Şimdi Ara

Modem Ücreti Hakkında Çözüm (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
6
Favori
6.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben tşk. ederim. 1. satır Tt için geçerli, diğerleri alternatif firmalar için.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Evet öyle adsl vdsl modem kirası yok fakat tavsiye onlardan modem almaModem Ücreti Hakkında Çözüm Birde fiberde kafalarına göre kira ekliyorlar gibi çünkü bazı aboneler ben eski müşteriyim kira falan almıyorlar hala diyen var, hatta bazıları iade ettim kabul edildi kira alınmıyor artık diyende var bu nasıl iş çözemedimModem Ücreti Hakkında Çözüm  Hani elektronik şans işi denir ya bu iş de ona dönmüş gibiModem Ücreti Hakkında Çözüm 

Vermiş olduğunuz bilgi doğru hocam

Ftth de isteseniz bile satış yapılmaz kiralama yapılır ancak adsl vdsl de taksitle neticesinde size ait olacak modem alabilirsiniz

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Sadece ftth abonelerine sunulan şu kampanyanın taahhütnamesinde ( https://www.turktelekom.com.tr/tt-yardim/SozlesmeVeTaahhutnameler/fibere-davet-kampanya-taahhutnamesi-2-17032025-31122025.pdf ) router satşıyla ilgili bir bölüm var:

Modem Ücreti Hakkında Çözüm

Madem ftth'ta router satışı yok, niye sözleşmesinde var?

• bparker B kullanıcısına yanıt

Buradaki satış değil kira bedeli. Eğer siz, FTTH kullanıyor iken aboneliğinizi iptal ederseniz, Router'i iade edersiniz, sizin olmaz.

xDSL'de daha farklı. DSL abonesi iseniz satış ile modem alabilirsiniz. İptal etseniz de sizin olur.

Sapla samanı karıştırmamak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WDMDC W kullanıcısına yanıt

Hayır, sadece ftth aboneleri için olan kampanya sözleşmesinde hem 1620TL'ye router satışı var, hem de ayda 60 veya 75TL'ye (wifi 5 veya 6 olmasına göre) kiralama bedeli var. Hem satıştan hem de kiradan söz ediyor.

• bparker B kullanıcısına yanıt

Dördüncü paragrafta zaten kira (kullanım ücreti) alınacağını belirtmiş. Üstte paylaştıkları tablonun ftth ile ilgisi olduğunu zannetmiyorum sözleşme metni standart olabilir.

Ftth de ont ve router tarafınıza verilir ve kullanım bedeli alınır. İptalinde ise iade edilmesi gerekir aksi halde bedel son faturaya yansıtılır

Ftth de satış mevzusu yeni başladı ise zamanla daha net bilgi edinilir diye düşünüyorum lakin güncel olarak bildiğim ftth de herhangi bir satış mevzusu yok kiralama var.

Vdsl yani hipernet diye ayrı sözleşme yapmadıkları için. Fiber sözleşmesi aynı zamanda vdsl i de kapsıyor. Sözleşmede o zaman geri iade edilmesi neden var? Hipernet = Fibernet. Sonuçta net; brüt değil.  

Başvuru Süresi Devam Eden Kampanya Taahhütnameleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 28 Mart 2025; 23:30:31 >

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

Muhtemel ki çoğu sözleşmeyi ortak kullanıyorlar ama bazı sözleşmelerde kesin ifadeler var mesela "eve kadar fiber" diyor haliyle adsl bir paketi bu isimle satamayacağı için olası bir anlaşmazlık durumunda tüketici lehine karar olur.

Ama harbiden öyle bir yazmışlar ki istersen taksitle modem satalım senin olsun der gibi sonra altta da kirayı karıştırınca çorba olmuş   bunu bilmeyen okusa önce onun kafa da çorba olur hatta modem almaya kalkar  Ne bilsin ki üsteki adsl yada vdsl için olan yazı  gerçi bunlar adsl varken de 16 Mbps ye kadar fiber internet yazıyordu faturalara   harbi çakal bu tt 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 25 Mart 2025; 9:6:55 >

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Eğer ftth de router satışı var ise zaman içerisinde forumda da paylaşılır veya duyar öğrenirsek paylasalım. Şu an bildiğim sadece kiralama yapılıyor

Benim de bildiğim adsl vdsl de satışı var biliyorum yoksa fftth de niye kira istesin  bunlar 2 ayrı sözleşme yazmaya üşenmiş tek sözleşmede araya adsl vdsl için modem satışını da eklemişler gibi 

Kablonet kendi altyapısında yabancı müşterilere satış yapıyor:

https://www.turksatkablo.com.tr/userUpload/taahhutname/28122023_ta53b21.pdf

Geçenlerde cihaz kiralama ücretlerine bakarken tesadüfen gördüm. Yabancılar için olan bu kampanyada kiralama yok. ("Söz konusu kampanyada cihaz kiralama hizmeti sunulmamaktadır.") ve cihaz iade edilmiyor. ("Abonelerin ihtiyaç duyması durumunda yeni cihaz satışı gerçekleştirilecektir ve eski cihazlar iade alınmayacak olup herhangi bir ücret iadesi yapılmayacaktır.") Tabi ilk ay ücretleri peşin istiyorlar ( İlk ay tarife ücreti + cihaz bedeli + kurulum/aktivasyon ) Bu da 4000 tl'yi geçiyor Kablonet normalde türk telekom ftth altyapısından hizmet verebiliyor ama bu kampanyanın detaylarında dsl diye yazdıklarından bu kampanya kapsamında türk telekom ftth abonelerine hizmet vermiyorlar diye düşünüyorum. Sadece kablonet docsis, kablonet gpon ve türk telekom adsl/vdsl dahil gibi gözüküyor. Adsl/vdsl'de zaten zorunlu kiralama ücreti yok ama en azından yabancı olmayan kablonet docsis/gpon müşterilerine de 2750 tl'ye cihaz alma imkanı tanınsa güzel olurdu diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 25 Mart 2025; 21:55:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Verdikleri Wifi 6 destekli düz router ve her tarafı yazılımla kısıtlanmış yeteneksiz bir cihaz. TT'den almaya değmez. Bugün Keenetic Hopper gibi 2500₺ civarına çok kaliteli bir routerı çok daha uygun maliyetle alabiliyorsunuz. TT'nin ağız kokusunu çekmeye değmez. Tek yapmak gereken PPPoE user/pass bilgisini girmek sanırım, eğer FTTH'de bu bilgi ONT cihazına girili değilse tabii diye biliyorum.

Hattâ @mito1172'da Keenetic Titan vardı FTTH sistemine bağlı şekilde. Adam zengin yav.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Mart 2025; 22:19:52 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt

Modem Ücreti Hakkında Çözüm 

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt

Epey garantiye almışlar :)

Sıkıntı şu ki kendi cihazınızı kullansanız bile kira bedeli eklenmeye devam eder faturaya.

PPPoE k. ad şifre  artı internet bölümüne 35 ve mac da varsayılan yaptın mı internettesin ont ile işin yokModem Ücreti Hakkında Çözüm  Artı modeme istediğin dns vpn al gir ben ücretsiz adguard dns girdim telefon tablet tv uygulamalarında çıkan sinir reklamlardan kurtuldum tt modeme gir de görelim istediğin ayarıModem Ücreti Hakkında Çözüm  yok be ne zengini 2018 yılından beri keenetic extra dsl vardı fiber gelince iyi bir şey alayım dedim almışken ondan yoksa 6 bin fazla para o zaman hopper 3811 çıksaydı onu alırdım ben aldım o çıktıModem Ücreti Hakkında Çözüm Neyse sende fiber gelirse alırsan haber et keenetic konusundaki yetkili satan var haber ederiz onaModem Ücreti Hakkında Çözüm 

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt
    Yıl sonuna kadar (31.12.2025) geçerli olduğu görünen ve 500 liranın altında kalabilen paketler görünüyor hocam. Çoğu da 18 aylık. Baya makul gibi eğer yürürlükten kalkmazsa yıl sonuna kadar.

Edit: 05.05.2025'e uzatılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 28 Mart 2025; 18:35:55 >

18 ay için makul, 3 ara zam gelme ihtimalini düşününce.Modem Ücreti Hakkında Çözüm Zamsız internet için taahhüt ve peşin ödemeliler dışında seçenek yok ne yazık ki. Benim de 4 ay kaldı, 1000 e 1000, 349 TL bitimi için. Düşünmekteyim, yavaştan yavaştan.Modem Ücreti Hakkında Çözüm 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.