Merhaba, alacağınız cihazdaki hızla internet paketinizin hızı aslında alakasız hocam. Yani 100 megabit hızım var ne gerek var demeyin. Xiaomi AX3600 gelecekte stabil Openwrt destekleyecek buna garanti gözüyle bakabilirsiniz, bu bile başlı başına tercih sebebi olmalı. Qualcomm olması diğer bir artısı. Tavsiye ediyorum. Huawei router cihazlarında kendi chipsetini kullanıyor genelde. Muhtemelen HiSilicon'dur. Hiç verimli değil aldığınıza pişman olursunuz gelecekte. Tavsiye etmiyorum. Xiaomi AX1800 fena değil fakat RAM düşük, kendi yazılımıyla kullanırsanız belki sorun olmayabilir fakat gelecekte cihaza güncelleme kesilince mecbur Openwrt kuracaksınız ve düşük RAM baş ağrıtacak. Tavsiye etmiyorum. Tek cihazla kapsama alanınızı artıramazsınız, en pahalı cihaz bile olsa olmaz. Mesh sistem ve birden fazla Access Point kullanmanız gerekli eğer eviniz büyük veya duvarlar kalınsa. Ucuz olsun birden fazla cihaz alıp openwrt kurup mesh sistem kurayım isterseniz eğer, Xiaomi Mi4a gigabit alın. Fiyat performanstır. Pahalı olsun en iyisi olsun derseniz, Unifi HD veya Unifi 6 LR alın. Orta olsun hem router hemde wifi olsun derseniz Xiaomi AX3600 alın. DSL köprü modem olarak Huawei HG630a, Zyxel VMG8623, Draytek 2760, Zyxel P2812 vs gibi cihazlardan alabilirsiniz. |
MODEM TAVSİYESİ MART 2021 (28. sayfa)
-
-
Çok büyük bir bütçe ayırmam mümkün değil hocam, kiralık evde oturduğum için aslında kablo çekmek istemiyorum, 4-5 ay sonra taşınacağım çünkü. Taşındıktan sonra da fiberden lan kablosuyla koridora wifi yi taşımayı düşünüyorum, bir önceki evde öyle kullanıyorduk, 3 yatak odasında da sıkıntısızdı. Salonda ki internet çok önemli değil, bizim için öncelik yatak&çocuk ve hobi odası. salonda sol un kendi modemi de olsa çok önemsemiyoruz zaten. Ama açıkçası düzgün bir modemi koridora kablolu bağlantıyla kullanabilirsem problemim kalmaz. Xıaomı ax3600 alıp onu koridora takmayı, elimdeki diğer modem ve ya routerla da salona ve mutfağa internet dağıtmayı planlıyım dedim. Sizce hangisi mantıklı olur?
Elimdekiler : ZXHN H267A ve wre6505 v2, şimdilik xıaomı ax3600 tercih edip, ilerleyen zamanlarda bütçe yeterse 2. routeri da kaliteli birşeyle değiştirmek mantıklı gibi geliyor bana. Mesh sistemlerine bütçem yetmez xiaomi mi4a gigabit le kıyaslarsak hangisi mantıklı olur sizce? ax3600 mü mi4a gigabit mi
Bu arada önemli bir detayı sormak isterim.
Ana modem koridorda, ZXHN H267A dan lan kablosuyla interneti alıp, xıaomi ax3600 e versem, herhangi bir sorun yaşar mıyım?
Yoksa şunu da yapabilirim: Gpon koridorda kalır, Wan kablosundan direk koridora çekerim, xıaomi ax3600 ü direk koridordan wan portuyla bağlarım. Sadece mutfakta çekim sorunu olabilir. Onda da wre6505 v2 ile kablosuz sinyal tekrarlarım. İki seçenekte olabilir gibi...
Huawei Ax3 : Quad-core Arm Cortex-A53@1.4 GHz (Gigahome 650)
Xiaomi ax3600 : 4x ARM Cortex A53 Qualcomm IPQ8071A
Hocalarım sizin de tavsiyelerinize açığım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Ley del Diamante -- 2 Mart 2022; 14:30:20 >
-
vdsl 75 mbit için modem tavsiye bekliyorum dostlar. :) bütçe 750 tl
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 2 Mart 2022; 12:9:2 > -
Vdsl 50 mbps için modem arıyorum. Bilgisayarı kabloyla bağlayacağım fakat televizyon wifi ile bağlanacak. Modem ile televizyon arasında 2 duvar olacak. Netflix izlerken takılmasın yeterli. Yardımcı olursanı sevinirim.
Şuan dikkatimi çeken iki model var
Tplink archer vr300
Tenda v12
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bardeos -- 2 Mart 2022; 22:28:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tp link c54
Merhabalar hayırlı akşamlar 😀 iyi forumlar, turknet kullanıyorum 100 MB hiz paketini, evdeki modem dün kırıldı yeni modem almak istiyorum bütçe 1.200 TL cihazlarım wifi 6 teknolojisini destekliyor wifi 6 modem almayı düşünüyorum da iPad üzerinden online oyun sürekli oynadım için pingde sıkıntı yapmicak bağlantı koparmicak bı modem tavsiye eder misiniz? Çok teşekkür ederim şimdiden
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aygun34 -- 15 Mart 2022; 23:3:38 >
VDSL altyapısına mahkum bir adres için kullanıcı sayısı 30 ve üstü sorun çıkarmayacak bir model tavsiyeniz varmıdır?
TP Link VR2100 ve VR600 iyi gözüküyor. Linksys piyasada kalmamış, (tek model var X6200)
edit: ürün eklendi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zercx -- 19 Mart 2022; 9:12:54 > -
Wifi 6 teknolojisini destekleyip desteklemediğini bilmiyorum. Ben de ttnet var vdsl modem olarak amazondan tplink vr 600 aldım. Şimdilik memnunum. Çok ısınmıyor. Wireless diğer odalarda da iyi bağlanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollo34 -- 18 Mart 2022; 15:19:52 > -
Tp Link Archer-VR2100
Keenetic Hero DSL
Vdsl altyapı için bu modemler arasından hangisini tavsiye edersiniz, birbirlerine göre artısı eksisi nelerdir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 24 Mart 2022; 13:30:42 > -
Arkadaşlar merhaba yardımınız lazım. Elimde Millenicom'un verdiği vdsl2 modem var ama bu firmaya düşman olduğum için verdikleri modeme de güvenmiyorum. Sorunum ise şöyle. Evde 3-4 Apple, 2 Windows, 2 android ve bir televizyon olarak 8-9 cihaz bağlanıp interneti kullanıyoruz. Bu cihazlardan televizyon ve bir windows ethernet üzerinden bağlı diğerleri wi-fi bağlantı şeklinde. Ben internete girerken sürekli bağlantı yok hatası alıyorum ancak diğer 2-3 cihazdan wi-fi çıkış yaparsam örneğin televizyondan bağlanabiliyorum. İnanılmaz yorucu ve sinir bozucu olmaya başladı. Turknet ile konuştuk bu sorunun modem kaynaklı olduğuna karar verdik yani hepsine aynı anda bağlantı sağlayamıyor diye düşünüyoruz siz ne dersiniz?
Bu sorunları çözeceğim f/p modem önerir misiniz bana bağlantıı vdsl? Şu an kullandığım modem bilgilerini ekliyorum
-
Tek parça Hero DSL alıp kullanabilirsiniz. akakce.comKeenetic Hero DSL KN-2410-01TR 1300 Mbps VDSL2 Modem Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/modem/en-ucuz-keenetic-hero-dsl-kn-2410-01tr-1200-mbps-vdsl2-fiyati,1190666936.html
Ya da mevcut modemi köprü moduna alıp router üstünden interneti eve dağıtabilirsiniz.akakce.comKeenetic Viva KN-1910-01TR 1300 Mbps Router Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/router/en-ucuz-keenetic-viva-kn-1910-01tr-1300-mbps-fiyati,534755939.html
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam teşekkürler bu ürünlere bakmıştım ilgimi de çekti ama çok pahalı geldi bana. Daha ucuz bir markanın ürünüyle çözemez miyim?
-
Bütçeniz ne kadar?
Bütçe sıkıntım yok açıkcası, Keenetic markayı da alabilirim ama bir vdsl modem için 1200 civarı paralar fazla yüksek geldi o sebeple sordum. 600-700 civarlarına yukarıda bahsettiğim tüm sorunlardan kurtulur muyum?
Birde bu Keneetic modemlerin kapsama alanı normal modemlere göre daha geniş midir?
-
Router alternatifine eğer USB ihtiyacı yok ise daha ekonomik çözüm;
gittigidiyorKEENETIC KN-3010-01EN SPEEDSTER AC1200 5PORT MESH ROUTER AP Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyorhttps://www.gittigidiyor.com/network-ag-modem/router-access-point-repeater/keenetic-speedster_spp_1010242?id=755513333 -
Kablosuz güçleri belli şartname ve standartlara bağlı. Keeneticlerin başarısı yazılımında sanırım.
Modem/rotuerlar bir kere alındı mı 8-10 sene çalışabilen cihazlar. Bence almışken iyisi alınmalı. Ayrıca gigafiber İnternet konuşuyoruz. Kabul, şuan fiyatları yüksek ama 2-3 sene sonra erişilebilir olacaktır. Belki sokağınıza gelecek. Alırsınız viva router ile kullanırsınız. Kablolu veya kablosuzda 800-1000 mbite kadar gideri var.
600-700 civarına kablosuzu (5 ghz) sorunsuz sıfır modem bildiğim kadarıyla yok. 2. El Extra DSL bakabilirsiniz belki.
Bu bütçeyle keenetic router bakmak en mantıklısı. Siz yine de keenetic konusuna da yazın, daha bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır
Bütçenizi zorlamazsa bu router olabilir, Viva'yla aynı donanım ama usb'si yok.
Keenetic Speedster KN-3010 AC1200 4x5 Dbi Mu-Mimo Beamforming Wpa3 5xGE Fiber Mesh Wi-fi Router - 800 TL
https://www.amazon.com.tr/dp/B08VWRYKHD/ref=cm_sw_r_awdo_7WPGQ266X2GTR7C1DF6Q
Ya da buna bakabilirsiniz
https://www.incehesap.com/keenetic-extra-kn-1710-router-fiyati-48099//
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam mutlaka iyi bir üründür. Ben ilk paylaştığınız 1200 liralık modemi almaya karar verdim. Gerekçem bir kez almak 5 sene unutmak istiyorum. Daha doğrusu bir indirim kuponu, banka kampanyası vs bekleyim :) Sormak istediğim bir kaç soru olacak.
Bağlantım Turknet vdsl 60mb bit.
10 tane wifi cihazı tam güçte internet istese cevap verebilir mi?
Usb olmasının avantajı nedir?
Bu modem fiber için de kullanılabilir mi yoksa kısıtlı bir yatırım mı?
Airties, tp link gibi markalar kullanmış kişiler için taş devrinden jetgillere geçiş hissi yaratır mı?
Cekim kapasitesi nasıldır örneğin mevcut modem duvarlar dahil 5 mt çekiyor ise bu 10 mt çeker mi?
Sorular çok derseniz ana konusuna sorayım :)
-
Kullananlar benden daha iyi cevap verecektir.
Aynı şekil bende amazondan bu ürünü aldım , dediğiniz gibi wireless i diğer odalardanda çok iyi çekiyo. Evde 7 kişi bağlanmamiza rağmen hizimda ve Pingde dalgalanma yada kopma yaşamadım iyiki almışım çok sağolun hocam sizin yoruma istanaden aldim iyikide almışım kuruşu kuruşuna hakeden modem helal hoş olsun
100 mbit internetim var. Vdsl
Mevcut modemim bu hızları Ethernet'te destekliyor ancak wifi de ciddi bir kayıp oluyor.
Açıkçası 100 mbit internet alıp 50 mbit internet kullanmak bana çok saçma gelmeye başladı.
Bu nedenle modem arayışına girdim.
Wifi de hız ve kopma sorunu yaşatmayacak marka ve modeller nelerdir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X