Şimdi Ara

Molex-anakart-kasafanı bağlantısı YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, bilgisayar içindeki parçalardan çok anlayamadığım için yardımınıza ihtiyacım var

eski bilgisayarımın eski kasasında bulunan tek egzos görevindeki fana yardımcı 3 fan daha aldım, toplamda (elbette işlemci fanı hariç :) )
    1 tane kasanın önüne (içeri üfleyen)
    1 tane kasanın tepesine (egzos fan)
    1 tane arkasına (bu zaten kasamdaki egzos fan)
    1 tane de kasanın yan tarafına (içeri üfleyen) fan oldu, ancak bu fanlardan eski egzos fanı 3 pinli (küçük soketi var) ve direk anakarta bağlanıyor.

Şimdi gelelim asıl sorunuma; anakartım ASUS P5DL2 SE, bu anakart üzerinde işlemci haricinde 2 fan girişi daha var ve 3 pinliler. Benim yeni aldığım 3 fan ise
    2 kabloya (kırmızı ve siyah) sahip olsalarda 4 pinli bağlantıya sahip (neden 4 pinli anlamadım zaten 2 kablo var) bu bağlantı noktaları anakarta bağlanabilecek gibi küçük değiller power supplydan çıkan girişlere uygunlar, şimdi ben bunları PSU ya bağlarsam direk pc açılır açılmaz otomatik çalışıp hiç durmayacaklar mı? yoksa PSUnun kendi fanı gibi soğuma gerçeklşince duracaklar mı (ben sürekli çalışıp kafa şişirmelerini istemiyorum da), birde PSU nun ucundaki molexin devamında anakart üzerindeki fan giriş bağlantılarına uygun gibi görünen (anakrt fan girişi 3 pinli ama molexin ucundaki aparat 4 pinli) girişi anakartın fan girişine takarsam fanlar gücünü PSU dan alıp dönüş hızını anakartın ısıya göremi ayarlayacak ?

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler (biraz uzun yazmışım sanırım şimdi farkettim :D

• 2 kablolu fanlarda kırımızı renk güç - siyah renk toprak olayını gösterir diye biliyorum bu fanlarda hız kontrolü sanırım olmuyor gücü aldıkca dönemeye başlıyor. Tam teknik bilgim olmasa da fanların güç kablosunun yerini değiştirip 5v ya da 7v a takıp fanın devir hızını düşürdüklerini gördüm.
  • psuya bağladığın fanlarda tıpkı kasadaki diğer fanlar gibi kasa çalışınca açılacak, kapanınca kapanacak.
  • Arkadaşında dediği gibi direk psu'ya bağladığın fanların çalışmasını durduramazsın. Bence egsoz fanları sürekli çalışmalı. Onları psu'ya bağla, çünkü işlemci, anakart, ekran kartı vb. gibi bileşenler sürekli sıcaklık yayarlar, bu sıcaklığın kasanın içinde kalması yerine sürekli dışarı tahliye edilmesi ısınmayı engelleyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

psuya bağladığın fanlarda tıpkı kasadaki diğer fanlar gibi kasa çalışınca açılacak, kapanınca kapanacak.

eşekkürler arkadaşlar mecburen böyle yapıcam, bir sorum daha var eğer ki egzos fanlarını psu ya bağlayacaksam anakartı bağlı olan egzos fanının yerine yeni aldığım 12 cm lik fanı bağlamalıyım (içeri üfleyecek); anakarta bağlı olan egzos fanı 12 Volt 0.18 Amperdi, ama yeni fan 12 Volt 0.45 Amper acaba bi sorun yaratır mı ? anakartı yakmayalım =)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart kasa fanı bağlantısı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.