Şimdi Ara

modemden mi grevden mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ankarada evde adsl internet kullaniyorum. edimax wireless modem + router ile. internetimde hiz sorunu yok (easynews dan download sirasinda tum bant genisligini kullaniyor) ancak bazi siteler ve msn birkac gundur kesinlikle acilmiyor. forums.operationsports.com play-asia.com gibi. ama google gmail sporx.com gibi siteler sakir sakir aciliyor hic sorun yok. Grevden dolayi dns sorunu yasadigimi dusundum simple dns plus kurdum. porgram calisiyor cunku mahkeme tarafindan engellenmis sitelere yavas da olsa girebiliyorum.

sizce problem ne olabilir? dns disinda grevden kaynaklanan telekomun yaptigi birsey olabilir mi ? yoksa modemdeki adsl ayarlarini mi kurcalamaya baslamaliyim? modem ayarlarindan tam emin olamiyorum cunku onu da yeni aldim, yeni kurdum. Bu arada gunduz okulda hersey sorunsuz calisiyor. Okul odtu sanirim kendi dns sunuculari var.

modem ayarlarinin ozeti soyle:
    IP Address:192.168.2.1
    Subnet Mask:255.255.255.0
    DHCP Server:Enabled
    Virtual Circuit PVC0
    Status:Connected
    VPI 8
    VCI 35
    Connection Type:PPPoE
    DNS Server:195.175.39.40
    NAT:Enabled
    Modulation:G.DMT
    Annex Mode:ANNEX_A
    bir de birisi su asagidaki resimdeki default route, dynamic route (rip1, rip2-b, rip2-m secenekleri var), multicast (disabled, igmp v1 , igmp v2 secenekleri var) bunlar nedir ? nasil ayarlanmalidir ? aciklayabilirseniz cok sevinirim.

modemden mi grevden mi ?

msn e baglanmayinca troubleshoot a girdim sonuc duzgun gorunuyor

modemden mi grevden mi ?

tesekkurler

modemden mi grevden mi ?

modemden mi grevden mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_enemy -- 8 Kasım 2007; 18:34:17 >

• Sorunumun cevabi modemde adsl ayarlarinda MTU ya 1500 bytes girmis olmammis.(bi yerde gormustum 1500 diye) default a cevirince butun sorunlarim halloldu. Belki baskasinin isine yarar.

TCP MTU Option:TCP MTU(0:default) 0 bytes
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.