Şimdi Ara

MODEM TAVSİYESİ MART 2021 (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
695
Cevap
16
Favori
105.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adsl, Vdsl ve Fiber tüm altyapıları destekleyen bir modem arıyorum tavsiyesi olan? (Ricam, lütfen sadece kullanmış olanlar cevap versin, h.b trendyol gibi sitelerden ben de bulabilirim, o yüzden bana kullanmış olan birinin kesin bir cevabı lazım)

• @webmaster6181
    Bütçeniz ne kadar?
    1000 TL üstü verebiliyorsanız Keenetic Hero DSL bakabilirsiniz. Alternatif olarak Tplink VR600 / VR2100 de bakabilirsiniz. Ama Tplink hakkında forumda çok yorum yok. Yukarıda birkaç kişi VR600 kullandığını söylemiş onlara sorabilirsiniz. Bu modemleri ilerde gigafiber denen 500-1000 mbit paketlerle de kullanabilirsiniz.

1000 TL altına halletmek için Keenetic Speedster veya Keenetic Viva router da bakabilirsiniz. Modemi köprü moduna alıp interneti router üstünden eve dağıtabilirsiniz.

@Bey V
    VMG3625-T50B var mesela. ADSL, VDSL, fiberde kullanılabilir. Gigafiberde bile kullanan var.
    https://forum.donanimhaber.com/zyxel-vmg3625-t50b-modem-router-kisa-inceleme-karsilastirma-yorum--147607278-55
    Ama 5 ghz bağlantısı nazlı bir modem.

Keenetic Hero DSL
    Tplink VR400 / VR600 / VR2100
    Bunlar listenizde olabilir. Gigafiber ile de kullanılabilir. Tplink hakkında forumda çok yorum göremedim.

Daireme Kadar Fiber Kablo Geliyor, Router mı Almalıyım? | Technopat Sosyal
    https://www.technopat.net/sosyal/sosyal/konu/daireme-kadar-fiber-kablo-geliyor-router-mi-almaliyim.751426/post-4511264

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet tavsiye ettiğinize de bakmıştım güzel modeme benziyor.

Şunlar hakkında da bilginiz var mı? Ya da buradan kullananlar var mıdır? Acaba nasıldır? Asus ideal görünüyor benim açımdan, hem fiyat uygun hem kaliteli gibi görünüyor.

https://www.hepsiburada.com/vodafone-h-300s-ac-1200-wi-fi-5-2-4-5-ghz-dual-bant-vdsl2-adsl2-fiber-modem-router-p-HBCV0000164KY0

https://www.hepsiburada.com/asus-dsl-n16-dualband-vpn-adsl-vdsl-fiber-modem-router-p-BD804525

https://www.hepsiburada.com/tenda-v12-ac1200-mbps-dual-band-kablosuz-4-x-gigabit-port-fiber-vdsl-adsl-modem-router-super-vdsl-profil-35b-p-HBCV0000086XTR

EKleme: Gerçi bunlar, başlığa "Fiber" yazmışlar ama fiber desteği yok gibi, ya da bir wan dönüştürücü aparat lazım ki o da 400 500 civarı. VMG3625-T50B sanırım en mantıklı olanı en azından görünürde bir wan girişi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey V -- 4 Nisan 2022; 0:53:26 >

• Bu saatten sonra 5 ghz olmayan modem bakmayınız. 3 binlik telefonlarda bile WiFi AC var artık. Asus n16'yı eleyiniz. Mesafe, bağlanan cihazların kablosuz çipi kaynaklı 2.4 GHz'de 50 Mbps hızlarda kalıyor.

Vodafone olan aslı huawei gibi. Operatör modemlerine girmeyin. Yazılımı kısıtlı oluyor.

Tenda'ya o kadar vermek yerine 2. El Keenetic Extra DSL veya Zyxel VMG3625-T50B bakmak en iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 4 Nisan 2022; 5:7:4 >
  • 5ghz güzel hızlı oluyor fakat çevrimiçi oyunlarda modemin yakınında dahi olunsa çok kopma, ping oluşuyor, kullananlar nasıl verimli kullanıyor acaba.

Huawei Hg253S mevcut elimde 2. el aldım satan kişi 6, 7 ay kullanıldı diyor, internet k.adı ve şifreyi girdim fakat bir türlü çalıştıramadım internet ışığı yanmıyor, artık bozuk mu, ayarını mı yapamadım ya da sadece superonlineye mi özel tam anlamadım bilmiyorum, modem arayüzü ise çok berbat bu nedenlerden ötürü bir çekingenlik oluşturdu huaweyi.

KEENETIC Omni N300

KEENETIC Extra AC1200

Bunlar bayağı güzel görünüyor, incelemelerine baktım, modem web arayüzü modern ve çok özellikli fakat hala şu özelliklerinde "Fiber destekli" yazmasına rağmen modem üzerlerinde "Wan" portunun olmamasını anlamadım, fiber altyapımda bu modemleri nasıl kullanacağımı siz veya başka bilen birisinin anlatması çok makbule geçer.

• Bey V kullanıcısına yanıt
    MODEM TAVSİYESİ MART 2021keenetic.com.tr
    Cihaz özellikleri karşılaştırması | Keenetic
    https://keenetic.com.tr/tr/compare/routers?products=keenetic-extra-dsl,keenetic-omni-dsl&all=1

İkisinin multi wan desteği bile var. Sadece wan portunu Zyxel gibi fiziksel olarak ayırmamışlar. Yazılım üzerinden portun hızı / modu değiştirilebiliyor.

• Legend3017 kullanıcısına yanıt

Ben de ikisi arasında tereddütte kalmıştım. Sorunla karşılaşırsam iade etme kolaylığı bakımından TP linkin satıcısı amazon olunca onu tercih etmiştim. Keenetic hero kullanmadığım için onun hakkında bilgim yok. TP-Link dediğim gibi fazla ısınmıyor, wireless diğer odalarda da iyi çekiyor. Ancak ilk başta wireless diğer odalarda iyi çekmiyordu. Modemin yerini değiştirince hem iyi çekmeye başladı. Hem de gayet hızlı çalışmaya başladı.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

İşe yarar bir sistem ise iyiymiş. Şimdi tasdik için mail üzerinden Keneetic'e yazdım, cevap verirlerse buraya düşerim.

Alakanız için teşekkürler.

Ekleme: Evet hemen hemen aynen sizin yazdığınızı keenetic firması yazdı.

Bağlı bulunduğum comnette satıyor onlara da sordum onlar da "bizim sattığımız modemde wan portu da var" diyor.

Keenetic

MODEM TAVSİYESİ MART 2021

Comnet

MODEM TAVSİYESİ MART 2021

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey V -- 4 Nisan 2022; 23:33:34 >

• Tp Link Archer-VR2100

Bu modem hakkında daha fazla tecrübe paylaşacak yok mu? Keenetic yerine tercih edilebilir mi, artıları var mı? ikisi de benzer fiyatlarda

• NEVERDIES kullanıcısına yanıt

bende bu modemi araştırıyorum şu sıralar incelediğim kadarı ile v2 v3 diye ayrılıyor v3 olanının özellikleri daha iyi birde bunun birebir aynısı olan vr600 var onunda v3 olanı iyi vr600 ile vr2100 arasındaki fark işlemci farkı sanıyorumki

• kumdan kale kullanıcısına yanıt
    TP Link te maalesef bu V1 V2 olayları çok fazla. Model değiştirmek yerine HW değişen ürünü Versiyon değiştiriyorlar. Arabada bunu yaparsınız C200, Golf vs kasa değiştiği için tüketici bilir eskisini yenisini. Modemde kasa aynı tüm görünüm aynı bir bakmışsınız V1 gelmiş. Bir özelliği için almışsınız. Bu özellik v2 den sonra desteklenir yazıyor. Firmware bile V1 için şu, V2 için bu vs vs. TP Link ten beni soğutan en büyük nedendir.

Malzeme kalitesi, elinize aldığınızda sizde yarattığı kalite hissi TP Linkte de Zyxelde de çok iyi aslında.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

Hocam ben de bir süredir bu TP-Link Archer serisine bakıyorum da kafam çok karıştı.

Genel olarak modem tavsiyesi arıyorum.

Şimdi bu TP-Link'te VR400'te mesela Broadcom chipset varmış. Şahsen araştırdığım kadarıyla saha dolabı uyumluluğu sebebiyle Broadcom alırsam iyi olur gibi. Ama VR400'de IPV6 yok, MU-MIMO falan yok. VR2100'de de başka chipset var gibi. Yani almışken de en azından bir IPV6 ve 5 ghz gibi standart şeyler olsun istiyorum. Zırt pırt modem değiştirmek istemiyorum. Kafam karıştı.

Mesela VR600 v1 alayım diyorum ama v1 olanı çok eski ve en son firmware güncellemesi 2016'da gözüküyor (kendi sitesinde). V3'ünü alayım daha güncel cihazdır herhalde diyorum bu sefer de v3'ün chipseti farklı sanırım. Yani gerçekten TP-Link'lerdeki bu v1-v2-v3 muhabbeti kafa karıştırıcı.

Aşağıya kendi oluşturduğum karşılaştırma listesini atıyorum (Epey.com linki), siz ne düşünüyorsunuz?

Aradığım temel özellikler:

- BROADCOM işlemci (Adsl/Vdsl ile saha dolabıyla daha uyumlu-stabil)

- 200-300 Mbps en az

- Gigabit

- MU-MIMO olması (olmasa da olur çok aramıyorum)

- 5 Ghz desteği

- DHCP desteği

- IPV6

- QoS

- NAT desteği

https://www.epey.com/modem-ve-ag/karsilastir/93007-125549-594509-644417-727581/tp-link-archer-vr400_tp-link-archer-vr300_tp-link-archer-vr2100_zyxel-vmg3625-t50b_tp-link-archer-vr600-v2/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 14 Nisan 2022; 22:40:35 >

• Fulton F kullanıcısına yanıt

benim araştırmalarma göre bu tp-link vr2100 ile vr600 (tabi ikisi içinde v3 olmak şartı ile) arasında özellik olarak hiç bir fark yok sadece çip farkı var vr2100 mediatek çip vr600 broadcom çip var vr2100 piyasada daha çok yaygın olarak satılıyor genelde ama vr600 de var ve kullananların yorumlarına göre vr2100 de kopmalar olabiliyormuş arada sırada kimisi framware ile düzeldi diyor vr 600 için çok bir yorum yok iyi kötü olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumdan kale -- 14 Nisan 2022; 22:46:52 >

vr600 v3 ile vr2100 aynı model diyenler de var. Mesajımda da belirttiğim gibi vr600 v3'ün zaten chipseti de farklı gibi. Yani bu bilgi de doğru olabilir. VR600'ün v1 ve v2'si de eski kalıyor diye tereddütteyim.

EDIT: Şu sayfada üstte VR600 v3 yazıyor, yazıda VR2100 yazıyor.

https://www.tp-link.com/tr/home-networking/dsl-modem-router/archer-vr600/

Yani dediğim gibi vr600 v3 = vr2100 sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 14 Nisan 2022; 22:53:35 >

ben tp-link sitesinden bağlanıp sordum aradaki tek fark çip farkı dediler başka bir fark yok dediler ama onlar heralde yeni diyemi bilmem vr 2100 tercih edilmeli diyor fakat benim araştırmalarıma göre çipinden dolayı vr600 v3 daha tercih edilesi gibi duruyor

ben tp-link sitesinden bağlanıp sordum aradaki tek fark çip farkı dediler başka bir fark yok dediler ama onlar heralde yeni diyemi bilmem vr 2100 tercih edilmeli diyor fakat benim araştırmalarıma göre çipinden dolayı vr600 v3 daha tercih edilesi gibi duruyor

hocam yukarıda da belirttiğim gibi vr600 v1-v2-v3 var vr2100 tek galiba versiyonu yok ama dediğim gibi vr600 v3 ile vr2100 arasında özellikleri bakımından zerre fark yok sitesindende okursan göreceksin ikisi arasında fark olmadığını sadece çip farkı var

Anladım hocam, teşekkür ederim. Peki tp-link dışında yukarıda saydığım özelliklerde bir öneriniz var mıdır? Zyxel VMG3625-T50B'yi çok görüyorum ama chipseti Broadcom değil işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 14 Nisan 2022; 23:1:51 >

ben araştırmadım diğerlerini bu 2 modeli araştırdım sadece Zyxel daha öncelerden almıştım vatandan alır almaz bir arızası çıktı iade ettim dahada ona bulaşmadım esasen asusun modemleri çok iyi ben asus alıyorum genelde fakat yeni nesil modemleri çok pahalı bana göre alınabilecek modemi dsl ax 82u var oda bana göre aşırı pahalı onun altındaki modelleri çok eski bu yüzden bu tp-linki denemek istedim bu seferde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumdan kale -- 14 Nisan 2022; 23:12:5 >
  • ikinci el 100-150 lira arası vdsl modem almak istiyorum.daha önce kablonet kullandığım için vdsl modemler hakkında pek bir bilgim yok.35 mbps hızında paketle kullanmayı düşünüyorum.problemsiz, tak unut şeklinde bir modem önerebilir misiniz.sonradan çok uğraşmak istemiyorum.

• evde kullanabileceğim 50 mbps hızı destekleyen güzel bir modem arıyorum. hangi marka tercih etmeliyim ? marka model önerebileceğiniz modem var mı? bütçe maksimum 1k

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.