Şimdi Ara

MODEM TAVSİYESİ MART 2021 (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
695
Cevap
17
Favori
105.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam modemin wifi modunu kapatsam mı? Veya bridge moda alsam mı? Ping için hangisini önerirsin?

Veya herkes modeme, ben routera mı bağlansam  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BéTo -- 29 Kasım 2021; 19:0:4 >
  • BéTo kullanıcısına yanıt

Güzel fikir hocam 

Ben şahsen kablosuz testlerde 26 ping, kabloluda 17 ping alıyorum. Fakat sizin belirttiğiniz gibi diğerlerinden ayrı bir kanaldan bağlanmak faydalı olabilir. En azından router bilgisayara yaklaştırıp kısa bir kablo ile bağlasanız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

Yapacam bişeler artık   Yıl olmuş 2022 kablo ile aynı düzeyde wi fi yapsınlar artık yaa  

• Dostlar kullandığım 5 yıllık modem mefta
    Bunun üzerine modem araştmasına girdim ve kafam çok karıştı
    450 fiyat arası sorunsuz kablolu kablosuz modem var mı
    Evde 4 kişiyiz 4 telefon ve kablolu kullandığım pc ve konsol var
    Şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi run...rabbt -- 30 Kasım 2021; 20:17:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar, yeni bir modem arayışındayım, 3 yıldır asus n-17u kullanıyorum ancak tek bant olması nedeniyle evdeki cihaz yoğunluğundan dolayı wi-fida yavaşlamalar oluyor. Evde, 100 mbit vdsl var, apartmanın girişinde fiber kutusu var, daha verimli bir ağ bağlantısına geçme niyetindeyim.

Bu durumda, router alıp onun özellikleriyle mi bağlantı kalitemi arttırabilirim yoksa yeni ve özellikli bir modem mi almalıyım?

Bu arada, wi-fi 6 şu an gerekli bir özellik mi? Wi-fi 6 modem fiyatları çok yüksek.

• kralkarga kullanıcısına yanıt

Hocam Wi-Fi 6 ( 160 Mhz) yani AX teknolojisi, özellikle akıllı ev dediğimiz ve oldukça yoğun internet, network tabanlı cihazların haberleştiği ev-iş yerleri için rahat haberleşmeyi sağlamak için düşünülmüş. Amerikada, Avrupada süper akıllı bir evde oturuyor olanlar için şiddetle tavsiye edilir.

AC teknolojisi şu anki cihaz yoğunluklarını karşılamaya yetiyor. 5-10 yıl sonra AX e olan ihtiyaç artabilir, fakat o zamana kadar elinizdeki cihazı büyük ihtimalle yenilersiniz. 10 yıl sonra modem diye bir şey kalır mı o da ayrı soru.

bu durumda, kendi adıma konuşacak olursam; yaşadığım ev yeterince akıllı olmadığı için wifi 6 diye bir gerekliliğim şu an için yok, telefon, bilgisayar, tv gibi ürünler var evde ancak IoT kullanan eşyalarım yok (henüz), AC özelliği olan kaliteli bir modem araştırayım o zaman.

Peki, AC özellikli 1200-1300 TL'na kadar hangi modem hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralkarga -- 1 Aralık 2021; 12:5:42 >
  • kralkarga kullanıcısına yanıt

Hocam 3 haftadır Keenetic Hero DSL kullanıyorum, inanılmaz memnunum. VDSL ile kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. Fakat fiyat baya arttı isterseniz biraz bekleyin. Birde ben fiber kullanmadığım için fiber kullanıyorsanız o konuda bir şey diyemem, demem!

Çok aşırı çekim gücü beklentiniz var ise yine araştırmaya devam edin.

Wifi 6 şu an itibarıyla şart değil. Keşke daha alınabilir olsa ve kullanabilsek. Fakat şimdilik durumlar böyle. Benim görüşüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 1 Aralık 2021; 17:25:51 >
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt

Hocam valla bende şaşırdım hatta tereddüt ettim sizde benimle aynı sorunları yaşamışsınız, keşke Gigabit Port ekleyip amfilikatör'ü çıkartmak yerine 100-200 lira pahalı yapsalardı çünkü gerçekten kablosuz performansı TürkNet'in verdiği ücretsiz FTTH H298A modeme göre çok zayıf, dibine bile girsem 298A'da gördüğüm anlık 250-300 MBPS indirme hızlarını 1 defa bile göremedim, 140 MBPS'yi geçmiyordu ancak eski modemi takar takmaz yüksek hızlara kaldığım yerden devam edebildim.

Çekim performansından ziyade anlık yüksek hız, modemin dibine girsem bile elde edemiyordum.

Redmi Note 10 Pro, Mi 9T Pro, iPhone 13 Pro'da bu sonuçları aldım, modemin dibindeyken 866MBPS ile bağlı olduğum gözüküyordu üstelik, muhtemelen kablosuzla ilgili parazit vs sorunları da olan bir ürün, arayüz gayet güzel gözüküyor fakat bir ZTE değil gerçekten bunu anladım, ZTE'den ayrılan mühendislerin kurduğu bir şirket olduğu söyleniyor Keenetic için, bence ZTE'den kovulan mühendislerin kurduğu şirket de olabilir  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diemcizone -- 2 Aralık 2021; 3:53:14 >

• Merhaba,

2016 nın başından beri kullandığım Asus DSL-AC68U modemim kronik sorunu alan hat almama sorunuyla beraber çalışmıyor. Kendisinden oldukça memnundum.

Şimdi yeni bir modem almayı düşünüyorum. Yazacağım kullanım koşullarına göre hangi modemi önerirsiniz ?

100 mbps internet kullanıyorum. Aylık kullanımım ortalama 1 tb veri akışı oluyor.

Modeme bağlı 1 adet QNAP nas cihazı mevcuttu ve direkt modeme bağlı olan 2 TB'lık disk vardı.

WiFi bağlı, 2 TV, 1 Mi Box, 2 WiFi kamera, philips hue ev sistemi, 2 pc, 1 ipad, 4-5 adet cep telefonu oluyor.

Bu kullanım koşullarında işimi görecek bir modem arıyor, cevaplarınızı bekliyorum.

• HıraX kullanıcısına yanıt

Hocam fiyat biraz yükseldi fakat Keenetic Hero DSL yi inceleyin isterseniz. Atladığım bir şey yoktur umarım fakat tüm yazdıklarınızı karşılayan bir cihaz.

• Evde 1 PC 1 TV 2 telefon var öyle uçan bir modem olmasına gerek yok bağlantısı kopmayacak stabil çalışacak fiyat performans ürünü önerebileceğiniz modem var mı? Öyle ince modem ayarlarından falan anlamam aldığım gibi kurup kullanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 5 Aralık 2021; 15:26:20 >
  • herkes aynı dertten muzdarip sanırım. benim de w9970v3'ün wifi'ı birden gitti. 1 aydır xiaomi extender'la evin arka odasına internet sağlıyordum. hiçbir sorun yokken geçen akşam modemin kablosuzu birden yavaşladı; yeniden başlatmak tamamen sıfırlamak falan kâr etmedi. sonrasında wifi ismi değiştirince rahatladı ama extender'ı ekledikten sonra tekrar kaldıramadı sanıyorum. şu an kabloluda 100mbit kablosuzda 1mbit alıyorum. sayfa açılmıyor yani. 1 masaüstü, 2 laptop, tablet, kindle, TV, telefon, süpürge var. repeater'dan alan da 1 cihazım daha mevcut.

gerektiğinde repeater'a gerek bırakmayacak (repeater'la da olur ayrı mesele) bir modem önerisi olursa sevinirim. port yönlendirme vs de yapıyorum kaldıracaktır sanırım yeni modeller (bu w9970'te bazen kapanıyor tekrar açılıyor deli ediyor).

• balcis kullanıcısına yanıt

Hero DSL iyi olur hocam. Cihaz çeşitliliğiniz iyi. Çift bant olmak kaydıyla modem değişimi için vakti gelmiş görünüyor. Aynı durumu farklı bir modem ile 7 ay önce yaşamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 5 Aralık 2021; 17:19:30 >

hocam daha kısıtlı bütçe için; malum popüler modelden alırsak bu hero'ya göre eksileri neler olur? Zyxel VMG3625-T50B'i kast ediyorum. ve ek olarak bir de extra dsl mevcut. kısıtlı bütçede aradaki farka değer derseniz keenetic extra dsl verip geçeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balcis -- 5 Aralık 2021; 18:32:19 >

Hocam Keenetic üc haftadır kullanıyorum. Gerçekten ayrı bir dünyaymış. İnternet hattınızda sorun yok ise ve wifi kapsama alanı yönünden mucize beklentileriniz yok ise alın geçin derim.

Tek dezavantajı ileride 1000 Mbit lik fiber internetiniz olursa wifiden iletirsiniz fakat kablo ile bağladığınız cihazlar 100 er Mbit ile internete açılır.

• Fiberde kablo ile geleceği için 100mbit ile sınırlı kalır.

@balcis Extra DSL ~900TL

Hero DSL 200-250TL'lik farkı hakediyor. Gigabit port daha güncel çift çekirdek işlemci , 2 katı bellek, USB3.0 portu ve wave2 wifi özelliği ile AC1300

Evet hocam fiyat farkı çok olmadığı için Hero DSL daha isabetli bir tercih olarak öne çıkıyor. Hero yu zorlayın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 5 Aralık 2021; 21:6:42 >
  • Selamlar herkese.

Keenetic Hero DSL ile Tivibu kullanan ve bilgisi olan var mıdır aramızda ?

Tivubu ile rahat kullanılabiliyor mu ?

kurulumu kolay mı?

Peşinen teşekkürler.

• tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim; bütçenin kısıt olduğu değerlendirme sonrasında ne yazık ki tavsiyelerinize uyamadım ve zyxel aldım.

1) eski teknolojiden geçen biri olarak bu 2.4-5ghz olayına alışamadım. önerildiği üzere iki frekansın da wifi ismini şifresini tek ağ olarak kurdum. eski modemde sadece 2.4 vardı ve 100mbit bağlantıda kablosuz olarak 50mbit civarı hız alıyordum.

2) bugün zyxel'de denemek için 5ghz'i kapatınca 2.4'te 15mbit'den yukarı hız almam mümkün olmadı. (5ghz'de salonda iliğini sömürüyor o ayrı).

3) salon mutfak arası tek duvar, önceden ipad'de hiç sorun yaşamazken şu an 5ghz'te de 10-15mbit gibi bir performans alıyorum; şoke edici.

4) bu sebepten yarın elektrikçi gelecek modemi salondan antreye taşıyacağım.

5) gerekirse iki ayrı ağ kurup 2.4ghz cihazları (xiaomi robot süpürge ve xiaomi extender) ona, diğerlerini 5ghz'e bağlayacağım. bu sefer de araya duvar girince falan hız düşecek gibi ama bakalım.

şeytan sat bunu git eski modemin aynısını al diyor. tp-link TD-W9970v3. 45-50mbit alırdım ama her yerden duvar muvar demeden alırdım.

bir de soru: bu cihaz sadece 5ghz bağlanabilsin gibi bir ayar var mıdır?

@tcebeci1 @KYTECHNGAMING

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balcis -- 6 Aralık 2021; 19:31:14 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.