Şimdi Ara

Moleküler Biyoloji ve Genetik?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sektörün durumuna rağmen bölümü yazmaya cesaret edebilen arkadaşlar var mı? Varsa hangi üni yazdınız? Mezun tanıdığı olan var mı doslar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Benim çevremde gördüğüm 3k ile yazan vardı

• Koç mu yazdı hocam

• Evet ama ilk tercih mi bilmiyorum

• Bi ablamız okumuştu tanıdığım, iyi bir yerdeydi hatırlamıyorum ama şuan takıcılıkla uğraşıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pipola -- 25 Ağustos 2020; 21:44:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 5kdan Bilkent yazdım ilk tercihime
  • Benim de tanıdığım orayı okudu şimdi kpss'ye hazırlanıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kimya ve geometri
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de ODTÜ Biyoloji yazdım zaten ODTÜ'de Biyoloji ve MBG eğitimi hemen hemen aynı 7 ders farklı onları da seçmeli olarak alabiliyorsunuz. Sorularınızı merak ettim, belki konuştuğum insanlardan sizin sorularınızın cevabını duymuş olduklarım vardır.

• Hocam dil bilmek bir artı olur mu sağlık sektöründe çok etkilemediği için merak ediyorum çünkü Türk Alman üni yazdım.(yurtiçi için)
    Ayrıca bu kadar mezun veren bi bölümde sektörde kendimize yer açmak için çok mu çabalamamız gerekiyor yoksa hastanelerde olanaklar var mı?

• Bence dil bilmek her zaman artıdır ama yurt içinde sağlık sektöründe çalışacaksanız çok artısı olur mu bilmiyorum ama mbgde hep söylenir makale okuman gerekiyor farklı insanların düşünceleri, ne buldukları vb bunlar bir bilim insanı için incelenmesi gereken şeyler. Mesela genelde yüksek lisans için Almanya'ya gidildiğini duymuştum ücretsiz ya da ucuzmuş sanırım, o açıdan mesela öyle bir amacınız varsa almanca bilmek elbette artı sağlayacaktır bence gerek sosyal gerek akademik açıdan.

Ben hastanelerde olanaklar olduğunu duymuştum ama direkt bulabiliyor musun yoksa deli gibi uğraşman mı gerekir hastaneye girmek için onu bilmiyorum ama mesela hastanelerin lablarında çalışılabiliyo biliyosunuzdur fakat bu lablar değişiyo mu bilmiyorum şöyle açıklayayım. Normal idrar, kan vb bunlarla alakalı testlerin olduğu lablar haricinde başka lablar var galiba ama bu hangi hastanelerde var bilmiyorum, acıbadem labında işe giren bir moleküler biyolog görmüştüm twitter'da, bu lablar nerelerde var onu bilmiyorum. Sektörde kendine yer açmak açısından düşüncelerim de şöyle, şimdi bu sizin ne yapmak istediğinize bağlı mesela ben hayatım boyunca araştırmacı olayım bir şeyler keşfedeyim gerekirse öğrencilere ders vereyim düşüncesinde olduğumdan bi laba girmek ya da bi ünide çalışmak istiyorum tabii bu sabır gerektiren bir yol yüksek lisans doktora phd sanırım. Siz mesela ne yapmak istiyorsunuz buna göre karar verin. Meselahttps://career.ku.edu.tr/molekuler-biyoloji-ve-genetik/ buradaki mezunların çalıştığı şirketlere vb bakabilirsiniz, bence bir mbg mezunu olarak kendinizi gayet geliştirdiyseniz bu yerlere girebilirsiniz. Ha ben bilmiyorum kesin olarak sadece birçok insanla konuştum, araştırdım birçok video izledim bunların sonucunda düşüncelerim bu şekilde açıkçası. Bir daha kontrol edeyim bir galerimi insanlarla ne konuşmuşum sorduğunuz sorulara alternatif cevaplar görürsem pmden atarım.

• ne durumu hocam, geleceğin sağlam alanlarından olur mbg. şu an bile covid-19 üzerine aşı çalışmaları yapiyor o alandaki bilim insanları. ileriki yıllarda insanlığın çok ihtiyacı olacak bu sektördeki insanlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7empest -- 25 Ağustos 2020; 22:9:51 >
  • Çok teşekkürler hocam yardımınız için. Attığınız linki inceledim.

• 7empest kullanıcısına yanıt
    Orası öyle fakat ülkemizde bu tarz şeyler tam olarak rayına oturamıyor malesef. Ancak duyduğum kadarıyla Abdi ibrahim tarzı firmalara yatırımlar düşünülüyomuş önü sonradan açılır mı bilemiycem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wessmdd -- 25 Ağustos 2020; 22:11:45 >
  • Bilkent %50 yazdım büyük ihtimalle üste yazdıklarımdan biri gelicek ama gelirse de üzülmem yurt dışı oranı çok çok yüksek
  • 2000 lerde geleceğin mesleği genetik diye sürekli söyleniyormuş, bazı mezunlar o gelecek gelmedi falan der hatta dalga konusu biraz ama gerçekten genetiğin önemi çok fazla ve yurt dışına da çıkmak zor değil bildiğim kadarıyla. Dediğiniz gibi hâlâ ülkemizde somut bir şey yokmuş hissiyatı veriyor olabilir ama ben umutluyum ya bu pandemi sonrası artar diye düşünüyorum imkanlar. Elbette korktuğu şeyler oluyor insanın, mesela şu anda bildiğiniz gibi eczane açmak zor bununla alakalı yasanın getirilmesinin sebebinin de eczacıları başka alanlara yönlendirmek olduğunu duymuştum. Mesela başka birinden de ilaç firmalarında vb genelde biyolog ve kimyagerler çalıştığı için eczacıların oralarda iş bulamayabildiğini de duydum. Tabi bu kaç kişide kaçtır oranı nedir bir fikrim yok ama bundan 4 5 yıl sonra o şirketler ne olur dünya ne olur biz bu alanda ilerleme gösterir miyiz bilinmez şeyler ama ben insanın sevdiği şeyi okuması taraftarı olduğumdan seçerken ne olur ne biter diye çok düşünmedim üstüne çünkü iş var ama çabalamak gerekiyor. Sorularınıza artı cevap olarak pek bir şey bulamadım mesajlaşmalarımda ama bazı blogları inceleyebilirsiniz bu konuda görmüşsünüzdür diye düşünüyorum bunları da:
    Bir Genetikçinin Dünyası
    Genetik Merakı
    Zepyhrus blog (aslı şahin)
    Biyolokum

Bence daha fazla merak ettiğiniz şeyler varsa twitter, ekşi gibi yerlerden mezunlarla konuşabilirsiniz genelde yks başlığında mbg hakkında sorunuz varsa diye başlayan entryler mevcut oluyor. Evrim Ağacı foruma da yazabilirsiniz, rica ederim.

• Kadir has biyoinformatik ve genetik yazdım

• Geldi mi hocam size?

• CENGMORUQCENG C kullanıcısına yanıt
    Tıp mı kazandınız hocam? Hayırlı olsun :)

• Ailem yazdırmadı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.