< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
MODEM TAVSİYESİ MART 2021 (30. sayfa)
-
-
Sağolun hocam tp link kafama yattı. Onu almayı düşünüyorum. Takibe ekledim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar vdsl 2 den fiber e geçicem çok fazla pahalı olmayan f/p yüksek modem önerirmisiniz?
Birde fiber de modem değil router alın diyorlar o nasıl olucak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
önerileriniz için teşekkür ederim, cevabınız biraz geç oldu benim için yoksa muhakkak değerlendirirdim. tp link td-w9970 v3 modelini aldım satıcı bütün operatörlerle çalıştığını söyledi.şimdi hattın bağlanmasını bekliyorum.umarım problem yaşamam.
-
Arkadaşlar yeni modem-router almayı düşünenler için bilgilendirme yapmak isterim;
1- Kesinlikle AC (2,4 Ghz-5Ghz) ve üzeri sistemlere yatırım yapılması, uzun süreli kullanım kapasitesini arttıracaktır.
2- Evinizde baz istasyonu gibi kesintisiz wifi yayını kurmak istiyorsanız MESH sisteminde ısrarcı olun. Genelde destekleyen ve aynı marka olan ürünler bu özelliği sağlıyor.
3- Modemin sadece internet vermesini isteyenler için sorun yok fakat bol özellikli olsun, yazılım güncellemesi alsın, kullanımda esneklik sağlasın, kendimi geliştireyim diyorsanız ürün seçerken daha dikkatli olunmalı.
4- Alınacak cihazdaki wifi amplifier ve gürültü giderme gibi devrelerin olması, hattınızın çok daha stabil çalışmasını sağlayacaktır.
Sonuçta yatırım maliyeti olacağı için iyi seçim yapmak gerekiyor. Tavsiye olarak bilgilendirme yapmak istedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 23 Nisan 2022; 13:3:11 >
Arkadaşlar elimde Tp link tdw9970v3 modem var fazlalık, alt yapı fiber, mevcutta turkentin verdiği modem var fakat ben türkneti değiştireceğim için iade edeceğim modemi, elimdeki tplinki satıp ,ZTE H298A HGW fiber modemi alabiliyorum sizce almalımıyım?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Annemlerin modem cortladi. Fiber modem alacagim. Annem-babam baglaniyorlar. Tipik youtube sosyal medya olaylari. Soyle kopma sorunu yasamayacaklari ucuz bi fiber modem onerene cok dua ederim
Hocam fiber internete geçiş yaparken, internet servis sağlayıcınız modem verecektir veya önerecektir. Tavsiyem onların modemini kullanın.
-
adsl adsl fiber destekleyen f/p ürünü hangisini önerirsiniz?
-
teşekkürler hocam, fiyat açısından 3625 e zaten bakıyordum, evde de kullanıyorum, memnunum ama başka f/p ürün var mı diye merak etmiştim.
-
mesh sistemi ihtiyacım olmayacak, olsa bile elimde tp-link mesh cihazları var. 3625 yerine tenda v12 de tercih edilebilir gözüküyor, onun hakkınd ane düşünüyorsunuz hocam?
-
Boardcom işlemciler eskiden beri kullanıldıkları için populer ve tavsiye edilir. Tendaların ilk serilerinde ısınma sorunları vardı. "Modemi dik konumlandırırsanız ısınmıyor" şeklinde 21. yüzyıla yakışmayan yorumlara denk gelip şaşırmıştım.
Bildiğim kadarıyla bu V12 modellerinde ısınma sorunu halledilmiş görünüyor. Yorumlarda V12 ısınma problemi okumadım.
Fakat tavsiyem satış sitelerindeki kullanıcı yorumlarını gözden geçirip karar verin.
Isınma sorunu yoksa ve imalat hatasıda denk gelmezse, giriş seviyesi için gayet yeterli bir modem, işinizi görecektir.
Tak-kullan modemlerde en önemli kriterim, modemin en az çift bant AC (2,4 Ghz ve 5 Ghz) sistemine sahip olması.
Birde şu faktör etkili. Saha dolabınızda kullanılan chipset ve almayı düşündüğünüz Boardcom veya Mediatek chipset ile en iyi şekilde anlaşırsa, internet kullanımınız tadından yenmez. Burada şans faktörü öne çıkıyor.
O yüzden şöyle yorumlara denk geliyoruz, " denemediğim modem kalmadı, a markası bütün dertlerimi bitirdi". Aslında kişi burada, saha dolabıyla en uyumlu çalışan chipseti deneme yanılmayla yakalamış oluyor. Beğenmeyip iade ettiği modem başka bir altyapıda şaha kalkabilir.
Değişkeni çok fazla olan fizik formülü gibi, bir sürü etken söz konusu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 29 Nisan 2022; 11:58:52 >
-
Detaylı yazınız için teşekkürler hocam, saha dolabındaki chipset uyumunu daha önce hiç duymamıştım, iyi bir bilgi oldu benim için. Şayet açıp bakabileceğim bir şey olmasa da modem kullanımında uç kullanıcı deneyimlerinin neden farklı olduğu mantık çerçevesine oturdum
-
Merhaba, modem almak istiyorum ama kararsızım. Yardımcı olursanız sevinirim. Aşağıdaki modeller sizce nasıl, hangisini almalıyım?
Zyxel 11AX Broadcom DX3200
Zyxel Vmg3625-t50b
Edit: Turknet fiber 100 mbps bağlantı için almayı düşünüyorum, uyumlu olduğunu tahmin ediyorum.
Edit: 500 lira kadar bütçem var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazinyolcu -- 25 Mayıs 2022; 20:24:37 >
Arkadaşlar merhabalar. 500-600TL bütçe ile turknet'te 75mbps vdsl internet kullanabileceğim bi modem arıyorum. En son 5 sene önce modem aldığım için artık iyice uzaklaştım fiyatlar konusunda da bi fikrim yok. Konuyu biraz inceledim. İki modem çekti dikkatimi.
akakce.comKeenetic Omni DSL KN-2011-01TR 300 Mbps VDSL2 Modem Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/modem/en-ucuz-keenetic-omni-dsl-kn-2011-01tr-300-mbps-vdsl2-fiyati,534521720.htmlakakce.comZyxel VMG3625-T50B 1200 Mbps VDSL2 Modem Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/modem/en-ucuz-zyxel-vmg3625-t50b-1200-mbps-vdsl2-fiyati,873225930.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber@a-f-h Hocam sizden de bir öneri alabilir miyim rica etsem. İnternet kurulumum modem bekliyor. 600TL'ye kadar tavsiye edebileceğiniz bir modemi direkt alabilirim.
-
Karşılaştırdığnız iki model Wi-Fi segmentinde aynı sınıfta değiller. Tabiki T50B denir bu karşılaştırmada, lakin bütçenize biraz ekleme yaparak eğer ikinci el güveniniz var ise Keenetic Extra DSL'e yönelebilirsiniz. 650-750TL aralığında rakamlara bulunabiliyor.
-
Hat değerleriniz iyiyse bu ikisi içinde Zyxel bakabilirsiniz. Ama modemin yazılımı kurcalamayı seviyorsanız SNR ayarlamaya falan da izin verdiği için 2. El Keenetic Extra DSL bakabilirsiniz.
dostlar vdsl altyapım maksimum 50 destekliyor, benim için stabil hız alabileceğim, zırt pırt kopma yapmayacak , wifi çekim gücü ön planda olan bir öneriniz var mı? öyle ayar falan bilmem, tak kullan olacak ama aldımmı 5 sene kullanayım istiyorum , hani 3 4 sene sonra fiber olan bir mahalleye gidersemde fiber internet ilede kullanabileyim.. önerilere açığım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crossingover35 -- 25 Mayıs 2022; 17:6:20 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X