Şimdi Ara

Modeme su döküldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeğenim modeme çok az su döktü.Power lambası normalde yeşil yanardı.Şimdi turuncu yanıyor.Nete giremiyorum.Süpürge ile kurutmaya çalıştım.Ama hala aynı çok acil yardımlarınızı bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Modeme Su Döküldüğünde Yapılması Gerekenler

Bir modeme su dökülmesi, cihazınıza ve internet bağlantınıza zarar verebilecek ciddi bir durumdur. Modemin içine su kaçtığını fark ederseniz, aşağıdaki adımları izleyerek hasarı en aza indirmeye çalışmalısınız:

• Modemi kapatın: Öncelikle modeminizi kapatın ve fişini prizden çekin.
    • Suyu temizleyin: Modemin üzerindeki fazla suyu kuru bir bez veya havlu ile dikkatlice silin. Cihazın içine su girmiş olabileceğinden, kapağını açmaktan kaçının.
    • Kurutun: Modemi kuru ve iyi havalandırılan bir yere koyun. Suyun tamamen buharlaşması için birkaç gün bekleyin.
    • İnternet servis sağlayıcınıza başvurun: Türk Telekom'a veya başka bir internet servis sağlayıcınıza başvurarak modeminizin durumunu kontrol etmelerini ve gerekirse onarılmasını isteyin.

Modeme su dökülmesi durumunda aşağıdakileri yapmaktan kaçınmalısınız:

• Modemi açmayın: Suyun cihazın iç parçalarına zarar vermesini önlemek için modemin kapağını açmayın.
    • Modemi sallamayın: Modemi sallamak içerideki suyun yayılmasına neden olarak daha fazla hasara yol açabilir.
    • Saç kurutma makinesi kullanmayın: Saç kurutma makinesi kullanarak modemi kurutmak, cihazı daha da hasarlayabilir.

Modeme su döküldükten sonra internet bağlantınızın geçici olarak kesilebileceğini unutmayın. Modeminiz kuruduktan ve onarıldıktan sonra bağlantınız otomatik olarak geri gelecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kısa devre yapmadıysa kurumasını bekle düzelir.
  • Elektronik cihazlara su dökülmesi halinde, hemen fişini çekin veya pilini çıkarın. İçini açıp bir bezle ya da saç kurutma makinesiyle soğuk ayarda, bir kaç dakika kurutun. Sonra bir gün boyunca fişe takmayın, kurumasını bekleyin. Aksi taktirde cihaz oksitlenme yapabilir.
  • benım modemede su döküldü hemen fişi çektip kabını çıkardım güneşe bıraktım bi beş on dakika sonra taktım fişe butun ışıkları anormal şekilde hepsi yanıyor modem offline görünüyor sonra biraz daha güneşte bıraktıp bu sefer de online olamadı en sonunda 3 saat çalıştırmadım sonra geri bağladım kutusunu takmadan bir kaç sefer online olamadı biraz zorlanır gibi oldu reset çekip kapandı bir kaç sefer kendi kendine şimdi çalışıyor

yalnız modemın lehımlı devrelerinin olduğu kısımlarda lehımmı var kurumuş su lekesı mı onu çözemedım oksıtlenme yapsa çalışmazdı herhalde şimdi çalıştığına göre yinede kapatıcam açık bırakmayayım ne olur ne olmaz
  • yeni modem çare
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su ısıtıcıya su mu kaçtı ?
    10 yıl önce açıldı
    Koltuğa su döküldü-(Acil)
    10 yıl önce açıldı
    Balkondan alt kata su sızıyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.