Şimdi Ara

Mondial'in Scooter Kasasını Kullananlar İçeri Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mondial scooter kullanan arkadaşlara soruyorum. Nasıl, nerede, ne için kullandığınızı, motorunuzun kaç bin km'de olduğunu ve modelini yazarsanız çok sevinirm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MOTORDEL1S1 -- 19 Şubat 2012; 18:03:03 >

• ben kullanmıyorum ama yakın zamanda ehliyeti alınca direkman scooter alıcam ama şöyle bir sorunum var...ben biraz tarz istiorum ve vitesli sevmiyorum sevdiğim tarz da şu(kasa tipi olarak) gilera runner,piaggo skipper 150,kanuni hussar bu 3 model birbirine yakın tiplerde, runner efsane zaten ama 2. elleri 4000 den başlıyor,skipperda eski geliyor 2004 model hepsi, hussarlar da eski biraz ama gücüm ona yetiyor...2012 scooterlarda böyle kasa tipi yok kymco agility 125 almayı düşünüyorum onun da önü oyuncak gibi honda beat sağlam ama tarzım değil sucular kullanıyor ne yapacağıma karar veremedim bana biriniz bu tipte bir scooter söyleyebilirmi...

not:yeni konu açmiyim diye yazdım motordelisi,k.bakma konunu dağıtmak istemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi just4techno -- 20 Şubat 2012; 7:01:33 >
  • mondial 150 zat ım var. şehiriçinde sakin kullanırım,otobanda basarım.günde en az 20 km kullanıyorum. motorum 24000kmde.
  • quote:

ben kullanmıyorum ama yakın zamanda ehliyeti alınca direkman scooter alıcam ama şöyle bir sorunum var...ben biraz tarz istiorum ve vitesli sevmiyorum sevdiğim tarz da şu(kasa tipi olarak) gilera runner,piaggo skipper 150,kanuni hussar bu 3 model birbirine yakın tiplerde, runner efsane zaten ama 2. elleri 4000 den başlıyor,skipperda eski geliyor 2004 model hepsi, hussarlar da eski biraz ama gücüm ona yetiyor...2012 scooterlarda böyle kasa tipi yok kymco agility 125 almayı düşünüyorum onun da önü oyuncak gibi honda beat sağlam ama tarzım değil sucular kullanıyor ne yapacağıma karar veremedim bana biriniz bu tipte bir scooter söyleyebilirmi...not:yeni konu açmiyim diye yazdım motordelisi,k.bakma konunu dağıtmak istemem

Bence bütçene göre bir makina al. Eğer benim gibi hız yapmayı düşünmüyorsan sakin kullanırım diyorsan 1.500 2.500 tl arası bir motor ideal olabilir. Tabii daha iyi bilenlerede danışman gerek. Ha bu arada içine hangisi siniyorsa ve bütçene uyuyorsa onu al sonra çok pişman olabiliyorrr insan

quote:

mondial 150 zat ım var. şehiriçinde sakin kullanırım,otobanda basarım.günde en az 20 km kullanıyorum. motorum 24000kmde.

Çok teşekkürler bilgi için. Bir sorum daha olacak motorunuzu elinize aldığınız andan itibaren servise kaç kere gitti acaba ?
    Ve servis ilgilendi mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MOTORDEL1S1

quote:

ben kullanmıyorum ama yakın zamanda ehliyeti alınca direkman scooter alıcam ama şöyle bir sorunum var...ben biraz tarz istiorum ve vitesli sevmiyorum sevdiğim tarz da şu(kasa tipi olarak) gilera runner,piaggo skipper 150,kanuni hussar bu 3 model birbirine yakın tiplerde, runner efsane zaten ama 2. elleri 4000 den başlıyor,skipperda eski geliyor 2004 model hepsi, hussarlar da eski biraz ama gücüm ona yetiyor...2012 scooterlarda böyle kasa tipi yok kymco agility 125 almayı düşünüyorum onun da önü oyuncak gibi honda beat sağlam ama tarzım değil sucular kullanıyor ne yapacağıma karar veremedim bana biriniz bu tipte bir scooter söyleyebilirmi...not:yeni konu açmiyim diye yazdım motordelisi,k.bakma konunu dağıtmak istemem

Bence bütçene göre bir makina al. Eğer benim gibi hız yapmayı düşünmüyorsan sakin kullanırım diyorsan 1.500 2.500 tl arası bir motor ideal olabilir. Tabii daha iyi bilenlerede danışman gerek. Ha bu arada içine hangisi siniyorsa ve bütçene uyuyorsa onu al sonra çok pişman olabiliyorrr insan

quote:

mondial 150 zat ım var. şehiriçinde sakin kullanırım,otobanda basarım.günde en az 20 km kullanıyorum. motorum 24000kmde.

Çok teşekkürler bilgi için. Bir sorum daha olacak motorunuzu elinize aldığınız andan itibaren servise kaç kere gitti acaba ?
    Ve servis ilgilendi mi ?

servise çok kere gitti saymadım ki ben motordan anlayan biriyim ufak tefek işleri kendim yaparım(yağ,filtre, değişimi,hatta karbüratör değişimi fln) servisin iyi yada kötü olması tamamen insanın içiyle alakalı mondialle değil. ben 2 tane mondial servisi tanıyorum birincisi ümraniye özel iş motor. fiyatları ve işçiliği çok iyi, efendi çocuklar çalışıyor. yeri gelir subap ayarından,egzoz conta değişiminden para almaz, paran yoksa sonra hallederiz der. diğeride sevpa motordur. bir buji değişimine 20 tl ister(10buji 10 işçilik). rutin bakıma 80 90 tl yazar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbr -- 21 Şubat 2012; 13:31:43 >

• quote:

servise çok kere gitti saymadım ki ben motordan anlayan biriyim ufak tefek işleri kendim yaparım(yağ,filtre, değişimi,hatta karbüratör değişimi fln) servisin iyi yada kötü olması tamamen insanın içiyle alakalı mondialle değil. ben 2 tane mondial servisi tanıyorum birincisi ümraniye özel iş motor. fiyatları ve işçiliği çok iyi, efendi çocuklar çalışıyor. yeri gelir subap ayarından,egzoz conta değişiminden para almaz, paran yoksa sonra hallederiz der. diğeride sevpa motordur. bir buji değişimine 20 tl ister(10buji 10 işçilik). rutin bakıma 80 90 tl yazar.

Usta bilgi için çok sağol. Ya motoru 3 ay kullanıcam :D
    en fazla 3 ay boyunca 150 200 km yaparım. Motoru zorlamadan, hortlatmadan zarar vermeden kullanırsam bile arıza çıkartır mı ? Yani orda servis filan biraz yaş iş ondan
    Bu arada tekrar teşekkürler

• quote:

quote:

Usta bilgi için çok sağol. Ya motoru 3 ay kullanıcam :D
    en fazla 3 ay boyunca 150 200 km yaparım. Motoru zorlamadan, hortlatmadan zarar vermeden kullanırsam bile arıza çıkartır mı ? Yani orda servis filan biraz yaş iş ondan
    Bu arada tekrar teşekkürler

ohooo hiçbişey olmaz merak etme.ama emin ol 3 ayda 150kmden fazla yaparsın. motoru sürekli kullansan bile seni 1 sene sorunsuz götürür(bakımlarını aksatmamak kaydıyla) rodaja dikkat et ilk 600 700km gaza çok yüklenme, 40 50 km hızı geçme, bir sorun çıkartmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ohooo hiçbişey olmaz merak etme.ama emin ol 3 ayda 150kmden fazla yaparsın. motoru sürekli kullansan bile seni 1 sene sorunsuz götürür(bakımlarını aksatmamak kaydıyla) rodaja dikkat et ilk 600 700km gaza çok yüklenme, 40 50 km hızı geçme, bir sorun çıkartmaz

Gönül rahatlığıyla sür diyorsun sanırım ?
    Teşekkürler usta
  • aynen öyle.. uzun yıllar kullanmayacaksın sanırım. işini görür alabilirsin. hem garantiside var. sana şöyle birşey anlatayım. bir gün servisteyken servise bir motor geldi, adam 1 haftaönce almış motoru. motordan bir koku geliyor ama nerden geldiğini bir türlü bulamıyorlar. yanık kokusu gibi bir koku geliyor. söktüler her tarafını baktılar ama bulamadılar herşey normaldi. en sonunda fabrikadan sıfırıyla değişim kararı alındı. merak etmebir problem olduğunda sorun çıkartmazlar. heleki direkt olarak fabrikayla görüşürsen hiç sorun çıkartmıyorlar
  • quote:

aynen öyle.. uzun yıllar kullanmayacaksın sanırım. işini görür alabilirsin. hem garantiside var. sana şöyle birşey anlatayım. bir gün servisteyken servise bir motor geldi, adam 1 haftaönce almış motoru. motordan bir koku geliyor ama nerden geldiğini bir türlü bulamıyorlar. yanık kokusu gibi bir koku geliyor. söktüler her tarafını baktılar ama bulamadılar herşey normaldi. en sonunda fabrikadan sıfırıyla değişim kararı alındı. merak etmebir problem olduğunda sorun çıkartmazlar. heleki direkt olarak fabrikayla görüşürsen hiç sorun çıkartmıyorlar

Uzun yıllar kullanmayacağım zaten ya arıza çıkartmasın götürsün biraz yeter
    Verdiğin bilgiler için teşekkürler. İyi olmuş bu arada değiştirmişler. Peki hangi modeli önerirsin ? Mondial Scooter'ın ?

• quote:

quote:

aynen öyle.. uzun yıllar kullanmayacaksın sanırım. işini görür alabilirsin. hem garantiside var. sana şöyle birşey anlatayım. bir gün servisteyken servise bir motor geldi, adam 1 haftaönce almış motoru. motordan bir koku geliyor ama nerden geldiğini bir türlü bulamıyorlar. yanık kokusu gibi bir koku geliyor. söktüler her tarafını baktılar ama bulamadılar herşey normaldi. en sonunda fabrikadan sıfırıyla değişim kararı alındı. merak etmebir problem olduğunda sorun çıkartmazlar. heleki direkt olarak fabrikayla görüşürsen hiç sorun çıkartmıyorlar

Uzun yıllar kullanmayacağım zaten ya arıza çıkartmasın götürsün biraz yeter
    Verdiğin bilgiler için teşekkürler. İyi olmuş bu arada değiştirmişler. Peki hangi modeli önerirsin ? Mondial Scooter'ın ?

kalite olarak hepsi aynıdır hemen hemen. al bir mash kullan

• mash m önerin ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.