Şimdi Ara

MODEM TAVSİYESİ MART 2021 (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
695
Cevap
17
Favori
105.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu modem bu hat değerleriyle alınır mı acaba ?

şu anda tplink w9970 kullanıyorum gün içinde kopma yaşıyorum

MODEM TAVSİYESİ MART 2021

@tcebeci1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pathology_ -- 28 Kasım 2021; 0:27:29 >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

Hocam ben wi fi 6 router sipariş ettim de. Yanında bir ethernet kablosu gelir herhalde. Bir de routerı ayarlamak için ekstra ethernet kablosu almalı mıyım? Hani gelen kabloyu modem ve router için, bir kablo da routerı ayarlamak için Pc'ye bağlayacağım. Yoksa direkt kablosuz ayarlanır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BéTo -- 28 Kasım 2021; 1:22:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Uzun zaman önce ttnet ten almış olduğumuz modem sıkıntı çıkartmaya başladı. Sürekli kopmalar ve bağlantı hızından dolayı problem yaşamaktayım. Bu nedenle de düzgün bir modem alıp sorunu çözmek istiyorum.

Evde 2 Laptop, 2 Pc, 2 tablet, 2 TV, Digiturk, Yazıcı, Süpürge, 3 Telefon toplamda 14 cihaz wifi den, bunun haricinde de 1 playstation da kablolu olarak modeme bağlı.

Bu sistemi şişme, kopma yada başka problemler olmadan taşıyacak bir modem öneriniz var mı?

Bütçe olarak 200 USD ye kadar çıkabilme şansım var.

• pathology_ P kullanıcısına yanıt

Hocam hattınızın değerleri gayet güzel. Normal şartlarda 3625 hiç sorunsuz işinizi görür. Sizdeki soruna baktığımız zaman, klasik 2,4 Ghz yani tek bant modemin ortama artık yetişememe (patates olma) sorunu gibi duruyor.

Fakat şu konulara açıklık getirmek istiyorum. Hattınızdaki kablolarda yada eklerde, paslanma, anlık temazsız-kısa devre vb. durumlar varsa tüm modemler aynı hatayı verir. Hatta bu durum mükemmel görünen internet hatlarında bile anlık olarak ortaya çıkabilir.

Son olarak, eğer modemden beklentileriniz yüksek ise yani özellik ve yazılım olarak daha kapsamlı bir cihaz düşünürseniz Keenetic Hero DSL çok daha iyi bir seçim olacaktır. Zyxel aylarca yazılım çıkarmayan, Keenetic ise neredeyse haftada bir yazılım çıkaran daha ilgili bir firma.

Uzaktan kontrol, SNR ayarı, Torrent, VPN, WPA3 şifreleme, USB 3.0 öne çıkan özelliklerden bazıları. Birde inanılmaz Telegram vb. canlı destek hatlarını yabana atmamak gerekir.

• BéTo kullanıcısına yanıt

Hocam %90 kablo gelir diye düşünüyorum. Gelmese bile kablosuz ve mobil uygulama ile kolaylıkla ayarlanır. Sıkıntı yaşamazsınız. Takılırsanız yazın yardımcı olmaya çalışırım.

Teşekkürler. Wi fi 6 ve 5gHZ ile umarım pingim stabil olur MODEM TAVSİYESİ MART 2021 

• hilmitaranci H kullanıcısına yanıt

Hocam, Asus DSL 82U, Keenetic Peak DSL veya Keenetic Hero DSL modemleri bir inceleyin isterseniz.

Asus DSL 82U hala 2,4 Ghz sorunları yaşatabiliyor. Fakat yazılım ile düzeltilebileceğini düşünüyorum.

Keenetic cephesinde ise 200 Dolar bütçe ile Keenetic Hero DSL ve eğer gerekirse bu modeme mesh yada access point olarak bağlayacağınız Keenetic Giga veya Ultra router ile müthiş bir kapsama alanı yakalayabilirsiniz. Gerekirse dedim çünkü belkide sadece Hero bile yeterli gelebilir. Heronun daha güçlü versiyonu ise Peak DSL. 8 adet kablosuz güçlendiriciye sahip.

Bu sayfadaki diğer mesajlarımada bakabilirsiniz.

Şimdiki kullandığım sistem; Keenetic Hero DSL, 2 TV, 2 Kablolu bilgisayar, 1 kablosuz bilgisayar, 4 İphone, 1 tablet, Netflix.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 28 Kasım 2021; 13:23:51 >
  • BéTo kullanıcısına yanıt

Hocam umarım ping konusunda istediğiniz verimi alırsınız. Fakat şunuda belirtmek isterim, en stabil ve sağlıklı bağlantı şekli her zaman kablolu bağlantıdır. Okey oyununda tecrübe ettim. VMG3625 T50B nin ile aynı odada 5 Ghz de bile bazen sıkıntı yaşıyordum. Cat6 ile bağladığımdan beri en ufak düşme-şaşma-paket kaybı yaşamadım. Siz deneyin fakat son sözü kablolu bağlantının söylediğini bilin. En garanti çözüm.MODEM TAVSİYESİ MART 2021 

Ona şüphe yok canım MODEM TAVSİYESİ MART 2021 ama kabloyla da uğraşmak istemiyor insan kasalı bilgisayarı yoksa MODEM TAVSİYESİ MART 2021 

Benim istediğim İnternet hattında kopma olmasın .Wifi çekim gücü de tatmin edilebilir düzeyde olsun yeter . Herhangi bir özellik aramıyorum. Sadece 2.4 ghz Wifi özelliğini kullanacağım . Kablolu bağlantım olmayacak. O yüzden VMG3625 T50B düşündüm . Fiyat olarak da 550 lirayı geçemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pathology_ -- 28 Kasım 2021; 18:55:20 >

Ben 7 ay kullandım, en ufak sorun yaşamadım. 2,4 Ghz yapısı itibarıyla daha güçlü. 130 m2 evde yeterli geliyordu. 5 Ghz ise bazı ölü noktalarda zorlanıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 28 Kasım 2021; 19:6:19 >
  • Turkneti 3 gün önce bağlattım. Modemde Anex türü olarak A/L seçiliydi. Daha sonradan kendiliğinden Anex A oldu. Şimdi modem log dosyasına baktığımda Error yazmış Anex B diye log kaydı tutmuş . Ama modem arayüzünden Anex A olarak görünüyor. Bu olay hakkında bilginiz var mıdır acaba

Yanıtınız için çok teşekkür ederim.

Biraz önce mesajınınız okuya bildim.

Bugün Mediamark a gittim. Bana Tp-Link Archer VR 400 ü önerdi. Israr etmem rağmen başka bir modem tavsiyesinde bulunmadı.

Şu iki modem arasında kaldım;

TP-Link Deco-X20-1P AX1800 Mbps Tüm Ev Mesh Wi-Fi 6 Sistemi (Tekli) ~ 1.500 TL

Keenetic Hero DSL AC1300 4x5 dBi Cloud VPN Dualcore MU-MIMO Beamforming WPA3 Amplifier 2xUSB 5xGE VDSL2/ADSL2+ Fiber Mesh WiFi Modem Router ~ 1.100 TL

Hangisi mantıklı ve uzun soluklu olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hilmitaranci -- 28 Kasım 2021; 22:10:31 >

• Asus DSL AX82U çok iyi olur hocam. Gerçek 160 Mhz AX wifi 6 teknolojisi ve harici oyun motoru olması öne çıkarıyor. Ki bir çok üst düzey Asus modeminde oyun motoru olmadığını görüyoruz. Oyun kelimesi yanıltmasın, zor durumlar ile çok kolay baş edebilir. Oyun laptop mantığı gibi düşünelim. Çekim gücüne bir şey diyemem çünkü insanlar haklı olarak süper çekim gücü arzuluyor.

Peki hocam asus tuf ax5400 nasil cok benzerler ax82 ile . Herseyleri

• serkan1216 kullanıcısına yanıt

Hocam bunlar üst düzey router. Her ikiside efsane. Fiyat olarakta nispeten makul seviyeye inmişler. Hero DSL almamış olsaydım bu ürünü almak isterdim. Asus ta nasıl olsa Boardcom veya İntel işlemci kullanıyorum diye uçuk fiyat politikasını biraz insafa getirmiş görünüyor.

İhtiyaç varsa 5400 olan Windows 11 destekli daha güncel bir router. Hiç düşünmeden alabilirsiniz.

Tabi en önemli konu iki ürününde modem özelliği yok, sadece router olarak kullanabilirsiniz. ( son cümleyi Google dan bu konuyu okuyabilecekler için yazdım.)

• VMG3625-T50B Almaya karar vermiştim fakat kullanan bir kaç kişiyle konuştum çok kararsız kaldım.

İp alması sanırım 4-5 dk buluyormuş. Ayrıca bazı cihazlarda 2.4 de bağlanma sorunu olabiliyormuş.

keneetic extra 1200

Zyxel VMG3625-T50B

Tplink vr400 v3

arasında kaldım

3 dakika 10 saniye açılış süresi. Özellik olarak beni bir süre sonra boğmaya başladı.

Keenetic Extra DSL daha keyifli bir modem. Özellik miktarı fazla, sık sık yazılım güncelleniyor, Telegram gruplarında her konuda inanılmaz yardımcı oluyorlar. Değerlendirilebilir bence.

Aslında ben özellik aramıyorum. Modemi çalıştırdığım zaman internet kesilmesin bir de 2.4 ghz kapsama alanı geniş olsun yeter . Tek istediğim bu ikisi. Eski modemde sürekli hat kesintisi olduğu için artık her modemde olacak gibi hissediyorum.

Aslında gönlüm VMG3625-T50B yana donanımı iyi olduğu için fakat bazen elektrik gidip geldiğinde cihazların bağlanamama gibi sorunu varmış bir kaç yerde okumuştum yazılımla düzeltildi mi bilmiyorum o sorun. bir yandan da Keenetic Extra DSL al geç diyor. Sadece Wifi ile kullanacağım. karşı tarafa 2.4 ghz Outdoor acees pointe bağlayacağım o yüzen modemin ip almama yada bağlanmama gibi sorunu olsun istemiyorum . Satın alma sitelerinde bilen de yorum yapıyor bilmeyende o yüzden bilgi karmaşası yaşanıyor , iyi kötü yorumlar aldatıcı olabiliyor. Teşekkürler

@tcebeci1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pathology_ -- 29 Kasım 2021; 2:2:18 >

Hocam 3625 te güzel modem. 7 ay sorunsuz kullandım. En sık karşılaştığım sorun WiFi leri ayırmadığınız zaman kaybolma sorunu yaşatabiliyor. Ben çözümü access point kullanarak buldum. AC ile evin her bölgesine 5 Ghz yayın sağladıktan sonra wifi ad ve şifreleri ayırıp, tüm cihazlarını 5 Ghz e sabitledim.

Wifi leri ayırmadığım zaman karşılaştığım diğer bir problem 5 Ghz in zayıfladığı noktalarda 2,4 Ghz e bağlanıyor ve öyle kalıyordu. Otomatik Geçiş olayıda çok zayıf.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.