Şimdi Ara

Modem Ücreti Hakkında Çözüm (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
6
Favori
6.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kullanabilirsin. Mac adresini klonlaman gerek AX55 de vardır bu özellik. Tplinklerin yeni yazılımları seri no göstermiyor telnet üzerinden öğrenilebiliyor. ISS nin bu bilgiye uzaktan erişim şansı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RElS kullanıcısına yanıt

Peki TT'nin Zyxel'in MAC adresini kopyalarsam geri iade edebilir miyim? Onu başkasına verecekler çünkü ve aynı MAC acaba sıkıntı yaşanır mı?

Ben TT'den ONT hariç hiç cihaz almasam, kendi cihazımı onlara manuel kayıt ettiremiyor muyum? Hatta niye MAC sınırlaması koymuşlar ki, PPP login neye yetmiyor?

• Fixx kullanıcısına yanıt

Türk telekom modem kirasını zorunlu kılıyor abonelik iptalinde iade etmeniz gerekir modemi. Başka bir modem kullanımını engellemek için MAC sınırlaması yapılıyor. Geçmişte modem kullanıcı bilgilerini bile vermiyorlardı. Aboneler bir şekilde pppoe kullanıcı bilgilerine erişim sağlayınca bu sefer mac sınırlaması getirildi cihazlara.

Tamamen ekstra kazanç sağlamak için yapılan bir düzenleme. Rayiç bedelinden daha yüksek modem kira bedeli ödeniyor ve bu Türk telekom için eşi benzeri olmayan bir gelir kapısı.

Güzel sorular sormuşsunuz hocam. Cevapları ben de merak ediyorum.

Bu arada VDSL2 bağlantılı taahhütlerde de modem zorlaması ve kira ücreti var mı şu an?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 12 Ocak 2025; 16:23:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

TT geldiyse mac sınırlaması falan yok kendi modemini tak kullan. Ama modem kirasını illa alıyor çakallar fakat çok nadirde olsa bazıları iade etmiş kabul etmişler hangi bölgede bilmiyorum ama tek tük kiradan yırtan var ben buna şanslı insan diyorum 

• Modemi iade edenler için bir sorun daha. Kampanya içerisinde dahi olsa hız değişikliğine müsaade edilmiyor. Müşteri hizmetleri kanalı ile başvuru sonucu modem yok uyarısı veriyor, geçiş yapılmıyor.

• concealer C kullanıcısına yanıt

Müşteri hız arttıracaksa fazla para girecek kasalarına bunu engelliyorsa zeka 0 bunlarda  

• Açtığım şikayet kaydına, kendi modemini kullanıyorsan fiber hatlarda 100 mbps hız üstüne Türk Telekomun destek vermediği ve geçişe müsaade etmediği cevabı geldi.

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Türk Telekom kullanan zaten baştan şanssızlığı kabul etmiştir, iade verse ne olacak?

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Tekel olunca böyle kazık yesek de mecbur kullanıyoruz ki diğerleri de sağlam pabuç değil ucuz comneti de gördük millet parasını kurtarmaya çalışıyor 

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Ucuz olmasını ben hiçbir zaman tavsiye etmemişimdir, ucuzdan korkacaksın.

Bu saatten sonra TT altyapısı ile hiçbir işim olmaz, ne cep telefonunda ne de ev internetinde TT altyapısı kullanmıyorum, ailemin hiçbir bireyine de kullandırtmıyorum.

Türk Telekom'dan arındırılmış bir ailede yaşamanın huzurunu yaşıyorum.

• kendi modemimi kullanıyorum ve öyle mac filtreymiş ya da hız sınırı gibi bir şey ben görmedim. hatta 50 hızım vardı 75'e çıkarttım telefon ile. anında yapıldı. isp'den telefon geldi ama açma şansım olmadı. ne ben aradım onları ne de onlar beni bir daha aradı, devam..  

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Fiber mi VDSL mi hattınız? VDSL ise kıyaslanacak bir şey yok. Fiber ise 100 üzerine kısıt var.

Sen yükseltmeyi nereden yaptın bilmem ama ben online işlemlerden gece yarısında yaptım 24 mbps hız vardı önce 50 yaptım anında 50 oldu sonra dedim 75 yapayım oda oldu en son 100 yaptım oda saniyeler içinde oldu. Bence mh sallamış kısıt falan yok fiberde kendi modemiyle 200 500 1000 mbps hıza geçenler var 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 11 Şubat 2025; 2:23:6 >
  • Ocak ayında ben de geçebiliyordum. Bu ay başladı bu sorun. Uygulama, web, müşteri hizmetleri hepsinde denedim. Güncelleme gerekebilir. 

superonline, validebağ gibi bir yerde bile fttn veriyor. fttb bile değil yani. vberdiği hız da max 75Mbps. ttnet'in fiberde durumu nedir bilmiyorum. bu açıdan bakınca turknet övgüyü hak ediyor. ttnet de bakır kablolarıyla övünüyor diyebiliriz.   karpat dağlarına fiber veriyor ama neyse..  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 11 Şubat 2025; 19:26:17 >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Mesele hız artırmak değil, daha dün hızınızı artıralım diye telefonla dil dökenler, modeme haraç ödemediğimizden zorbalık yapıyorlar. Verdikleri modem sanki ödediğimiz paraya değecek kalitede bir modemmiş gibi. Hızımı yükseltince 200 tl fazla ödüyorum, modem için alacağı max 75 tl. Hesabı yapmak için ticari zekaya bile gerek yok.

• Telekom bu modemi (router cihazını) FTTH/FTTB altyapılarda kiralıyor (satış yok) diye biliyoruz.

VDSL altyapılarda ise talep edilirse veya sözleşmede yeri varsa kira değil de taksitle satış yapıyor faturaya yansıtmak suretiyle diye biliyorum. Net bilgisi olan var mıdır arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Mart 2025; 18:32:44 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Aynen öyle. Fiber'de kira, Vdsl de taksitli satın alma imkanı var. Almak ne kadar mantıklı, kısıtlı yazılım bakımından, orası flu.

Alternatif firmalarda da benzer durum var. Vdsl de isteğe bağlı kiralama veya taksitli-peşin satış yapan firmalar var. Taksitli de misal 12 ay taksitle satış varsa; 12 aydan önce iptal olursa, kalan taksitler son faturaya ekleniyor.

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt
    Sizi etiketlemeyi istemeden unutmuşum hocam. Değerli yorumunuz ve teyit ettiğiniz için teşekkür ederim. Türk Telekom özelinde yazdım bu arada ben. Sanırım siz de Telekom için yazdınız. Diğer sağlayıcılarda farklı uygulanıyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Mart 2025; 18:58:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.