Şimdi Ara

Modem virüsüne karşı Yeni Modem mi almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 6 senedir TP Link model bir modem kullanıyorum. Bilmiyorum daha önce de böyle bir sorun vardı da ben mi farkında değildim ama yeni aldığım Sony Xperia telefonumdan ev internetini kullanırken bir türlü internete giremez oldum sürekli bir virüs buluyor, yok şu uygulamayı indir bu uygulamayı indir gibi komutlarla beni 350 security indirmeye itiyordu ama söylediği programı kursam da yakamı bırakmıyor istediğim hiç bir siteye giremiyor sürekli yeni uygulama indirtiyordu.

Sonra söz konusu sorunun modem virüsü olduğunu öğrendim. Evdeki android tablette böyle bir sorun yoktu ama bir sebepten ona da fabrika ayarı formatı çekince birden o da aynı şekilde davranmaya başladı!

TP linki aradım modem eski olduğu için bu tür virüslere karşı yazılım üretmediklerini format attırsalar bile bir iki gün içinde tekrar bu virüsün geleceğini yeni bir modem almamı sağlık verdiler.

Burada benim aklımı karıştıran şu oldu, iki adet android cihaz vardı evde biri yeni bir akıllı telefon, diğeri eski bir tablet. Tablet asla bu virüsü göstermez iken telefon bu virüsü gösteriyordu tableti fabrika ayarlarına getirdiğimde o da bu virüsten dolayı internet sitesine girmeme izin vermez oldu!

Peki ama bu iki süreçte ne oldu da android cihazları kuşatan bu virüse yakalandım? Madem modemden dolayı neden evdeki bilgisayarın internete girişinde bir sorun yok?

Şimdi sapasağlam modemimi gerçekten ıskartaya çıkarıp bir yeni modeme para bayılmalı mıyım bilemiyorum. Sizce ne oluyor ne bitiyor, bu nasıl iş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 20 Aralık 2015; 15:03:28 >

• aynısını bende yaşamıştım tplink te böyle bir sorun var bazı modellerde, anroid telefonda virüs bulaştı virüs programı indirin diye sitelere yönlendiriyor.
    birde bu virüsün google hesabına bulaştığını söyleyenler var yani hangi cihazdan girersen gir yine aynısı olacak.
    google'a tp-link virüs yazınca çıkıyor birsürü aynı sorunu yaşanlar var.
  • FreeRun kullanıcısına yanıt
    Yani sadece yeni bir modem alarak mı bundan kurtulabiliriz? Güncellemeler eski mi kalıyor eski modellere. ne saçma iş.
  • aynen yeni modem gerek, tplink firmware vermediyse yapacak birşey yok.
  • FreeRun kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim tekrar güncellemeyi yapılabilirmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 24 Aralık 2015; 11:13:53 >
  • Tp linki tekrar arayıp modemin güncellenmesi gerçekten mümkün değil mi dedim. Bu seferki müşteri temsilcisi modeli tekrar kontrol edip bu modelin güncellemesi var dedi bir öncekinin aksine!! Çok sevindim tabii hemen işlemi yaptık ve şu an problem ortadan kalktı. Demek ki bi müşteri temsilcisi işi savsaklar iken bir diğeri halledebiliyor.

İşlem 20 dakika sürebiliyor, modemi ethernet ile bağla, internetten bir güncelleme dosyası indir, modemi resetle, ttnet müşteri ismini ve şifresini bul ekle filan derken meşakatli bir süreç sizi bekliyor, biraz konuya hakim olmanız da gerek işlemin daha kolay olması için ama sonunda oldu.

Artık yeni bir modem almama gerek kalmadı tekrar bir 5 sene daha kullanacağım galiba :)

Bu arada bu modem virüsünün niye ısrarla 360 security app sini indirmemi istediğini anlamıyorum bu yüzde bu programın reklamlarını kaale almıyorum bana tuzak gibi bu virüsün sahibi onlarmış gibi geldi, komplo teorisi

• quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Tp linki tekrar arayıp modemin güncellenmesi gerçekten mümkün değil mi dedim. Bu seferki müşteri temsilcisi modeli tekrar kontrol edip bu modelin güncellemesi var dedi bir öncekinin aksine!! Çok sevindim tabii hemen işlemi yaptık ve şu an problem ortadan kalktı. Demek ki bi müşteri temsilcisi işi savsaklar iken bir diğeri halledebiliyor.

İşlem 20 dakika sürebiliyor, modemi ethernet ile bağla, internetten bir güncelleme dosyası indir, modemi resetle, ttnet müşteri ismini ve şifresini bul ekle filan derken meşakatli bir süreç sizi bekliyor, biraz konuya hakim olmanız da gerek işlemin daha kolay olması için ama sonunda oldu.

Artık yeni bir modem almama gerek kalmadı tekrar bir 5 sene daha kullanacağım galiba :)

Bu arada bu modem virüsünün niye ısrarla 360 security app sini indirmemi istediğini anlamıyorum bu yüzde bu programın reklamlarını kaale almıyorum bana tuzak gibi bu virüsün sahibi onlarmış gibi geldi, komplo teorisi

ttnet müşterisiysen ve hep öyle kalacaksan ücreetsiz modem kampanyası var. 2 sene taahhütlü. ben aldım 2 günde geldi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya ben o modem kampanyasına baktım bu virüs belası sırasında gördüğüm kadarıyla bedava modem filan verdiği yok bildiğin 12+24 ay vaadinde taksitle modem satıyorlar, ben ne anladım o zaman gider 150 liralık modemi mağazadan da taksitle alırım. Ücretsiz olduğuna dair bir şeye rastlamadım ttnete de sordum onlar da ücretsiz değil dediler, karışık yani o reklam ve ötesi.
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Konuyu tam okumadım ama anladığım kadarıyla modem virüsü var. Bundan sadece hard resetle kurtulanlar olmuş. Normal reset 10sn basılı tutarak atılır. Hard reset ise 50sn miydi 1 dl mıydı öyle bişey. Bi dene bakalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Ya ben o modem kampanyasına baktım bu virüs belası sırasında gördüğüm kadarıyla bedava modem filan verdiği yok bildiğin 12+24 ay vaadinde taksitle modem satıyorlar, ben ne anladım o zaman gider 150 liralık modemi mağazadan da taksitle alırım. Ücretsiz olduğuna dair bir şeye rastlamadım ttnete de sordum onlar da ücretsiz değil dediler, karışık yani o reklam ve ötesi.

yanlış biliyosun. ttnette 2 sene kalma sözüne ayrı olarak alıyorsun. yani internet taahhütün ayrı bu ayrı . benim internet temmuzda bitecek. modem aralıkta. temmuzdan sonra uygun bi tarifeye geçecem aralıkta taahhüt tamamlancak bana kalacak modem
  • Evet konuyu okumamış sadece kelimenin başlığına bakıp ortaya dalmışsınız:))

Reset yapmak 5 saniye sürüyor evet. Ama modemi güncellemeniz gerek, reset attıktan sonra da modemi tekrar kurmanız gerek, reset atmak zaten bütün veriyi ve kurulumu sıfırlamak oluyor bu şekilde modemi kullanabilmeniz mümkün değil. Bundan sonra yapılacak işlem uzman yardımı olmadan zor hatta imkansız. Reset atmanızı gerektiren şey de yazılım güncellemesi ve neyin nereden alınarak güncelletirileceğini de sadece müşteri temsilciniz biliyor. İşlem yaklaşık 20 dakika sürüyor tabii müşteri temsilcisini telefonda meşgul olmadan bulabilirseniz.
    Tamam

• Aslında ben değil de müştei temsilcisi yanlış biliyor aslında kampanya yeni olduğu için onlar da farkında değil neyin ne olduğunun. 24 Ay tahahüt ile modem bedava veriiyor galiba, 300.000 adet ile sınırlı. Ama modemimin sorununu hallettiğim için yeni modeme gerek görmüyorum nedense, almalı mıyım ttnet de kullanıyorum ve kullanacağım aslında, bilemedim!

• 6 yıldır çalışan modemin modelini merak ettim ?
  • Modeminiz tplink ise o reklamlar virüsten falan değil.tplink modemlerde açık var.Dns ayarlarınız bir şekilde değiştiriliyor ve sizi sürekli o sayfaya yönlendiriyor.Wan ayarlarından erişimi engelleyin dns düzeltin yeter.Yeni modem almaya gerek yok.

• huso2000 H kullanıcısına yanıt
    Selam tekrar. LpLink müşteri hizmetleri ile yaptığım işlem sonrasında modemin sayfa yönlendirmeleri durdu ama bu sadece bir hafta sürdü. Şimdi yeniden başladı, aa bunu sadece Android cihazlarda yapıyor.

Şuna şaşırdım ben, Asus tabletim uzunca zamandır kullanıyorum asla böyle bir yönlendirmeye uğramıyordu, bir hafta önce ona format atmıştım, yeni formattan sonra o da yönlendirmeye uğradı. Enteresan bir durum.

Şimdi yeni modem alacağım çare yok gibi. TTnet modem kampanyası söylendiği gibi bedava değil taksitle satıyorlar toplam fiyatı 150 liraymış gider piyasadan alırım niye kendimi 24 ay söz vererek buradan alayım ki.
  • Benzer bir sorun bende vardı.Dns ayarlarınızı kontrol edın
  • enemywalker kullanıcısına yanıt
    DNS Protokolü bende 8.8.8.8. ve 8.8.4.4

Sizde nedir doğru ayar?

Şu an ne tablet ne de telefon andoid üzerinden sitelere girmeme izin vermiyor sürekli sahte virüs uyarısı sayfası çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 6 Ocak 2016; 17:30:26 >
    Uzaktan yötemini tamamen devre dışı bırakın.
    Dns ayarını Level3 veya ttnet dns ayarlayın.
  • enemywalker kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz şey nasıl yapılıyor biraz daha ayrıntılı anlatır mısınız?

Neyin uzaktan yönetimi modemin mi bilgisayarın mı? Level 3 nerede?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.