Şimdi Ara

Modemin Uzaklığı ile İlgili...(Hipernet 24Mbit)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün TTNET HİPERNET 24 MBİT (75 AKN) paketine geçtim ve gerçekten hattımdan memnunum. Merak edenler için hat değerlerimi Ekliyeceğim. Benim sorum şu:

Modeme kablosuz bağlanacağım. Evde 1 tane telefon girişi var ve bana uzak kalıyor, arada duvarlar olduğu için performans biraz düşüyor. Bu yüzden modemin yerini 5 metre kadar değiştirmeyi düşünüyorum(5 metrenin lafını mı yapıyorsun demeyin lütfen,sinyal kalitesi duvarlar yüzünden ciddi anlamda düşüyor). Kablo işini nasıl halledebilirim, nasıl kabloyu uzatmalıyım. Örneğin bazıları cat5e kablonun uçlarına RJ11 jak çakmış öyle kullanıyor. Bazıları telefon kablosunu uzatmış. Dediğim gibi hattımdan memnun olduğum için değerlerimin düşmesini istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım en az kayıbı nasıl veririm; önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
    (BU ARADA MODEMİMDE HEM WAN HEM DSL GİRİŞİ BULUNUYOR)

Sadece merak edenler için atıyorum. HAT DEĞERLERİM:

*Hat standardı VDSL
    *Kanal türü
    *Hızlı
    *Aşağı yönde hat hızı (kbit/s) 24576
    *Yukarı yönde hat hızı (kbit/s) 2047
    *Alt sisteme doğru veri akışı SNR (dB) 26.3
    *Ana sisteme doğru veri akışı SNR (dB) 31.6
    *Aşağı yönde hat zayıflaması (dB) 13.9
    *Yukarı yönde hat zayıflaması (dB) 4.8
    *Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV) 13.6
    *Yukarı yönde çıkış gücü (dBmV) 6
    *Aşağı CRC 0
    *Yukarı yönde CRC 0
    *Aşağı FEC 0
    *Yukarı yönde FEC 0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hahahanbr -- 1 Eylül 2014; 19:11:00 >

• Arkadaşlar yardım edebilecek kimse yok mu?
  • Standart telefon kablosu ile uzatabilirsiniz sıkıntı olmaz, mesafe çok kısa, değerler güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hahahanbr H kullanıcısına yanıt
    Konu Dışı Bir soru sormak istiyorum, Saniyede en çok kaç mb ile dosya indirdiniz..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bende tıpatıp aynı paketi bugün imzaladım. 24 mpbs 75gb kota sınırsız fibernet limitsiz modem hediyeli ilk yıl 53tl 2. Yıl 61tl. Henüz aktif olmadı mesaj gelince modemi almaya gidip kuracagım inşallah sorun çıkmaz. Siz ne kadar ödüyorsunuz bu tarifeye ve dikkat etmem gereken birşey varmı sizde problem çıktımı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Standart telefon kablosu ile uzatabilirsiniz sıkıntı olmaz, mesafe çok kısa, değerler güzel.

yorumunuz için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Konu Dışı Bir soru sormak istiyorum, Saniyede en çok kaç mb ile dosya indirdiniz..

2.7 - 2.8 değerlerini görüyorum
  • kadiryel2 K kullanıcısına yanıt
    bende aynı fiyatları ödüyorum. ilk 12 ay 49 lira sonraki 12 ay 61 tl dediğiniz gibi. Mesaj konusuna gelince bana da mesaj gelmedi. ben bir kaç şikayette bulundum. en son bugün de müşteri hizmetlerini aradım. onlarda hattımın şuan aktif olduğunu söylediler. bende mesaj atmalarını beklemeden ttnet bayisine gittim ve modemimi aldım.
    bu arada size tavsiyede bulunabilirim. herkez huawei HG630A modelinden şikayetçi fakat ben aksine çok memnunum ve öneririm. şimdiden hayırlı olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hahahanbr

bende aynı fiyatları ödüyorum. ilk 12 ay 49 lira sonraki 12 ay 61 tl dediğiniz gibi. Mesaj konusuna gelince bana da mesaj gelmedi. ben bir kaç şikayette bulundum. en son bugün de müşteri hizmetlerini aradım. onlarda hattımın şuan aktif olduğunu söylediler. bende mesaj atmalarını beklemeden ttnet bayisine gittim ve modemimi aldım.
    bu arada size tavsiyede bulunabilirim. herkez huawei HG630A modelinden şikayetçi fakat ben aksine çok memnunum ve öneririm. şimdiden hayırlı olsun...

Saolun hocam, size kaç gün mesj atmadılar ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadiryel2 K kullanıcısına yanıt
    valla aslında 1 hafta atmadılar. şöyleki ben 1 hafta önce cumartesi günü başvuru yaptım.3-4 gün sonra bilgi almak için müşteri hizmetlerini aradığımda başvuru kaydımın olmadığını öğrendim. bende ttnet bayisine gittim ve neden durumun böyle olduğunu sorduğumda orada altyapı çalışması var en geç 2 gün içerisinde internetiniz gelir dedi.
    zaten gerçektende 2 gün sonra türk telekomdan birisi geldi ve hattı kontrol etti(destekleyip desteklemediğini). hattımda problem olmadığını ve 24 saat içerisinde aktif olacağını söyledi. (adam bu cumartesi gelmişti). sanırım araya pazar günü girdiği internet ancak dün açıldı. Sonuç olarak bana hiç mesaj atılmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djcool

Şu hiperneti biraz açıklar mısınız? Adsl gibi aynı bakır kablolarla mı çalışıyor?

Normalde bakır kabloların da en azından 20 mbite kadar desteklediğini biliyorum. Fakat benim durumum biraz farklı. ben bir sitede oturuyorum ve maalesef burada fiber altyapısı yok veya tam oturmamış. bu yüzden adamlar apartmanın telefon kutusundan CAT5e kablo çekmişler. Yani benim telefon hattımın takılı olduğu girişe apartmanın telefon kutusundan eve kadar CAT5e kablo geliyor.
    Aslında gigabit ethernette dahi kullanılan kablolar da bildiğiniz bakır kablolar, sadece bileşimleri farklı. Kimisi saf bakır, kimisi alaşım vs. Hipernet yani vdsl'de kullanılan kablolar da standart bakır telefon kablosu ya da Cat5-6 tipi bakır kablolar. Bu kablolarla da 100mbit alabilirsiniz. Pratikte fiberden çok büyük, ölçülebilir farkları yok.
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Max destekledikleri hızları konusunda pek bilgim yok ama cat5-6 kablolarda kopma,ping,hat zayıflaması gibi konularda bakır kablolardan çok daha üstün olduğunu düşünüyorum. Stabil hat değerleri için benim önerim cat5 kablolardır.
    Telefon kabloları da bakır, dediğim gibi. Alaşımları farklı, yani kaliteleri farklı sadece. Elbette ki catx tipi kablolar daha kaliteli, bu yüzden daha sağlıklı veri transferine imkan tanıyorlar. Benim de önerim bu kablolar zaten.

Bu kabloların destekledikleri maksimum hız konusu da şöyle; yarın farklı bir modülasyon geliştirirler, adına da Zdsl derler, aynı paket içinde daha çok veri bulunur yani daha çok sıkıştırma yapar, dolayısıyla aynı kabloyla birim zamanda daha çok veri taşır yani hızlanırsınız. Tıpkı dial-up zamanlarından bugünlere gelebilmemiz gibi. ISDN, dsl, adsl, adsl2, adsl2+, vdsl, vdsl2 derken bugünlere kadar geldik. Hala aynı bakır teller kullanılıyor düşünüldüğünde.
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Kablolar her nekadar önemli olsada sonuçta sadece araçlar. Önemli olan ISS'lerin altyapı teknolojileri
  • Hocam 1,5 senedir Ultranet Limitsiz ADSL2+ 16 Mbit 75 GB AKK olan paketteyim. Speedtestteki hızım en fazla 14-14.5 Mbit ve ping değerleri ıse 15-20 arası değişebiliyor.
    Airties'ın Air 5453 modeli modemini kullanıyorum. Sizce değerleri 20 mbit için yeterli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eak101 -- 12 Ekim 2014; 4:54:41 >
  • eak101 kullanıcısına yanıt
    20 mbps hız kullanmak istediğinizde hattınıza bu hız vdsl2 sinyali ile verilir ve şuanki modeminiz vdsl2 destekli değil. Bu modemle en yüksek 16 mbps kullanabilirsiniz.
    Aynı günde geçiş yapmışız ne güzel.

Değerler benim değerlere çok yakın ve çok iyi, hayrlı olsun.
  • eak101 kullanıcısına yanıt
    Alır ben senin yerinde olsam vdsl2 geçerdim kafam rahat olurdu.
  • BonezCrusher kullanıcısına yanıt
    ADSL2+ ile 24 mbps hız aldığında kopma yaşar. Vdsl2 ile bu hat 100 mbps destekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Srcn81 -- 12 Ekim 2014; 13:23:32 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.