Şimdi Ara

Monitör ömrü nasıl uzar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    5 senelik kullanım sonucu Proview marka crt monitörümün ömrünü doldurup LG F700B aldım. Her monitör gibi bununda belli bir ömrü var. Ancak bunu nasıl uzatabilirim? Kendimce uyguladığım bir yöntem var: Monitörün başından birkaç dakikalığına dahi olsa ekranı kapatıyorum. PC başına geçince tekrar ekranı açıyorum. Tuvalete kadar dahi gitsem bu zaman aralığında monitörü kapatıp açmam acaba sürekli açık kalmasından yani böyle kısa aralıklarla kapatıp açmamdan daha mı iyi oluyor? Yoksa monitör ömrünü daha çok mu yiyorum? Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...

• Aslında bnce dediğin kısmen doğru bilgisayar başında değilken moniörü kapatmak lazım ama bunu çok sık yapıyorsan devrelerinde sürekli ısınıp soğuması iyi değildir.
    Bnce kısa sürelerde kapatmazsan daha iyi olur...
  • monitörün parlaklığını kısarasan ömrü biraz daha uzar.
  • monitörün parlaklığını azalt müzik dinlerken ben genellikle kapatıyorum monitörü kapat seçeneğinin kullanıyorum 5 dk ayarlı iyi oluyor.dowload yaparken devamlı kapalı
  • monitörün parlaklığını fabrika ayarın yani 50 ye getirmen lazım birde elektrik kesildiği zaman monötrü mutlaka kapalı tut
  • Bildiğim kadarıyla monitörler her açılışta (ya da belli bir süre geçtikten sonra her açılışta) degasus yaparlar (manyetik alanı giderme işlemi), bu görüntü kalitesi için gerekli bir şeydir ama aynı zamanda tüpün ömründen yer.O nedenle sık sık açıp kapamak iyi bir şey değil.
    Daha ayrıntılı ve doğru bilgiyi forumun elektronik bölümündeki uzman arkadaşlardan alabilirsin.
  • Cevaplar için teşekkür ederim. LG F700B'de şöyle bir ilginçlik var... Parlaklık çok fazla. Ben parlaklığı 0'da kullanmama rağmen görüntü ancak iyi konuma geliyor. Bu aldığımdan beri böyle ve başka aynı model alan arkadaşlarda da aynı şekilde durum. Bende monitör ömrü kısaldıkça parlaklığı açarım hesabı şikayetçi olmadım durumdan.

Çok kısa süreli olmadıkça bundan sonra kapatıp açmamayı düşünüyorum cevaplara göre.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LCD TV LERİN ÖMRÜ NE KADARDIR?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mönitörün tüp ömrü var. Bu günlük kullanım süresine göre değişiyor. Özelliklede kalite bunu belirliyor. İyi marka seçmeli. Bizde bir P. Bell mön. vardı vaktinden evvel gitti. Sony marka mön. ise 6 yıldır hala tık yok. Parlaklığında en küçük bir problem yok. Sorduğumda ömrünün 10 yıl kadar olduğunu söylemişlerdi. Bakalım ne kadar daha gidecek. Bu süre oldukça iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumanda -- 23 Haziran 2006; 21:40:45 >
  • MONITORUFABRIKA AYARLARINDAN BIRAZ DAHA DUSUK DEGERDE KULLAN BIDE SUREKLI ACIP KAPAMA IYI DEGIL TAM TERSINE ZARARLIDIR KISA SURELI BUN U YAPMANI TAVSIYE ETMEM
  • PARLAKLIĞI DÜŞÜRÜP GÖZÜNÜ BOZMANA DEĞMEZ MÖNİTÖRÜ KISA ARALIKLAR AÇIP KAPATMANDA BOZULMASINA NEDEN OLABİLİR
  • Çokta önemli değil. Zaten 3 yıl garanti veriyorlar. En dayanıklı eletronik cihaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumanda -- 28 Haziran 2006; 21:41:52 >
  • cok kisa isler icin monitoru kapamanin anlami yok aksine daha cok zarar verirsin(nedenini bilmiyorum nette yaziyordu).
    marka olayi cok dogru ben download yaparken bile acik birakiyorum monitoru bir tek gunde 8-12 saat kapali oluyo uyurken o da (bazen gece lambasi niyetine acik birakiyom :p ) 1998 de aldigim samsung 17inch monitor hala mis gibi calisiyor.
  • Eskiden bende senin gibi düşünüyordum, monitörüm dowload yaparken bile açık kalırdı, ne olacak bozulursa yenisini alırım diyordum, aradan yıllar geçti bir baktım monitör mefta, sonra kafamı duvarlara vurdum, siz siz olun monitörü ayarlayın mümkün olduğunca kapalı tutun, sonra hiç tahmin etmediğiniz bir zamanda yayan kalırsınız.
    quote:

Orjinalden alıntı: kumanda

Çokta önemli değil. Zaten 3 yıl garanti veriyorlar. En dayanıklı eletronik cihaz.
  • bende 10 senedir kullandığım 17'' markasını ön tarafına değilde arkasına yazılmış lite-on marka monitör var. 10 senedir hergün en az 4 saat kullanmışlığım var. fazla parlak görüntüye bakamadığım için parlaklığı orta derecede belki ortanın biraz altında kullanıyorum ve genelde ekran koruyucuyla yetiniyorum ama en az 3-4 saat uğramayacaksam kapatıyorum. monitörün açık kalması ömürden ne kadar yer bilmiyorum ama parlaklık arttıkça monitörün ömrünü kısaldığını biliyorum.
  • Monitörü çok kısa süreliğine açıp kapatmamak gerek (özellikle CRT'ler için) . Nedenide monitörde yüksek gerilim kullanılmaktadır. Dolayısıyla çok sık açıp kapatmalarda ilk monitörün ilk açılış esnasında çektiği akım fazla olacaktır ve buda devre elemanlarına zarar verecektir.
  • bir süre sonra açma kapama bozulmasında.
    bence çok israf etmeden windows seçeneklerinide kullanarak monitörü belli sürede kapat seçeneğini aktif yap daha iyi
    çünkü biliyorsun ne kadar üstüne düşersen o kadar kırılgan olur herşey
  • Ne yaparsan yap ömrünü iki katına çıkartacak halin yok... Ama bildigim bişey varki elektrik ampullerinin ömrü genelde açıp kapama sayısı ile ilgilidir.. Senin sordugun şeye ne kadar referans olur onada sen karar ver..
  • güç seçeneklerinden ayarlayabilirsin bunu kardeşim monitör ömrü o kadart öenmli bişey deilzaten çünkü benim bi monitörüm var milatlık ama hala çalışıyor
  • mesela yemek yiyeceksin monitörünü kapa ama tuvalete gidip gelmek için kapama(uzun duruyorsan kapa-yanlış anlam sadece örnek verdim)
    monitörün yanında mıknatıslı bir alet bulundurma elektropnların yönü şaşıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.