Zaman ayarlıı kapatmayı (ve restart etmeyi) çoğu cihaz yapar ama saat ile kapalı cihazı açmak zor. Sizin bu istediğiniz Wake-on-RTC diye geçer mümkündür ama dahili RTC özelliği bulunan bir cihaz alırsanız olur. O da bu bütçe ile mümkün değil.. Çok daha pahalı ve üst sınıf cihazlarda bulunur. Örn. kendim kullanıyorum tavsiye edebilirim. https://www.varia-store.com/de/produkt/189602-apu2e4-bundle-board-netzteil-speicher-geh-auml-use-rot-intel-i211-nic.html Ama siz şunu yapabilirsiniz. OpenWrt ile cron ile cihazı reboot yapma özelliği mümkün. OpenWrt firmware destekleyen bir cihaz alırsınız. Siz reboot yapar gibi araya bir sleep süresi eklersiniz, cihaz o süre bitince yeniden açılır. Yani cihaz o kadar geçene kadar kapalı kalır vakti gelince de açılır. Fakat cihazın o arada elektriği kesilirse sabah açılmaz çünkü saat bilgisi rtc özelliği olmadığından sıfırlanır onu söyleyim. Elektriği kesilmediği müddetçe sorun olmaz belirtilen saatte açılır. Şöyle ki; 00 1 * * * sleep 18000 && touch /etc/banner && reboot şeklindeki bir zamanlanmış görev (cron) cihazı saat gece 1 olunca kapatır, saat sabah 6 olunca açar. --- Ya da alternatif olarak birazcık elektronik biliyorsanız herhangi istediğiniz bir cihazı alıp onunla beraber harici bir tetikleyici kullanacaksınız. DS3231 rtc modül ile çok basit bir devre hazırlayabilirsiniz. Youtube'da istemediğiniz kadar örnek proje mevcut. Yapamam derseniz de hazır bir tane zaman ayarlı priz alıp öyle kullanabilirsiniz. Bence çoğu kullanıcı için en uygun çözüm bu. Aynı bütçede cihaz + bir tane zaman ayarlı priz. https://www.amazon.com.tr/s?k=zaman+ayarl%C4%B1+priz https://www.n11.com/arama?q=zaman+ayarlı+priz |
MODEM TAVSİYESİ MART 2021 (27. sayfa)
-
-
VDSL için hangi modem tavsiye edersiniz güncel olarak arkadaşlar ? 2.el almayı düşünüyorum. Bütçe 300-400 TL.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aldınız mı hocam?
-
300-400 arası bir modem de bana lazım. 100 mbps internetim var. modemden öyle aman aman bi beklentim yok iyi kötü e içerisinde wifi çeksin. Bir sorun yaşatmasın yeter.
-
İkinci el olarak, Keenetic Extra DSL veya Zyxel 3625 T50B düşünülebilir.
Arkadaşlar sadece modem olarak kullanmak için donanımı sağlam ve uygun fiyatlı ikinci el veya sıfır ne alınabilir? Xiaomi AC1800 router dağıtacak interneti. Fakat Netflix, torrent ve 6-7 cihaz bağlı olması eski modemi (Airties 5650v3) yordu ve sık sık bağlantı problemi yaşıyorum artık.
Donanım olarak en az 256mb RAM ve 1ghz üzeri çift çekirdek olmalı minimum.
Arkadaşlar superonline HG658 V2 bu model modemini kullanıyorum hiç memnun değilim internet çok yavaş acaba modem değiştirirsem düzelir mi ? Bütçe sıkıntısı yok internet daha iyi olcaksa bana modem tavsiye edebilir misiniz ?
-
Modemlerin detay üstadı altuntepe2 de pm atın en uygun modemi önerecektir : )
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam sizin modem zaten dualband bile değil.
Dual band wifi AC bir modem almanız kesinlikle sizi rahatlatır. 5ghz bandınız yok çünkü.
Şu an popüler olan modemlere bakabilirsiniz.
Hero DSL
Extra DSL
VMG 3625
VMG 8623
Teşekkürler hocam inceleyeceğim bunları.
-
Zyxel vmg3312-b10b modemini kullanıyorum. Wifi ile modemin yanındayken 70-80 mbit alırken çok uzak olmayan odaya geçince bile 20-25 mbitlere düşüyor. Bu normal mi yoksa modemde problem olabilir mi? Ara sıra internette yavaşlama da oluyor modem sanırım 6 yıldır var nasıl bir modem çağın gerisinde mi değiştirmem mantıklı olur mu yoksa özellikleri vs. yeterli mi hâlâ? Turknet 75 mbit vdsl paketini kullanıyorum bu arada.
Aynı şekilde sizin modeminizde sadece 2.4 ghz bandı var sadece. Ama uzakta hız düşmesi normal. 5 ghz bandı olan bir modem de alsanız uzak mesafeye geçince 2.4 den bağlanacaksınız. Frekans yükselince çekim mesafesi azalıyor.
Çözümü ya modemi ortaya konumlamak ya ortaya bir sinyal güçlendirici ya da router koymak. Evin planını çizip koyarsanız öneriler gelir
Arkadaşlar merhaba. Ben de modem arayışına girdim. ADSL, VDSL ve Fiber'in 3'ünü de desteklemesini istiyorum. ADSL kullanıyorum ama yarın bir gün belki taşınırsam veya fiber gelirse diye uzun vade düşünüyorum.
Dandik bir ürün olmasını istemiyorum. Tabi konudaki Fritz Box gibi de ütopik fiyatlarda bir ürün olmasın :) 500-850 arasına olursa iyi olur.
Maksimum hız olarak şahsen 200-300 Mbps yeterli. 1200 Mbps gibi değerlere ihtiyacım yok. Modem dünyasından biraz uzağım, konuya yazmadan önce araştırdım, bazı yorumları falan okudum.
Sanırım artık bazı temel özellikler üç aşağı beş yukarı çoğu modemde var gibi.
-SNR ayarlama mesela hoşuma gitti, bilmiyordum. Olsa fena olmaz. Şu anki durumda SNR değerim oynak biraz, bana iyi gelebilir. Normal durumda SNR 20-22; hat zayıflaması 8. Fakat SNR bazen 13-14 gibi değerleri de görebiliyor.
-USB ve dolayısıyla HDD desteği.
-Güzel bir QoS arayüzü ve bunla beraber mutlaka Wi-Fi'ye bağlı cihazlara istediğim gibi hız sınırlandırma yapabilmek.
Bağlı cihaz sayısı kablolu olarak 1; kablosuz olarak en az 3; en fazla 6 cihaz.
Çekim gücünün iyi olmasını istiyorum. En azından standart seviyede olsun, kötü olmasın.
Galiba işlemci konusunda Broadcom en iyisi ya da onun gibi bir şey.
Bir de Keneetic'in konusuna biraz göz attım. Çok fazla, sık güncelleme aldığını gördüm ve bu güncellemeleri kullanıcılara zorunlu kıldırıyormuş galiba (bazı özellikleri kullanabilmek için falan). Bu bana göre değil maalesef. + İşlemcisi de çok iyi değil deniyor.
Mümkün ise Broadcom işlemcili modem önerebilirseniz sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 24 Şubat 2022; 18:48:59 >
-
Hocam Keenetic candır, harika bir üründür, yazılım güncellemesi tabiki zorunlu değil... Olur mu öyle şey! isteüe göre ototmaitk ayarlarsın kendisi yapar yada manuel ayarlarsın sen istediğinde yaparsın. Bakarsın yazılımda neler gelmiş, gerekli görürsen yaparsın.
Keenetic de hem resmi hem de alpha beta sürümler var, alpha betalar geliştirme sürümleridir, hatalar olabilir denemek isteyen dener hata yazar tartışılır. forumda biz bunları genelde konuşuruz, Neler eklenseler de konuşulur.
Güncelleme bana göre değil demek çok komik bir durum, Internete bağlanıp da güncelelme almayan bir ürün aslında çöp olmuştur kullanılmaz Bu hayatın gerçeği, sürekli yeni güvenlik tehtidleri çıkar, yeni teknolojik yenilikler gelir bunlara uymak gerekir.
CPU lar inanılmaz güçlü Keenetic de. Broadcom un piyasada modemlerinde 400-600mhz modemleri var, keenetic 700-900 mhz lerden başlıyor. biraz araştır Broadcom da wifi çipi de CPU dan yiyormuş, Keenetic de ayrı bir wifi çipi var. Adı lazım değil çok marka kullandım Keeetic bir devrim!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bende superonline'nın dandik modemi ve sürekli kopma sorunlarından dolayı türknet'e geçip, kendi alacağım modemi kullanayım diyorum. Keenetic giga falan düşünüyordum. İnceleme videoları ve yorumlar iyi görünüyordu. Ancak forumda biraz gezindikçe, profil resmini bile keenetic logosu yapmış, yapmasa da öyle abartılı cümlelerle övgüler düzüyolarki, bu kadar aşırı ve büyük cümleler, methiyeler düzüldüyse, bir bit yeniği vardır diye düşündüm. Tplink 1200 modemini çok kişi kullanıyormuş, onu tercih edebilirim diye düşünüyorum.
Tek istediğim 1 oda 1 salon evde yataktan gözümle koridorun ucunda salonda gördüğüm modemin yatağımda çekmesi ve sürekli kopmalar yaşanmaması.
Keenetic övenlerin övgüleri, sanki tencere tava satıcısı veya vapurda sıradan bir ürünü mucizevi birşey gibi anlatıp, ısrarla kaktırmaya çalışan işportacıların ürünleri gibi geldi.
Sonuçta bir kıza da çok hoşsunuz, zarifsiniz derseniz teşekkür eder. Ancak şöyle harikasın, böyle inanılmazsın, senin gibi kız görmedim, dünyanın en güzel kızısın, senin için ölürüm falan dersen, hem inandırıcılığını kaybedersin, hem karşındaki bu tekin biri değil, manyakmı ne der, kaçar...
-
Hocam naçizane tavsiyem; modemden sadece DSL sinyalini Ethernet'e dönüştürme işini layıkıyla yapmasını bekleyin. Köprü moduna alıp Router ve Wifi işini daha güçlü bir cihaza devredin. Her işi yaparım abi diyen elemanlar gibi modemde her işi yapar ama nasıl yapar? :)
Kısacası DSL işini layıkıyla yapan chipsetlere bakın. Eski olması kötü olduğu anlamına gelmez. Mediatek bu işte maalesef iyi değil. Her ne kadar Keenetic sürekli güncelleme çıkartsada bu güncellemeler "DSL" tarafında Mediatek'e bağlı, mediatek güncellerse onlardan alıp firmware içine ekliyorlar. Saha dolapları hep Broadcom veya İnfineon Lantiq kullanıyor Türkiye'de. Geri kalan router yazılımı tarafını güzel destekliyor keenetic o konuda eleştiremem.
Ülkemizde ve dünyada DSL işini sorunsuz yapabilen stabilitesi kanıtlanmış avrupada, avustralyada, amerikada en çok kullanılan chipsetler zaten az. Bunlardan çok bulunanları ve ucuz olanları: Broadcom BCM63168, BCM63381, Lantiq VRX200
DSL teknolojisinin geliştirilmesi eski hızında değil belkide durmuş bile olabilir, dünyada artık ülkeler Fibere geçiyor. Kısacası son zamanlarını yaşıyor DSL ve yukarda önerdiğim Chipsete sahip modemlerden alıp köprü moduna alırsanız modemin CPU hızının düşük olması sorun olmaktan çıkar, sadece ethernete dönüştürme işlevi görür modemler. Bu şekilde hattınızın alabildiği maksimum hızı sorunsuz kullanırsınız.
Ben Draytek 2760 kullanıyorum, bunu seçme sebebim modemde Lantiq VRX200 chipset var, kablosuz özelliği yok bu sayede çok hızlı açılıp DSL bağlantısı kuruyor ve Router olarak kullandığım Openwrt kurulu cihaza gönderiyor. Şunuda belirteyim mahallede elektrik kesilip geldiğinde en hızlı kimin modemi DSL bağlantısı kurarsa en yüksek hızı o kapıyor. Diğer kullanıcılardan 5-10 megabit yüksek hızda bağlanıyorum birçok kez denedim onayladım bunu.
-
Selamlar hocalarım, evde vodafone fiber 100mbps internet kullanıyorum, sol un modemlerinden bıktım, sürekli hızım 3mbps altına düşüyor veya net gidiyor. Kanal değiştirmekten, kapat aç yapmaktan bıktım.
Wifi sinyal arttırıcımda var evde, ucuz yollu bir wre6505 v2 de mevcut ama kablosuz bağlantıyla bağlamaktayım, maalesef ondan da verim alamıyorum çünkü odamla modemin tam arasına bir yerde priz olmadığı için değerlendiremiyorum.
AX3000 model modemlere baktım, huawei ax3 pro modelinin fiyatının uygun olması, hem de wifi ax3000 olması beni cezbetti. Gigahome 650 chipsete sahipmiş, ne kadar başarılı bir işlemci bilmiyorum tabi...
Xıaomı ax1800 modelini önerenler de olmuş ama anladığım kadarıyla wifi standartı ax3000 in altında bir model. Ama işlemcisi daha iyiymiş, Evde 3 adet tv, 4 adet telefon sürekli olarak bağlanmakta. Xıaomı Ax3600 modeli çok tavsiye edilmiş ama fiyat olarak 1300 tl civarlarında. Gerçekten aradaki farkı son kullanıcı olarak ben hisseder miyim? Sonuçta internet bağlantım 100 mbps ve ülkemizdeki wifi hızları da malum... Belki 1-2 yıla 200 mbps paketler yerini alır ama yine de ax3 pro işimi görmez mi?
@altuntepe2 hocam özellikle sizden yorum bekliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Ley del Diamante -- 1 Mart 2022; 23:41:16 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X