Merhaba arkadaslar size bir sorum olucaktı. üst komsudan kablo ile internet alıyorum sadece internet kablosu geliyor bana. O kabloyu bendeki eski modemime (Huawei HG521) bağlayıp evde interneti kablosuz olarak dağıtabilir miyim? bunun bir ayarı var mıdır ya da bunun yanında bir parça daha almam gerekmekte midir? kabloyu direk bagladıgımda internet gelmiyor adsl kablosu olmadan bunu nasıl halledebilirim? modemin sadece wifi özelliğini kullanarak eve dağıtmak istiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: oudernek
Merhaba arkadaslar size bir sorum olucaktı. üst komsudan kablo ile internet alıyorum sadece internet kablosu geliyor bana. O kabloyu bendeki eski modemime (Huawei HG521) bağlayıp evde interneti kablosuz olarak dağıtabilir miyim? bunun bir ayarı var mıdır ya da bunun yanında bir parça daha almam gerekmekte midir? kabloyu direk bagladıgımda internet gelmiyor adsl kablosu olmadan bunu nasıl halledebilirim? modemin sadece wifi özelliğini kullanarak eve dağıtmak istiyorum
saırım sendeki huawei modem gsm için yapılmış yani cep telefonundaki neti kablosuz ağ gibi dağıtmak amacıyla modem ara yüzüne girebiliyor öusun ordan ayarları varsa yapılır yoksa mümkün değil onun yerine kendi pcne alacapın bir kablosuz adaptör ve connectifyle yapabilrisin
YOK ESKİDEN TTNET İNTERNET ABONELİĞİM VARDI ORADAN VERİLEN STANDART MODEMLERDEN, MODEM ARAYÜZÜNE GİREBİLİYORUM FAKAT HANGİ AYARLARI YAPACAĞIMI BİLMİYORUM
oudernekO
kullanıcısına yanıt
Dhcp ayarlarnı kapatacaksın ve sifrelemni falan ayarlayıp kabloyu takacaksın herhangı bır lan portuna
DHCPYİ KAPATTIM SİFRELEME DERKEN AĞIN ŞİFRESİ İSE ONU ZATEN BİLİYORUM KABLOYU HERHANGİ BİR LAN PORTUNA TAKACAKSIN DERKEN RESİMDE GÖRÜLDÜGÜ GİBİ BAŞKA LAN PORTU YOK MODEMDE AMA DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMADI
oudernekO
kullanıcısına yanıt
Bişeyleri yanlıs yapan galiba
arayüzde dhcp ile ilgili her şeyi kapattım ama olmuyor sanırım