Hayırlı olsun güle güle kullanın. |
MODEM TAVSİYESİ MART 2021 (25. sayfa)
-
-
Seneler sonra evime internet bağlatmayı düşünüyorum. Ve bu işlere ne kadar uzaklaştığımı fark ettim. Evime Türk telekom Turknet ve Millenicom arsından bir tercih yapıp bağlatmayı düşünüyorum. Türk telekom bağlatırsam modem veriyorlar diğerleri de ücreti karşılığı veriyor. Ancak kendim güzel bir modem alayım sürekli ve her sağlayıcıda kullanayım diyorum. Eve gelirsek ev odaları yan yana bir hat üzerinde modemi en uç nokta olan salona kuracağım. Salonda bağlaycağım 58pus 8505 TV var. Yan oda mutfak mufakta çamaşır makinası mutfak yanı çalışma odası bilgisayarlar bulunuyor. bunları da kablosuz bğlayacağım hem uzun süre kullanabileceğim altta verdiğim altyapıya uygun 500TL civarı modem tavsiyeleriniz neler var?
-
Turknet kullanıyorum. Evde şu an kullandığım Airties 5650 modeme gelen hız 85 mb/ps civarında. Ama modemden cihazlara gelen internet bazen 3 mb/ps bazen 15 mb/ps arasında değişiyor. Uzun vadeli olacak bir modem değiştirmek istiyorum. Keenetic Hero DSL ve Zyxel VMG3625-T50B arasında kaldım. Modemi antrede ışık havuzunun içine koyduğum için duvar engeli meselesi minimal düzeyde.
-
Turk.net vdsl2 için modem bakıyorum.
Şu an Asus DSL16 kullanıyorum ancak sanırım cihazda bir arıza var, ara ara dsl gidiyor ve modemi resetleyince düzeliyor, böyle bir sorun yoktu son bir kaç ayda olmaya başladı.
Alacağım modemin wifi olayı hiç önemli değil çünkü kullanmayacağım, evde TP-Link mesh kullanıyorum wifi için. Modemi ethernet üzerinden gigabit switch'e bağlayarak ev ağına dahil edeceğim.
-
Hocam öncelikle şu konuyu ifade etmek isterim. Eğer internet hattınızda problem var ise hiç bir modem bu sorunu çözmez. Öncelikle arıza kaydı açtırıp hattın durumunu görmek gerekir. İkinci olarak başka bir modem ile deneme yapmak çok iyi olacaktır.
Sorun gerçekten modem ise o zaman her iki cihazı sorunsuz kullanan biri olarak tespitlerim, VMG 3625 T50B tak-çalıştır tarzı iyi bir modem. Fakat 7 ay kullanımdan sonra beni boğdu. Özellik ve yazılım olarak çok zayıf. Hatta köprü modunda bile çalışmaya izin vermedi.
1 aydır Hero DSL kullanıyorum. Özellik ve yazılım olarak iki modem arasında uçurum var. Hattım zaten sorunsuz, Turknet 100 Mbit VDSL.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mesh kullanılan bir ortamda bence aynı marka ürün seçmek daha stabil bir durum oluşturur.
Tabi bu saatten sonra kesinlikle AC destekli bir modem olmazsa olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 16 Aralık 2021; 11:44:44 >
Ne alakası var anlamadım?
Mesh cihaz bağlantıyı switch üzerinden alıyor.
-
Merhaba,
İnternedim Turknet 75mbit vdsl, kontrol ettirdim bir problem yok hatta.
Modemin yazılım desteği benim için önemli ip parketme, mac filtreleme, port yönlendirme gibi özellikleri aktif kullanıyorum.
-
Hocam o zaman Keenetic Hero DSL yi tavsiye ediyorum.
Modemin mesh destekli olduğunu farzederek yazmış tcebeci1 dostumuz.
Modem mesh master olunca yanına 1 tane mesh repeater toplam 2 parça ile işi bitirebilirsiniz.
Şu an sahibinden.com da fritzbox 7530 var bir tane. O ürünü geçen yıl kapalı kutu ben vermiştim satan arkadaşa. Bence fiyatı uygun kaçırmayın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 19 Aralık 2021; 18:38:36 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam özledik sizi. Samimiyetinizi ve beyfendiliğinizi resmen kelimelerinizde hissediyoruz. Yüz yüze tanışmamış olsak bile iyi ki varsınız. Bilgilendirmeler için çok teşekkürler.
Estağfurullah bilmukabele. İş - güç fırsat buldukça takip ediyorum forumu. İthal ürünler bir kaç aya komple iki katına çıkmış olacak. Gidişat parlak değil hayırlısı
Arkadaşlar merhaba evimiz 135 m2 senelerdir telekomun verdiği zyxel kullanıyorum.lanet ettim artık.dolar düşünce modemlerde fiyatlardada geri çekilme yaşanıyor.takip edip almayı düşünüyorum.2-3 duvar arkadan çekecek keenetic modem hangisini tavsiye ederseniz araşatırdığom kadarıyla herkes bu modemi tavsiye ediyor. evde 10 civarı cihaz bağlı olduğunda performans kaybı yaşatmayacak cihaz önerirseniz çok sevinirim.
netim türk telekom bu arada yorumlarda uyumsuz vs yazmışlar keenetic.alternatif marka önerilerine açığım arkadaşlar
-
Keenetic Omni DSL VDSL Modem düşünüyorum VDSL hattı için alternatif olabilecek aynı fiyatlara yakın Modem önerebilir misiniz?Wifi'yi çok kullanmayacağım esasen oyun odaklı kablo bağlantı düşünüyorum şimdiden cevaplar için teşekkürler.
Edit: Şunu da sorayım bu şekilde görece ucuz modemler ile pahalı modemler arasında Wifi özellikleri dışında gözle görülür her hangi bir özellik farkı oluyor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 21 Aralık 2021; 21:1:48 > -
Arkadaşlar türk telekomdan türk net 100 MB fiber üyeliğe geçecem. Modem konusu çok karışık her modem de olumlu olumsuz çok yorum var. Türk net'in sattığı modemi geçen gün Media Markt dan aynı paraya satın aldım. Kutusunda duruyor. Bugün trendyolda keenetic extra DNS modem 826 TL world karta da 60 TL indirim var. Diğer modemi kuponla birlikte 750 ye aldım. Bu iki modemden hangisi daha iyi ve performansli olur. Kullanım olarak da 4k TV, alabilirsem ps5, 2 telefon, robot süpürge, hava temizleyici bağlı olacak. Modem evin girişinde eşya dolabında gpon cihazına bagli. Hangi modemi tercih etmeliyim. Teşekkürler
Kardeşim için evine İnternet başlatacağız
Sorgulama yaptığımda resim deki hız değerleri gözüküyor
Hangi modemi almami tavsiye edersiniz fazla pahalı olmayan
Son 4 mesaja cevap olarak:
Güncel f/p ürünü olarak wifi5 (ac) modemler mantıklı seçim olur.
Zyxel VMG3625 ya da 8623
Keenetic Extra DSL
Keenetic Hero DSL
Fritzbox 7530
Fritzbox 7530 AX
Fritzbox 7590
Fritzbox 7590 AX
Bu topicte bahsi geçen modemler.
Letgo da çok sayıda sıfır VMG8623 ilanı var. Çok para vermek istemiyorsanız 300-400 e bunlardan almak en mantıklısı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 21 Aralık 2021; 22:31:41 >
VMG8623 300-400
Keenetic Omni de bu fiyatlarda hangisi tercih edilmeli?
-
Hocam bence bu saatten sonra çift bant özellikli modem tercih edin. Binalarda 2,4 Ghz kullanımı çok yoğun. Bu durum tek bant modemleri patates yapabiliyor.
5 Ghz geleceğe yatırım olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X