Şimdi Ara

Modemden odaya ethernet kablosu çekmem lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 mbitlik adsl'den 20 mbit ttnet fibere geçmem sebebiyle eve fiber çekmeye geldiler.Ancak fiberi telefona kadar çekip modemi kurmak istiyorlar.Odaya kadar fiber çekilirse kablo kırılabilirmiş.Bende modemin kurulacağı yerden odama gelen eski telefon hattını söküp aynı yol üzerinden ethernet kablosu çekeceğim.Toplamda 25 metre kadar kablo gerekiyor.
    Ancak ne çeşit malzeme almam gerektiğini bilmiyorum.Kimisi diyor cat5 kablo iş görür kimi diyor cat6 olsun.Konnektör falan bir sürü ıvır zıvır alacağım.İşin kötüsü bende rj-45 konnektörleri kabloya çakacak pense yok.Kablo alsam bile konnektörleri kabloya pense olmadan çakabilir miyim?Bunun bir yolu var mı?
    İşten anlamasam da bu kablo çekme işini kendim yapmak zorundayım.Çünkü elektrikçiler bu işleri angarya görüyor ve gelmiyor.Gelse bile yapacağım masrafın 3-4 katı kadar para istiyorlar.

• Bende çekmek istiyorum konu açmıyım dedim bilgi verebilen olursa sevinirim.(fiber var masaüstü pc adaptörle bağlanıyorum performans alamıyorum o yüzden.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flat_kil -- 5 Haziran 2013; 16:58:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardım edecek olan yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

1 mbitlik adsl'den 20 mbit ttnet fibere geçmem sebebiyle eve fiber çekmeye geldiler.Ancak fiberi telefona kadar çekip modemi kurmak istiyorlar.Odaya kadar fiber çekilirse kablo kırılabilirmiş.Bende modemin kurulacağı yerden odama gelen eski telefon hattını söküp aynı yol üzerinden ethernet kablosu çekeceğim.Toplamda 25 metre kadar kablo gerekiyor.
    Ancak ne çeşit malzeme almam gerektiğini bilmiyorum.Kimisi diyor cat5 kablo iş görür kimi diyor cat6 olsun.Konnektör falan bir sürü ıvır zıvır alacağım.İşin kötüsü bende rj-45 konnektörleri kabloya çakacak pense yok.Kablo alsam bile konnektörleri kabloya pense olmadan çakabilir miyim?Bunun bir yolu var mı?
    İşten anlamasam da bu kablo çekme işini kendim yapmak zorundayım.Çünkü elektrikçiler bu işleri angarya görüyor ve gelmiyor.Gelse bile yapacağım masrafın 3-4 katı kadar para istiyorlar.

cat5 al evde ufacık deliklerden geçirmeyip sadece modemden pc ye kabloyu götüreceksen elektrikciye git kablonunun ucunu jaklarını çaktır.Sen yapmak istiyorsanda rj-45 yapılışı videosunu izle ve uçlarını çak :) hadi kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.