Şimdi Ara

Modeme VPN kurmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
21.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Yasaklı sitelere giriş için sürekli bütün cihazlara VPN yazılımları yüklemek ve onları çalıştırmakla uğraşmak istemiyorum. Bir vpn hizmeti satın alsak ve vpn bilgilerini direkt modeme girsek, o modeme bağlı tüm cihazlar bütün sitelere girebilse. Böyle bir yöntem var mı? Nasıl yapılabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Modeme VPN Kurma

Sanal Özel Ağlar (VPN'ler), internet bağlantınızı şifreleyen ve özel ve güvenli bir tünel oluşturmanıza olanak tanıyan teknolojilerdir. Modemine VPN kurmak, internet etkinliklerinizi gizli ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmeni sağlar. İşte modeme VPN kurmak için izlemen gereken adımlar:

Modem VPN Kurulumu için Gerekli Malzemeler

• VPN sağlayıcısı aboneliği
    • VPN uyumlu modem
    • Bilgisayar veya mobil cihaz

Adım Adım Modeme VPN Kurma:

1. VPN sağlayıcısı seçin: Güvenilir bir VPN sağlayıcısı seçerek abonelik oluşturun.
    2. VPN yazılımını yükleyin: VPN sağlayıcınızın web sitesinden VPN yazılımını indirin ve bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza yükleyin.
    3. Modemi VPN'e bağlayın: VPN yazılımını kullanarak modeminizi VPN'e bağlayın. VPN sağlayıcınızın bağlantı talimatlarını takip edin.
    4. VPN ayarlarını yapılandırın: Modem VPN ayarlarını, VPN sağlayıcınız tarafından verilen talimatlara göre yapılandırın.
    5. VPN'i etkinleştirin: VPN bağlantısını etkinleştirmek için VPN yazılımındaki veya modem ayarlarındaki ilgili seçeneği seçin.

Modem VPN Ayarları

Modem VPN ayarları, modem markasına ve modelinize göre değişebilir. Genellikle şu ayarları yapman gerekecektir:

• VPN sunucu adresi
    • VPN kullanıcı adı ve şifresi
    • VPN protokolü (ör. PPTP, L2TP/IPsec)
    • VPN şifreleme türü (ör. AES-256)

Modeme VPN Kurma Faydaları

Modeme VPN kurmak şu faydaları sağlar:

• Özel ve güvenli internet bağlantısı: VPN, internet etkinliklerini gizler ve üçüncü tarafların verilerine erişmesini engeller.
    • Konum kısıtlamalarını atlama: VPN'ler, bulunmadığın bölgelerden içeriklere erişmene olanak tanır.
    • Ücretsiz Wi-Fi ağlarını güvenli hale getirme: VPN'ler, halka açık Wi-Fi ağlarında internet bağlantını güvence altına alır.
    • Akış hizmetlerine erişme: VPN'ler, lisans kısıtlamaları nedeniyle bulunduğun bölgede mevcut olmayan akış hizmetlerine erişmeni sağlar.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Modeminizde VPN desteği varsa tabiki yapabilirsiniz ilk önce modenimimiz modelini internette aratarak VPN destekliyormu onun öğrenin
  • Yapabilirsin, modemde VPN client varsa tüm cihazlar VPN üzerinden internete bağlanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre1393

Yapabilirsin, modemde VPN client varsa tüm cihazlar VPN üzerinden internete bağlanır.
    benim modemim vpn destekliyor vpn server ayarlarını kaydettim bilgisayardan bağlanabiliyorum ama cep telefonu ve tabletten bağlanılmıyor. her cihaz için ayrı vpn mi kurmamız gerekiyor?Modeme VPN kurmak?

• Normalde hepsinin VPN üzerinden bağlanması lazım.

• modeme vpn kurabilmek demek vpn router firewall özellikli bir cihazın ve bu cihazının arayüzünde de vpn server desteğinin olması demek oluyor bana göre. vpn client özelliği ise vpn server çalıştıran başka bir internet adresine bağlanmak içün. zannedersem ipsec ile birlikte gateway to gateway yaparak cihazına bağlanan lan ip' lerin tamamını vpn' e sokmuş olursun. öbür türlü her bir lan ip için ilgili vpn server' a bağlanmak için vpn client ayarı yapman ve bunun için de her bir kullanıcı için ücretli veya ücretsiz bir hesap oluşturman lazım. doğru mu dedim bilmem.. bildiğim tek şey var pptp artık defolu. ios sağolsun. l2tp' den devam.

• emre1393 kullanıcısına yanıt
    Evet normalde bütün cihazların bağlanması lazım ama çözemedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VPN'e bağlanamıyorum (TurkNet)
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.