Şimdi Ara

Monitor Audio BX2 Tweeter sorunu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Monitor Audio Bronze BX2 hoparlörlerimden birinde bir tweeter sorunu var.
    Tweeter düşük volümlerde bazen kendiliğinden kesiliyor (hoparlör tizler hariç çalışmaya devam ediyor.)
    eğer volüme bir ara gaz verilirse (=sesi kısa süreliğine bile olsa yükseltip eski seviyeye getirince) tweeter tekrar çalışmaya başlıyor. Amfi çıkışları sağlam (sağ ve sol kanalı kendi arasında değiştirdim, yine aynı hoparlörde sorun var) Amfiden hoparlöre gelen kablo sağlam, hoparlör devresinden tweeter'lara giden soketlerin bağlantısı normal, sorun nerden kaynaklanıyor olabilir?
    Tweeter, crossover devresi, herhangi bir noktada soğuk lehim?
    Tweeter soketlerini biraz yerinden oynatıp tekrar soktum, biraz daha iyileşti sanırım durum ama tekrarlıyor ne yazık ki. Çok uzmanı olduğum bir konu değil o nedenle daha fazla yorum yapamıyorum. Yardımınızı rica ederim.

Teşekkürler,

• Merhaba,
    Her iki tweeterları sökün, sağı ve solu değiştirin. Eğer değiştirdiğinizde sorunu olan kanal da değişiyor ise sorun tweeterdandır. Geçmiş olsun, yeni bir tweeter aramaya başlayın. Servisine ulaşın, uygun fiyattan almaya çalışın.
    Eğer tweeter değişiminde sorunun olduğu hoparlör değil ise, tweeterdan değildir. Bu sefer yüksek olasılıkla crossover devresinde bir sorun vardır. Bu durumda da servise danışabilirsiniz, ya da bu işten anlayan birisine crossover devresini götürüp, arızalı malzemeyi değişime gidersiniz. Diğer ihtimale göre daha ucuza iş çözülür.
    MA'nın yeni dağıtıcısına (art of sound) sormanızda fayda var. Satış fiyatları fena değil, servis olarak da uygun bir fiyat verebilirler.
    İyi günler.
  • Crossover'da arıza olma ihtimali çok az.
    Tweeter'ın arkasındaki terminal bağlantılarını gerek tweeter tarafında, gerekse crossover tarafında kontrol edin.
    İkinci bir olasılık tweeter'ın ses bobininden tweeter'ın arkasındaki terminale giden telde terminal bağlantısında bir soğuk lehim sorunu olabilir.
    En kötü ihtimalde tweeter ses bobininde bir kopukluk olabilir.
  • Yanıtlarınız için çok teşekkürler. Sorunu izole etmek için önerdiğiniz gibi tweeter'ları kendi arasında değiştirmeyi deneyeceğim. Fakat ızgaraları nasıl sökeceğimi bulamadım, bir kanca ile nazikçe çekmeye çalıştım ama gelmiyor. Vidalar önde olduğu için de önce ızgaraları sökmem gerekli.

Teşekkürler,
  • Bu arada dün akşam 2-3 saat test ettim, nasıl oldu bilmiyorum ama sorun kendi kendine düzelmiş gözüküyor, tekrarlama ihtimalini yüksek görsem de, en azından şimdilik müdahale etmekten vazgeçtim.

teşekkürler,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.