Üç katlı şirketimizde aşağıda ayrıntıları bulunan sistemi kullanıyoruz. Altyapıda sadece DSL olduğu için 100 MB interneti aşağıdaki sistem ile dağıtıyoruz. Asus AC51 DSL modem ile interneti alıyoruz. Asus modem çıkan interneti Planet gsd 1121xp switche giriyoruz. Bu sisteme üç tane Asus Router bağlı biri münferit çalışırken iki tane Router AImesh ile çalışıyor. Routerler'ın DCHP'leri açık bir Router1 192.168.51 ile IP dağıtırken Router2 192.168.60 ile IP dağıtıyor. Güvenlik kameraları da yukarıdaki aptal swichden tek bir network kablosu ile patch panele bağlanıyor. Modemin ara yüzünüden bakınca tüm cihazların IP aldığını görüyorum. Fakat son günlerde hiç bir hata vermeden akşam ofisten çıkıyoruz herşey çalışırken ertesi sabah dönüyoruz random olarak routerin birinde internet olmuyor. Sistemde yazıcı sadece Routerlardan birine kablo ile bağlı, tüm kullanıcılar wifi kullanıyoruz. Temel problem bazı cihazların direk olarak modeme bağlanması yani modeme kamera ve 3 tane router dışında Router'lerin wifinden bağlı bilgisayarlarda direk modemden ip alıyor. Yani PC routerin wifi bağlı ama ip 192.16.1 den alıyor. Böyle olunca yazıcıya da bağlanamadığı gibi 15 client bağlanan zavallı modemde saçmalıyor. Modem ve Routerları bir kaç kez resetleyip yeniden kurulum yaptım ama problem devam ediyor. Bu problem ile birlikte güvenlik kamerlarına da artık uzaktan erişemiyoruz, kamerlar çalışıp kayıt alıyor ip alıyor ama kamera arayüzünden online olmadığını görüyorum Bunun için nasıl ayarlar yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz? |
Bildirim