sonucu 120MBPS olurken Hero'da hiç bir şekilde 65MBPS'yi geçemedim, odanın kapısını açınca anlık 93 test sonucu 85MBPS oluyor bu haliyle bile o antenleri süs olarak koymuşlar bariz belli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diemcizone -- 16 Kasım 2021; 14:1:39 >
-
Hemen düzeltiyorum sayın hocam. WPA2+WPA3
Hocam açıkçası bu duruma üzüldüm fakat çok ilginç geldi. Bir yerlerde bir hata olmalı. Zahmet olmaz ise şu ayarları deneyebilir misiniz?
5 Ghz wifiye farklı isim ve farklı şifre verelim. Eski wifileri cihazlara unutturup sadece 5 Ghz bağlayalım. Yani 2,4 Ghz e bağlanmasınlar. Çünkü test sonuçları 2,4 Ghz ile alınmış gibi duruyor.
Bendede AX yongalı laptop var fakat internet hızım 100 Mbit.
Bu şekilde deneyebilir misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 16 Kasım 2021; 14:7:4 >
Ağ birleştirme özelliğini kapatıp 2.4GHz ve 5GHz'yi 2 farklı SSID olarak ayarlayarak denedim, bağlandığımz cihazlardan ve modem arayüzünden bağlı olan cihazların bağlantı frekansını, bağlantı hızını kontrol ettim yani ne yaptığımı tam olarak biliyordum fakat yinede dediğim gibi sorun yaşadım.
Şimdiye kadar elimden çok modem geçti ama Türk Telekom'un sağladığı H298A gerçekten beni şaşırttı şuan üst kattayım modem antensiz basit bir ürün gibi gözükmesine rağmen 5GHz, 80MHz, 36. Channel, AC bağlantıda 160MBPS hızları rahatlıkla görüyorum.
Fiber kullanan arkadaşlar hiç Hero'ya 800TL para vermesinler, 2.el H298A modemler 80-100 liraya alınabiliyor, TürkNet zaten bu modemi ücretsiz bir şekilde hizmete tahsis ediyor benim cebimden 1TL para çıkmadı açıkcası.
-
Selamlar,
elimde HG255s var, Superonline 100 MBPs fiber abonesiyim. Modeme biraz uzak bir yerde 25-30 mbps çekiyor. Ara sıra kopmalar yaşatabiliyor.
Modem araştırıyorum, kablosuz performasının iyi olmasını istiyorum, keenetic markasını iyiden iyiye düşünmeye başladım. Başka tavsiyeleriniz olur mu?
-
Draytek Vigor almaya niyetlendim ama çok pahalı...Oğlum oyunlarda düşük Ping istiyor...şu anda kullandığımız 50 Mbps VDSL 'de gelen ping 7,5 civarı bazen 8'de oluyor...Bunu 2-3'lere yada en kötü 3-4 'lere düşürebiliriz diye tahmin ediyorum - evimiz Fiber dolaba çok yakın. ( 200 metre ) Şu anda eski bir Modem kullanıyorum. AirTies 5650v....Draytek fiyatlar 3-4 bin lira mertebesinde ve o kadar para vermeye niyetim yok ve alamam zaten ( wi-fi olmayan Model alacağım ) zaten Access Point var. Sadece Modem Router olarak Ne önerirsiniz ?
-
draytek 2760 kullanıyorum çok memnunum, ikinci el olarak almanızı tavsiye ederim, en güncel firmware ile köprü modunda kullanın. ayrıca ping konusunda modem değişikliği aşırı bir fark yaratmaz. tamamen iss ile alakalı aslında. muhtemelen 600 lira civarında bulabilirsiniz. daha uyguna bulursanız hemen kapın.
Arkadaşlar 3 katlı apartmanda 3 ap'ye dağıtım yapacak 500-600 TL'yi geçmeyecek bir vdsl modem öneriniz var mı? Yapması gereken tek şey internete erişim ve kaliteli port desteği. Ekstra özelliğe ihtiyacımız yok. Kullandığımız ev interneti zaten 100 mbps
-
iyi bir test yaptığına pek emin değilim. cep telefonunun kablosuz özelliğine ait performansında da sorun olabilir. farklı cihazlar ile de test yapmalısın. bu testlere donanım da yazılım da etki eder sonuçta. ethernet performansı nasıl bu arada? bence güncel bir markanın, senin yaşadığın bu soruna bir cevap verebileceğini ve çözüm de üretebileceğini düşünüyorum. unuttuğun eksik olan bir şeyler var gibi. örneğin duvara monte ettim demişsin. keşke fotoğraf paylaşabilseydin. antenler önemlidir. ama duvar da önemlidir. yalıtkan malzeme kullanılmış olabilir.
-
arkadaşlar selam,
ttnet fiber kullanıyorum ( 50 mbps) şimdi yenı taşınacağım yerde de fiber altyapısı mevcutmuş fakat site içerisindeki kablolar bakır kablo bu yuzden modem iadesi yapıp vdsl modem kullanmanız gerekmekte dediler.
bendeki modem ttnet'ın kitlediği klasik ZTE ZXHN H298A modemi.
şimdi bu taşıma işlemi sonrası ınternet ile herhangı bır problem yaşamamak adına bana bır modem önerebilir misniz hem f/p ürünü hem max 750-1000tl civarında güzel birşey istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anaesthetica -- 25 Kasım 2021; 17:4:44 > -
Merhaba hocam ,ayni benzer durum.bendede var
Hero yu bende aldim malesef kablosuz performansi zayif. Stabil degil , superonline nin mademinin cekim.menzili daha iyiyidi hemde anteni bile yok.bende sasirdim
Ayni sekilde benim.de sorunlarim hemen hemen sizinle ayni
Hero yu bende iade edecegim , hero nun sadece arayuzu guzeldi ,begenmistim baya .ama kablosuz menzili ve stabiletisi cok kotu cikti.
Yalniz birseyi sonradan fark ettim , keenetic ten memnun kalanlar hep extra dsl kullananlar .
Bu sekilde bende arastirdim.evet haklilar extra dsl de antnelerine ek olarak, 4 adet amflikatör sinyal yukseltici var
Hero da ise sadece 2 tane varmis ,bu yuzden memnun kalamadik
.musteri hizmetleri de evin duvarini bahane ediyor cihazlara mok atiyor . Iphone kullanin gibi komik cumleler kuruyorlar,
Gibabit portu ekleyip , 2 amflikatöru cikarmislar
Extra dsl ile hero ayni ürün gibi pazarlaniyor ama Aslinda ayni ürun degiller. Bu bir pazarlama hilesi
Simdi ne alacagimi arastirmaya tekrar basladim.. Boyle bol özellikli stabil full bir cihaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 25 Kasım 2021; 18:3:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam access pointli sistemde hem Zyxel VMG 3625 T50B hemde Keenetic Hero DSL kullandım. VDSL 100 Mbps sorunsuz ikiside. Hero DSL çekim gücü olarak bir tık daha iyi. Benim tavsiyem;
1- Keenetic Hero DSL
2- Keenetic Extra DSL
3- Zyxel VMG 3625 T50B
Access point destekli dediğiniz için yazdım, çünkü tek başına çekim gücü olarak modemlerden fazla beklentiye girmeyin. İster menzil genişletici satma stratejisi deyin ister frekans kanunları.
Exstra DSL; ileride hattınıza 100 Mbps üzeri fiber hız gelirse kabloluda verimli iletim alamazsınız. Gigabit portları yok. “Fiber gelmez, gelse bile kablolu 100 er Mbps işimi görür” derseniz sorun olmaz.
Son olarak tavsiyelerim ADSL ve VDSL hatlar için geçerli. Ev ortamımda fiber tecrübem olmadı. Bu konuda hala ISS lere ve onların kurdukları sistemlere saygıyla yaklaşıyorum. Fiber işleri korkutuyor beni.
Çok çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi; şu an basit kullanım ve dağıtım odaklıyız. Tek başına yeterli iş görülmez bizim apartmanda. Fiberden zaten ümidi kestik burada. Açıklamalarınız ve diğer yorumlar doğrultusunda Keenetic'in Extra DSL modelinde karar kıldım.
İyi forumlar
-
Güzel tercih hocam. Umarım sorunsuz bir sisteme sahip olursunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X