Şimdi Ara

Modeme LAN dışında bağlanma alternatifleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar modem ile masaüstü bilgisayar arasındaki uzaklık biraz fazla olduğu için kablo ile bağlanma gibi bir olasılığım yok.Wifi da iyi çekiyor aslında ama evde başkalarıda kullandığı için her zaman dehşet bir lag sorunum oluyor.O yüzden para ile alıp yapabileceğim başka alternatifler var mı bilmiyorum.Bilen varsa aydınlatsın lütfen.

Modem superonline ın verdiği dandik hg253s

• wireless sinyalinde bir sıkıntı yoksa modeme ucuz yollu bir wireless router'ı kabloyla bağlayıp kendi bilgisayarın için özel bir ağ kurabilirsin. şifre+mac yaparsın kimse girmez giremez. Ama yine de en garanti yol kablo oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu konuda pek bilgim yok ne yazikki. Alet onermesem iyi olur. İnternetten arama yapin wireless router diye bir bakin incelemelere falan butcenize uygun olani alin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    hocam makineyi aldım ama anlamıyorum yine aynı şekilde lag giriyor.Router ayarına koydum ama düzelmedi :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: prokillertr856

hocam makineyi aldım ama anlamıyorum yine aynı şekilde lag giriyor.Router ayarına koydum ama düzelmedi :(

hocam cihaz kablo ile modeminize bağlı ve wireless ağında sadece sizin bağlı olduğuna emin olun. Bu durumda da laglıyorsa pc'niz modemin wireless'ını kendi pc'niz için ayırıp bu cihazın wireless ağını ev halkına açın. Yok hala bir gelişme yok ise cihazı iade edin sorununuz ya modeminizde ya da internet bağlantınız çok kötü.

Bir de modeminizden desteği varsa wireless ağındaki kullanıcılara hız sınırı getirmeyi deneyebilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/kablosuz-baglanti-kullanicilarina-hiz-sinirlamasi-getirmek--34851266
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/wireless-hiz-sinirlamasi-koymak.14206/

Modem markası ve modeli ile yazarsanız arkadaşlar yardımcı olabilir bu konularda benim de bilgim sınırlı gerçekten

hocam dediklerinizi coktan denemiştim zaten.Benim anladığım problem direk modedimin internetleri bölüştürmesinden dekaynaklanıyor olabilir.Çünkü mesela routerın qos özelliği de vardı gittim telefonla pc mi bağladım.Telefona hız sınırı koydum.Hız sınırı işe yaradı fakat ping yine dehşetti.Ben de zaten geri iade edicem tek çare kablo geçirmek olucak.

Bu arada saol hocam yardım ettiğin :).
  • quote:

hocam dediklerinizi coktan denemiştim zaten.Benim anladığım problem direk modedimin internetleri bölüştürmesinden dekaynaklanıyor olabilir.Çünkü mesela routerın qos özelliği de vardı gittim telefonla pc mi bağladım.Telefona hız sınırı koydum.Hız sınırı işe yaradı fakat ping yine dehşetti.Ben de zaten geri iade edicem tek çare kablo geçirmek olucak.

Bu arada saol hocam yardım ettiğin :).

Ben de cbw700 netmaster modem var. Ben kabloyla wifi ile bağlı iken telefonumun kilidini açtığım anda internete bağlandığı için lag yiyordum. Kablo çektim pingim düştü lagım yok denecek kadar az. Yine de ablam video falan izlese bazen sıkıntı oluyordu 3-4 kişi olunca. Zaten modemin wi-fi de kötü diye airties'ın promosyon bir wifi router'ını bağladım (7-8 yaşında). Wireless şimdi beni sıkıntıya sokmuyor pek. Ayrıca netmaster'ın bu modeminin wireless kalitesi muhteşem kötü, bedavaya dağıttıkları antensiz airties router bile daha iyi dağıtıyor interneti eve

hocam bendede superonlinenın kurulumda verdiği huawei hg253s var.İnternet sinyali 2duvarda baya az çekiyor telefonda ama pc de özel aparat aldım normal çekiyor.Bendede eğer ablam video izlerse dehşet bir pinge maruz kalıyorum.Bende gittim dediğin gibi router bağlattım kendi mac adresimi vs. de girdim.Yanımada telefonumu aldım ping testi yapıyorum.

Benim telefon normal modeme pc ise benim özel routera bbağlanıyor.Video acıyorum dehşet ping giriyor gene.Tam tersini yapıyorum değişen birşey yok.(bu arada doğru yerlere bağlandığımıda eminim)

Bu arada eğer ben kablo çekersem modemeden benim pc ye internetten başkası video izlediğinde yinede ping giriyo mu?Giriyorsa hiç gerek yok uğraşmıyım onunla da.
  • quote:

hocam bendede superonlinenın kurulumda verdiği huawei hg253s var.İnternet sinyali 2duvarda baya az çekiyor telefonda ama pc de özel aparat aldım normal çekiyor.Bendede eğer ablam video izlerse dehşet bir pinge maruz kalıyorum.Bende gittim dediğin gibi router bağlattım kendi mac adresimi vs. de girdim.Yanımada telefonumu aldım ping testi yapıyorum.

Benim telefon normal modeme pc ise benim özel routera bbağlanıyor.Video acıyorum dehşet ping giriyor gene.Tam tersini yapıyorum değişen birşey yok.(bu arada doğru yerlere bağlandığımıda eminim)

Bu arada eğer ben kablo çekersem modemeden benim pc ye internetten başkası video izlediğinde yinede ping giriyo mu?Giriyorsa hiç gerek yok uğraşmıyım onunla da.

ben de kablodan sonra bu sıkıntı fazlasıyla azaldı yani baya büyük bir fark yarattı. İmkanınız varsa pcyi modeme taşıyıp deneyin. Bir farkı olmuyor ise internet sinyallerinizde veya modemde sıkıntı olabilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.