Şimdi Ara

Modern Feminizmin Saçmalık Olması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şu an feministlerin ne istediğini tam olarak anlayamıyorum.

Bazen feminizm adı altında saçma sapan talepler tepkiler görüyorum.

Kadın ve erkek anatomi ve fizik olarak eşit değildir. Kanun karşısında, sosyal hayatta ve diğer bütün soyut konularda erkekle kadın eşittir.

Eğer feminizm bunların dışında bir şey savunuyorsa saçmalıyordur.

• FyKy kullanıcısına yanıt
    Ayrıcalık

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaş kendisine feminist diyen her hangi bir kadını alın karşınıza ve şunu sorun; beraber olmayı bir kenara bırak, yüzünü bile görmek istemediği bir adam ile ömür boyu bağı olmasına sebebiyet veren "nafaka" gibi bir kavramın varlığına neden itiraz etmiyorsunuz?

Kimi kadınlar nafaka olayını sadece kendi alacakları para olarak görmekte ama şunu söylemiyor, sen o adamdan nafaka almaya devam ederek bir başka kadının hayatını zorlaştırmıyor musun? adam belki geçmişte yaptığı hataları düzeltip yeni bir hayata devam edecek ve öbür kadın ile mutlu bir hayatı olacak. Ama sen kadın olarak o kadının mutlu bir hayatı olmaması için çabalıyorsun.

Feminizmin olayı, kadınların genel olarak hayat standartlarını yükseltmek değil mi? O halde neden bu gibi uygulamalara ses çıkartmıyorlar?

Ek not: arkadaşlar çoğunuz zorunlu askerliğin sadece erkeklere olmasına takılmışsınız da bunun tarihsel olarak gerekçelerinden şöyle iki tanesi var;

1-)Askerler esir düşebilir. Bu gibi bir durumda bir kadına yapılabilecekler ile erkeğe yapılabileceklerin toplum nezdinde yaratacağı travmalar farklıdır.

2-)İkincisi ve daha önemlisi ise toplumun nüfusunun devamı için kadın sayısının azalması tehlikelidir. Yeri gelir bir erkek bir sürü kadın ile çocuk yapabilir o yüzden erkek askerler daha vaz geçilebilirdir. (tabi bu dediğim eski yunan şehir devletleri gibi nüfusun kısıtlı olduğu yerler için düşünülmüş bir şey)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urugakhina -- 13 Ocak 2025; 17:38:5 >

• urugakhina U kullanıcısına yanıt

Hocam olay sadece askerlik değil. Kadınlar bugün çoğu işte çalışıyor. Ağır işlerde kadınların çalışmamasının sebebi kadının biyolojik yapısından kaynaklı ve bunu kadın eşitsizliği olarak algılıyorlar.

Madenlerde veya inşaatlarda kadınların çalıştığını çok göremezsiniz çoğu ülkede.

Modern feminist kadınlara ben pek inanmıyorum. Çoğunun derdi ayrıcalık. Sadece çocuğu kendileri Dünyaya getiriyor başka kadınların o yeteneği yok gibi saçmalıyorlar.

Bugün kadınların çoğu rahatça üniversite okuyabiliyor, askerlik gibi dertleri yok iyi yerlerde okuyup kendi yaşam standartlarını yükseltebiliyorlar. Erkeklerde babası çok zengin değilse veya ailesi ile arası limoniyse parası bile olsa adamın bir şeyler inşa etmesi zor oluyor.

• Zer0_0ne kullanıcısına yanıt

Modern feminizim denilen şey zaten gerçek anlamdaki feminizmden kopmuş durumda. Eskiden feminist hareketin olayı;

1-)Kadınlar da bireydir, düşünceleri, fikirleri vardır o yüzden oy hakkı da olmalı,

2-)Kadınlar da insandır, köle gibi, mal gibi alınıp satılmasın, evlilik gibi konularda söz hakkı olsun,

gibi şeylerdi. Yani aslında baktığın zaman modern zaman erkeklerinin de çoğu bu gibi konulara çok da karşı değiller. Ama bir kaç yüz yıl öncesine baktığınızda bir kadının seçme - seçilme hakkının olması gerektiği gibi bir şey çok da ciddiye alınmıyordu.

Günümüzdeki feministlerin ise tam olarak ne istediğini ben anlayamıyorum açıkçası. Öyle garip davranışlar oluyor ki, daha önce verdiğim nafaka örneğindeki gibi, bir kadın bir hak kazanırken, başka bir kadının zarar görmesi gibi şeyler olabiliyor. Hatta daha beteri bir hak kazanma olurken belki milyonlarca kayıp oluyor.

• >Annelerimiz, teyzelerimiz, anneannelerimiz yuva yıkmak yerine daha çok yuvayı bir tutmak için uğraşıyordu. Gelin ve damatlara aile büyükleri yuva yıkmaması için önlem aldırıyordu.

2005lı falansınız herhalde. benden önce evlenen mahalle abilerinin cogunun yuvası kaynana-gelin kavgası yüzünden bitti.

su geçmişi su kadar nostaljik yapmayın ya. size göre hepimiz pembe diziydik 20 30 yıl önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 14 Ocak 2025; 15:46:37 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.