Şimdi Ara

Çok Acil!! Accent Admire Kullananlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
3.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2005 Accent Admire Otomatik vites araba alıyorum. araç daha 20000 de epey temiz kaporayı da verdim ama bişey kafama takıldı.

hyunda ilk defa kullandığım için bilmiyorum, 120 km yi geçtiğimde aracın gürültüsü inanılmaz fazla oluyo, otomatik vites ondanmıdır yoksa hyundailer böylemi YADA arabada bi sorun mu var?

birde viteste OD modu var onedir?

servise götürdüm bişey yok dediler ama bilenler lütfen yardım etsin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oliwer -- 5 Ocak 2008; 19:06:14 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hyundai Accent Admire Kullanıcı Yorumları

Hyundai Accent Admire, Hyundai'nin popüler bir alt kompakt otomobilidir. 1.3 ve 1.6 litrelik benzinli motor seçeneklerine sahip olan Accent Admire, otomatik veya manuel vites seçenekleriyle sunulmaktadır.

Hyundai Accent 1.6 Admire Otomatik Vites Yorumları

1.6 litrelik motor ve otomatik vites kombinasyonu, kullanıcılar tarafından genellikle şehir içi kullanım için uygun olarak değerlendirilmektedir. Yumuşak vites geçişleri ve yeterli güç, rahat bir sürüş deneyimi sunmaktadır.

Hyundai Accent 1.3 Admire Otomatik Vites Nasıl?

1.3 litrelik motor seçeneği, daha ekonomik yakıt tüketimi isteyen kullanıcılar için uygundur. Ancak, otoyol sürüşlerinde veya tam yüklü kullanımda, motorun gücü biraz yetersiz kalabilir.

Hyundai Accent Admire Genel Değerlendirme

Accent Admire, fiyatına göre iyi değerlendirilen bir otomobildir. Geniş iç mekanı, rahat koltukları ve kullanıcı dostu özellikleriyle öne çıkmaktadır. Yakıt verimliliği, özellikle şehir içi kullanımda beğeni toplayan bir özelliğidir.

Hyundai Admire 1.6 Otomatik Özellikleri

Hyundai Admire 1.6 otomatik vites, aşağıdaki özelliklere sahiptir:

• 1.6 litre benzinli motor
    • 6 ileri otomatik vites
    • Elektrikli camlar
    • Merkezi kilit
    • Klima
    • Direksiyon simidinden kumandalı ses sistemi
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hayırlı olsun öncelikle. Allah kazasız sürüşler nasip etsin.

Automatic vites kutulu araçlarda ses yüksektir diye bir şey söz konusu değildir. Ancak OD fonksiyonunu kapatıyorsanız aracınız son vitese geçmeyeceğinden belirttiğiniz süratlerde gürültü yaşayabilirsiniz. OD aracınızın son vitesi olarak bilinir. Devrede iken aracınız son vitese geçebilir. Genelde rampalarda aracınızın 3 ve 4. vitesler arasında gidip gelmesini önler.

ancak şuda var ki, hyundai'lerin otomatik vitesli versiyonları çok hassas çalışıyor. Aracınızın sürüş sitilinize göre gaza yarıdan fazla basıyorsanız (veya tutuyorsanız) aracınız 4. vitese geçmekte biraz gecikebilir. Bendeki araç starex otm. Araç 120km'de bile isterseniz 3. vitese geçiyor (geçse birşey değişmiyor, araba bas bas bağırıyor ama yinede geçiyor) Bu nedenle gaza daha sakin basmalısınız (en azından alışıncaya kadar)

Bunların haricinde araçta herhangi bir problem (eksoz, rulman sesi, lastik sesi, v.b.) olması da sesinin artmasına nedendir. Bunun için bize bir çıkış yolu vermelisiniz. Mesela 120km hızla giderken devir göstergesi kaçı gösteriyor?

• hocam zannediyorum az da olsa çözdüm. OD açıklamasıyla birlikte arabaya atlayıp 10 dk tur attım, 120-130 larda ses normaldi. yarın tekrar deneyeceğim. devire bakmadım ama söylediğiniz gibi gaz hassasiyeti çok fazla aracın. ilk arabam olduğundan insan korkuyo.

diğer bi soru, frenler çok iyi ama ABS varmı yok mu bilmiyorum, nasıl anlaşılır?

otomatik vites bakımı konusunda da çok bilgim yok açıkçası...

yardım için saolun ama soruların devamı gelecek haberiniz olsun
  • Buradaki tüm arkadaşlar gibi büyük bir zevkle elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

ABS için en önemlisi, aracı ilk çalıştırdığınızda abs uyarı lambasının yanıp yanmadığına bakın. Yada sertçe fren yaptığınızda zaten kendini hemen ele verir.

Otomatik vitesli araçlar normal vitesli araçlara göre hem daha dayanıklı hemde kullanım maliyetleri daha düşüktür. Belirli periyotlarda yağ ve filitre değişimi dışında hem bakımları yoktur hemde özellikle kast edilmediği sürece arızalanmazlar. Sistem elektronik ve hidrolik birçok yardımcı araçla korunduğundan siz hata yapsanız bile bunu vites kutusuna yansıtmazlar. Sadece birkaç hususa bikkat etmelisiniz (o kadarda olsun değil mi?)

1- Otomatik vites kutulu arçlarda N konumundan R veya D'ye getirdiğinizde hemen hareket etmeyin. Zira tork konvertörü, sistemi doldurmasını beklemelisiniz. Bunu aracın hafifçe ileri veya geri atılması ile görebilirsiniz.

2- Aracı hareket halinde iken asla N'e almayın. Bu daha sonra D konumuna alırken başınıza sorun açar. Zira aracınızda debriyaj sistemi olmadığından mesela 60km hızda giderken vitesi N'e getirip tekrar D ye alırsanız, motor hangi vitese geçeceğini bilemeyecek, 1-2-3. vitesler arasında bocalayacaktır. Bu vites kutusnu yorar.

3- Kırmızı ışıklarda dururken eğer 30saniyeden fazla bekleyecekseniz, N konumuna getirin. Böylece hem vites kutusunu ve fren sistemini yormaz, hemde vites kutusu yağının ısınmasını engellemiş olursunuz. Otomatik vites kutularında çalışırken "yağlama" diye bir fonksiyonları yoktur ve söylenildiği gibi N e alındığında vites kutusu yağlamayı kesmez.

4- Dik rampaları çıkarken eğer vites kutusu mesela 2 ile 3 arasında gidip geliyorsa, siz bir alt vitese manuel olarak geçerek vites kutusunun sürekli vites değiştirmesini engelleyin. Böylece vites kutusu yorulmamış olur.

5- Vites kutusunun "yorulması" tabiri, sık vites değiştiren sistemde, ısıya bağlı yağ incelmesi ve kaçırmalar ifade edilir. Sistemi sık sık kick down (yada roketleme veya gazın sonuna kadar basarak vites küçültme) yaparak vites kutusunu yorarsınız. Ama zorda kalırsanız basın gaza ve sistemin konforunu yaşayın. Vites kutusu o kadarda narin değil.

6- Elle vites küçültmek vites kutusuna zarar vermez. Bilakis, motor freninden yararlanmak için tavsiye ederim. Sık sık fren balatası bitirmezsiniz. Tabiki gereksiz yapılmadığı sürece. Mesela 100km hızda giderken 2. vites seçeneğine getirirseniz, aracınız bu vitese geçmeyi reddedip, 3. viteste kalacaktır. ama bunu yaparken elektronik sistemi zorladığınızı unutmayın. Her viteste yapabileceğiniz süratleri size yazarım. bu süratler dışında vitesi elle değiştirmemeye dikkat edin.

7- Park konumuna getirmeden önce vitesi N'e getirip el frenini çekin. Ayağınızı frenden çekin ve aracın el freni üzerine binmesini sağlayın. Daha sonra P'ye getirin. Park kilidini daha uzun süre kullanırsınız. Asla sadece P konumunda bırakmayın aracınızı. Birde harekete geçmeden önce, frene basın P'den N'e alın. El frenini indirin ve viteslere öyle geçin.

(Uzattım galiba) kasasız sürüşler dilerim.

Kasasız sürüşler dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgakmg -- 6 Ocak 2008; 14:25:25 >

• geniş açıklama için teşekkür ederim. araç 20.000 km de, vites yağı 30.000 de değişiyomuş ama ben zannediyorum şimdi değiştireceğim nede olsa 3 sene geçmiş. tabi yakıt tüketimi fazla yarın devrini aldıktan sonra depoyu dolduracağım, tam rakam belli olacak.

kullanımla ilgili önerilere teşekkürler. araç gaza çok hassas, basış tarzına göre hemen cevap veriyo.

ilk aracım artık yavaş yavaş alışacağız.
  • hayırlı olsun

eğer yakıtı sorun olacaksa)ki olur) tüp taktırabilirsin
  • araçta ABS yok. 1.6,tek hava yastığı, elektirikli yan aynalar, uzaktan kumandalı merk. kilit. ,otomatik vites, park sensörü, km düşük. 15.250 veriyorum. fiyat nasıl??
  • Tekrar hayırlı olsun.Fiyatı güzel. Bizde bir arkadaşımıza arıyoruz bu fiyatlarda ve özelliklerde bir araç.

alışkanlık sağladığınızda aracın hem tüketimini dengelemiş, hemde daha keyifli kullanmış olacaksınız.
  • eywallah

insan kendi parasıyla ilk aracını alırken epey zorlanıyomuş
  • 1.6 otomatik vites verileri

Yakıt Tüketimi (Şehir Dışı) 6.1
    Yakıt Tüketimi (Ort.) 8.0
    Yakıt Tüketimi (Şehir İçi) 11.4

1.6 manuel vites verileri

Yakıt Tüketimi (Şehir Dışı) 5.4
    Yakıt Tüketimi (Ort.) 6.9
    Yakıt Tüketimi (Şehir İçi) 9.5

iyi hoş ama çpk benzin yiyor.hele bir de bizim bizim 1.3 lere oranlarsan

1.3 otomatik vites

Yakıt Tüketimi (Şehir Dışı) 6.5
    Yakıt Tüketimi (Ort.) 8.0
    Yakıt Tüketimi (Şehir İçi) 10.6

1.3 manuel vites

Yakıt Tüketimi (Şehir Dışı) 5.1
    Yakıt Tüketimi (Ort.) 6.2
    Yakıt Tüketimi (Şehir İçi) 8.2
  • benim 1.6.

yol bilgisayarında 12.8 gibi bir değer var. yağ değişimi zamamı gelmiş. ne yapsak düşer bu tüketim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oliwer -- 8 Ocak 2008; 12:38:19 >
  • Tüketim değeriniz ilk (sanırım) defa otomatik kullandığınız için biraz yüksek çıkıyor olabilir. Yol bilgisayarı verilerinin yerine kendiniz ölçüm yapın. Zİra çok farklılık gösterebiliyor.

Kalkışlarda mümkün olduğunca yavaş davranın. Mesela benim aracım şehir içinde 50km hıza 2000 devirde ulaşıyor. ama ayağımı gazdan çekip tekrar yavaşca basarsam, devir saati 1700'e düşüyor (sanırım 3. vitese geçtiğinden) Burada eğer dikkat etmezsem, 2000-2100 arası 50km hızda sürüyor, dolayısıyla 2. viteste çok tüketiyorum. Araca bırakırsam 3. vitese 70km den önce geçmiyor. Bunun yerine siz gazdan ayağınızı çekip tekrar basarak vites büyültebilir, şehir içinde daha ekonomik kullanabilirsiniz. Birde aracınızda kış konumu veya hold foksiyonu varsa, şehir içinde kullanın. Zira kalkışlardaki sanki debriyajda ayağınızı çok tutmuş gibi araç bağırıp durmaz. Tüketimi böylece 10-11 arasında tutabilirsiniz

• aracın katologunda şanzuman yağ değişmi 30.000 olarak belirtilmiş fakat ustadan 90.000 bilgisini aldık. hangisini değerlendirelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oliwer -- 9 Ocak 2008; 17:20:35 >
  • Servis kitapcığını dikkate almalısınız. Ustalar genelde araçlar arasında genelleme yaparlar ve eski nesil araçlarda 100.000km civarında (hatta çoğunda bunu bile değiştirmezler) değişeceği söylenir. Kitapcığı dikkate almalısınız zira otomatik vites kutuları eksik veya eskimiş yağa tahammülü yoktur.
  • yetkili servise gidersen kullanım kılavuzunda aracın km sinde yapılması gereken veya değişmesi gereken herşeyi eskimiş eskimemiş, bu parça daha gider,
    bu yağ daha gider demez değiştirir,
    özel servistede sen istemeden hiçbirşey değiştirmezler onlara göre baktıkları her parça daha çok km yaptırır, hangisinin yaptığı daha doğru bende bilmiyorum yani tam bir muamma,
  • Güzel fiyat ,
    Almadıysanız ben düşüneyim...

quote:

Orjinalden alıntı: oliwer

araçta ABS yok. 1.6,tek hava yastığı, elektirikli yan aynalar, uzaktan kumandalı merk. kilit. ,otomatik vites, park sensörü, km düşük. 15.250 veriyorum. fiyat nasıl??
  • Meraba arkadaşlar bende 2003 model hundaiy otomatik admire var 5senedir kulanıyorum 205 binde son 2 aydır şanzuman vites geçişlerinde vurma yapmaya başladı şanzuman yagından yapabilirmi 2 seneyi geçgindindir baktırmadım yada neden yapar cvp verirseniz sevinirim teşekkür ederim ✋

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.