Şimdi Ara

Modemden IP alma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
68
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üç katlı şirketimizde aşağıda ayrıntıları bulunan sistemi kullanıyoruz.

Altyapıda sadece DSL olduğu için 100 MB interneti aşağıdaki sistem ile dağıtıyoruz.

Asus AC51 DSL modem ile interneti alıyoruz.

Asus modem çıkan interneti Planet gsd 1121xp switche giriyoruz.

Bu sisteme üç tane Asus Router bağlı biri münferit çalışırken iki tane Router AImesh ile çalışıyor.

Routerler'ın DCHP'leri açık bir Router1 192.168.51 ile IP dağıtırken

Router2 192.168.60 ile IP dağıtıyor.

Güvenlik kameraları da yukarıdaki aptal swichden tek bir network kablosu ile patch panele bağlanıyor.

Modemin ara yüzünüden bakınca tüm cihazların IP aldığını görüyorum. Fakat son günlerde hiç bir hata vermeden akşam ofisten çıkıyoruz herşey çalışırken ertesi sabah dönüyoruz random olarak routerin birinde internet olmuyor.

Sistemde yazıcı sadece Routerlardan birine kablo ile bağlı, tüm kullanıcılar wifi kullanıyoruz.

Temel problem bazı cihazların direk olarak modeme bağlanması yani modeme kamera ve 3 tane router dışında Router'lerin wifinden bağlı bilgisayarlarda direk modemden ip alıyor. Yani PC routerin wifi bağlı ama ip 192.16.1 den alıyor. Böyle olunca yazıcıya da bağlanamadığı gibi 15 client bağlanan zavallı modemde saçmalıyor.

Modem ve Routerları bir kaç kez resetleyip yeniden kurulum yaptım ama problem devam ediyor.

Bu problem ile birlikte güvenlik kamerlarına da artık uzaktan erişemiyoruz, kamerlar çalışıp kayıt alıyor ip alıyor ama kamera arayüzünden online olmadığını görüyorum

Bunun için nasıl ayarlar yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz?

• 000hasan kullanıcısına yanıt
    Terminojiyi duzeltmen lazim. Router ne demek switch ne demek ogrenip yaziyi duzenle. Eğer kastettigin sey router kismi kullanilmayip switch ve/ya wireless AP kismi kullanilan iss routeriysa tek bir DHCP serveri olduğu surece ve subnet mask 255.255.255.0 olduğu surece sıkıntı cikartmaz.

Orada iki subnet goruyorum, subnetler sadece internete mi çıkabiliyor yoksa bir birlerine de cikabiliyorlar mi? DHCP sunuculari nerede? Topografyayi çizsen daha iyi olur sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 1 Aralık 2024; 12:17:22 >
  • İss router kullanmıyorum.

İnternete çıkmak için Asus DSL modem kullanıyorum

Modemin arkasında Planet switch var. Modemden çıkan network kablosu planet patch panele giriyor. Planet switch manageable değil. Bu yüzden Routerlar ve güvenlik kameraları ip’yi modemden alıyor.

Planet patch panel Swiche bağlanan üç tane Asus Router ve güvenlik kameralarında gelen network kablosu var.

4 tane güvenlik kamerası da aptal bir switche bağlanıyor ve ondan çıkan tek network kablosu da planet patch panel’e bağlanıyor

Routerler kendi içinde bağlanan cihazlara ip’i veriyor ama bazı cihazlar Router’in wifi’ından bağlı olmalarına ve 192.168.60 grubundan ip Almatı gerekirken, modemden yani 192.168.1 grubundan ip alıyor

Konfigürasyon biraz karışık anlatımda eksik olabilir ancak terminolojide bir hata yapmadığımı düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.