Şimdi Ara

(MODLARA) PC HEALTH STATUS +12 V FAIL HATASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • GIGABYTE GA-8IPE1000 anakartım p4 3,06 işlemcim var BIOS güncellememe rağmen windows XP bir türlü açılmıyor, daha önceden devamlı reset alıyordu. fakat şuan WINXP tam açılacağı zaman tekrar reset alıyor. Hiçbir şekilde windows başlamıyor. PC HEALTH STATUS teki voltage göstergelerinin hepsi OK fakat +12V FAIL. BU konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAPPA -- 26 Ocak 2005, 19:13:19 >

• yeni psu alacaksın ya da tamire göndereceksin güç kaynağını.
  • 350 watt başka bi PSU ile denendi, BIOS update yapıldı. fakat bunlara rağmen bi değişiklik olmadı. Moderator arkadaşlar, bu sorunla karşıkarşıya gelip çözenler veya çözüm yolu bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok sevinirim. herkese kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAPPA

350 watt başka bi PSU ile denendi, BIOS update yapıldı. fakat bunlara rağmen bi değişiklik olmadı. Moderator arkadaşlar, bu sorunla karşıkarşıya gelip çözenler veya çözüm yolu bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok sevinirim. herkese kolay gelsin...
    bilgisayar açıkken power kablolarından birisini ölçü aletiyle ölç 12 volt geliyormu hdd takılan güç kablolatından birisinden ölçebilirsin 4 girişli olan fişin ortadaki iki tanesi ( -) uçtur. sarı olan 12 v onunla yanındaki siyah -12 v arıza buradan değilse anakartı servise gönder yapacak başka birseyin yok bu durumda (büyük bir ihtimal ile anakart tan).
  • quote:

Orijinalden alıntı: broken

bilgisayar açıkken power kablolarından birisini ölçü aletiyle ölç 12 volt geliyormu hdd takılan güç kablolatından birisinden ölçebilirsin 4 girişli olan fişin ortadaki iki tanesi ( -) uçtur. sarı olan 12 v onunla yanındaki siyah -12 v arıza buradan değilse anakartı servise gönder yapacak başka birseyin yok bu durumda (büyük bir ihtimal ile anakart tan).

Alıntıları Göster
    Abicim anakartta gitmei gereken yerlerin hepsine +12V ulaşıor, ölçtüm. aklıma başka bişey gelmedi. Umarım yardımcı olan birisi çıkar. Göstermiş olduğun ilgi içinde teşekkür ederim.

• bu ciddi bir hata yeni power alacaksın gibi görünüyor.
  • quote:

Abicim anakartta gitmei gereken yerlerin hepsine +12V ulaşıor, ölçtüm. aklıma başka bişey gelmedi. Umarım yardımcı olan birisi çıkar. Göstermiş olduğun ilgi içinde teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: PAPPA

o ölçümü nereden yaptığın önemli sanırım oc ile ilgileniyorsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PC HEALTH STATUS teki voltage göstergelerinin hepsi OK fakat +12V FAIL kaç diyor? +-%5 aralığında mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tkots

PC HEALTH STATUS teki voltage göstergelerinin hepsi OK fakat +12V FAIL kaç diyor? +-%5 aralığında mı?
    tkots, abicim dediğim gibi yapılması gereken herşeyi yaptım kendimce. PSU değişti, işlemci değişti, ekran kartı değişti,Fakat tekrar FAIL. hiçbir voltaj birim olarak gözükmüyor sadece hepsinde OK var +12V haricinde. işte bu hatada WinXP nin açılmasına müsade etmiyor. XP hiç bir şekilde açılmıyor. Valla kaç gündür bu anakart ile uğraşmaktan daral geldi. İnşallah Birileri Çıkıp yardım eder. Herkese Kolay gelsin Problemsiz günler diliyorum :)
  • UP
  • quote:

UP
    Bios tan acpi açıkmı acaba. Belkide anakarttaki güç moslarında bir problem olabilir. +12Voltta bir sorun olsa çok daha fazla sorun yaşardın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmengi

Bios tan acpi açıkmı acaba. Belkide anakarttaki güç moslarında bir problem olabilir. +12Voltta bir sorun olsa çok daha fazla sorun yaşardın bence.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar valla ben üstesinden gelemedim o yüzdende servise gönderdim bakalım onlar ne diicek ilgilendiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.
  • quote:

arkadaşlar valla ben üstesinden gelemedim o yüzdende servise gönderdim bakalım onlar ne diicek ilgilendiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

Alıntıları Göster
    Dostum sorun psu dan olmayabilir.Psu anakarta akım gönderir.Aladığı cevabıda bioa penceresinde senin akımları gördüğün yerde gösterir.Eğer bu dediklerin oluyorsa ihtimal büyük olasılıkla,anakarttaki bir direnç veya bir idiyottaki bozukluk olabilir.Tabiki işlemciye giden devreler üzerindeki bir dirençte meydana gelmiş olduğundan windows açıldığında işlemciye güç yollandığında makine reset atıyor olabilir.Tabi bu bir ihtimal.Böyle birşey olmayıpta çok basit bir olayda olduğu serviste anlaşılabilir.Sen en iyisini yapıp servise yollamışın.Adamlar en azından diğer parçaları denemek için anakrtı değiştirip başka bir anakartla denerler umaım.Bu akıllarına gelir diye ümid ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mabanaxar

Dostum sorun psu dan olmayabilir.Psu anakarta akım gönderir.Aladığı cevabıda bioa penceresinde senin akımları gördüğün yerde gösterir.Eğer bu dediklerin oluyorsa ihtimal büyük olasılıkla,anakarttaki bir direnç veya bir idiyottaki bozukluk olabilir.Tabiki işlemciye giden devreler üzerindeki bir dirençte meydana gelmiş olduğundan windows açıldığında işlemciye güç yollandığında makine reset atıyor olabilir.Tabi bu bir ihtimal.Böyle birşey olmayıpta çok basit bir olayda olduğu serviste anlaşılabilir.Sen en iyisini yapıp servise yollamışın.Adamlar en azından diğer parçaları denemek için anakrtı değiştirip başka bir anakartla denerler umaım.Bu akıllarına gelir diye ümid ediyorum.

Alıntıları Göster
    anakart servisten geldi orda sorun yokmuş? ama tekrar aynı hata. Cihazı elektrik şebekesinde regülatör olan yerdede denedim ama sorun aynı.

• quote:

anakart servisten geldi orda sorun yokmuş? ama tekrar aynı hata. Cihazı elektrik şebekesinde regülatör olan yerdede denedim ama sorun aynı.

Alıntıları Göster
    BIOS u sıfırlayıp, eger O/c varsa geri al...
    ve eger imkan varsa başka 1 ram ile dene.. sadece 1 tane takılı olsun. ekran kartı dışındaki kartlarıda çıkart. eger makine acılırsa sırayla takarsın.. ama ram i farklı dene...

ve diskin içine goz atarak c nin içinde windows klasörü varmı veya eksiksizmi bak.. yazılılsal da olabilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: deville

BIOS u sıfırlayıp, eger O/c varsa geri al...
    ve eger imkan varsa başka 1 ram ile dene.. sadece 1 tane takılı olsun. ekran kartı dışındaki kartlarıda çıkart. eger makine acılırsa sırayla takarsın.. ama ram i farklı dene...

ve diskin içine goz atarak c nin içinde windows klasörü varmı veya eksiksizmi bak.. yazılılsal da olabilir..

Alıntıları Göster
    uzay montaj ile bir dene gereksiz donanımları takma cözüm bulamazsan ek kartını gegiştirerek dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broken -- 7 Şubat 2005, 2:08:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: broken

uzay montaj ile bir dene gereksiz donanımları takma cözüm bulamazsan ek kartını gegiştirerek dene

Alıntıları Göster
    @deville O/C ne abi ? varsa nasıl geri alınacak. ramleri değiştirtim, ekran kartını işlemciyi.
    @broken abicim sadece CPU,ekran kartı işlemci denemiştim ama tekrar aynı +12V FAIL.
    çıldıracam herhalde.
    Denenmesi gerekn tüm şeyleri denedim diye düşünüorum kendimce.

• SORUN HALA AYNI kimse bu sorunun üstesinden gelemedi, tekrar servisten geldi cihaz ama hala aynı. Daha parlak fikri olan varmı ?
  • quote:

SORUN HALA AYNI kimse bu sorunun üstesinden gelemedi, tekrar servisten geldi cihaz ama hala aynı. Daha parlak fikri olan varmı ?
    Parlak fikir değilde, mesala başka bir semtte dene istersen, en azından komşunda dene. Saçma gelebilir. Elektrik dağıtımı semtten semte değişebiliyor. Ve/veya topraklı/topraksız hatlar da deneyin. Evinizde gerçek topraklı hat olduğundan emin misiniz? Su borularından alınan toprak hattı bazen büyük sorunlara yol açabiliyor.
  • quote:

SORUN HALA AYNI kimse bu sorunun üstesinden gelemedi, tekrar servisten geldi cihaz ama hala aynı. Daha parlak fikri olan varmı ?
    ben hala sorun power dan diye ısrar ediyorum
    nerede oturuyorsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.