Şimdi Ara

Modemle internet paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar size bir sorum olucaktı. üst komsudan kablo ile internet alıyorum sadece internet kablosu geliyor bana. O kabloyu bendeki eski modemime (Huawei HG521) bağlayıp evde interneti kablosuz olarak dağıtabilir miyim? bunun bir ayarı var mıdır ya da bunun yanında bir parça daha almam gerekmekte midir? kabloyu direk bagladıgımda internet gelmiyor adsl kablosu olmadan bunu nasıl halledebilirim? modemin sadece wifi özelliğini kullanarak eve dağıtmak istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: oudernek

Merhaba arkadaslar size bir sorum olucaktı. üst komsudan kablo ile internet alıyorum sadece internet kablosu geliyor bana. O kabloyu bendeki eski modemime (Huawei HG521) bağlayıp evde interneti kablosuz olarak dağıtabilir miyim? bunun bir ayarı var mıdır ya da bunun yanında bir parça daha almam gerekmekte midir? kabloyu direk bagladıgımda internet gelmiyor adsl kablosu olmadan bunu nasıl halledebilirim? modemin sadece wifi özelliğini kullanarak eve dağıtmak istiyorum

saırım sendeki huawei modem gsm için yapılmış yani cep telefonundaki neti kablosuz ağ gibi dağıtmak amacıyla
    modem ara yüzüne girebiliyor öusun ordan ayarları varsa yapılır yoksa mümkün değil
    onun yerine kendi pcne alacapın bir kablosuz adaptör ve connectifyle yapabilrisin

• YOK ESKİDEN TTNET İNTERNET ABONELİĞİM VARDI ORADAN VERİLEN STANDART MODEMLERDEN, MODEM ARAYÜZÜNE GİREBİLİYORUM FAKAT HANGİ AYARLARI YAPACAĞIMI BİLMİYORUM
  • oudernek O kullanıcısına yanıt
    Dhcp ayarlarnı kapatacaksın ve sifrelemni falan ayarlayıp kabloyu takacaksın herhangı bır lan portuna
  • DHCPYİ KAPATTIM SİFRELEME DERKEN AĞIN ŞİFRESİ İSE ONU ZATEN BİLİYORUM KABLOYU HERHANGİ BİR LAN PORTUNA TAKACAKSIN DERKEN RESİMDE GÖRÜLDÜGÜ GİBİ BAŞKA LAN PORTU YOK MODEMDE AMA DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMADI
    Bişeyleri yanlıs yapan galiba
  • arayüzde dhcp ile ilgili her şeyi kapattım ama olmuyor sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cihazın IP si ile interneti aldığın cihazın IP adresi aynı bloklarda olması gerek ama farklı IP numaraları olması gerek.

Örneğin interneti aldığınız cihazın IP numarası : 192.168.0.1

Sizde cihazınızı 192.168.0.x bloğuna alıp internet aldığınız cihaz ile aynı IP ile olmamalı örneğin 192.168.0.200

Cihazınızda ki DHCP sunucusunu da kapatıyoruz ki IP vermeye çalışmasın merkezde ki cihazın DHCP sunucusundan alsın IP leri. Hepsi bu kadar.
  • İKİSİNİN DE IP ADRESİ AYNI MAALESEF ONU DEĞİŞTİRME GİBİ BİR İMKANIMIZ YOK DEĞİL Mİ
    2sinin ip si aynı olursa olmaz degıslır tabi neden degısılmesın
  • hocam ben anlamıyorum bu konulardan nasıl değiştirebilirim bana teamwieverden yardımcı olur musunuz?
    pm atıyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.