Şimdi Ara

LCD TV LERİN ÖMRÜ NE KADARDIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
45.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LCD TV lerin kullanım ömürlerinin ne kadar olabileceği hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MOBIUS -- 5 Kasım 2008; 19:56:15 >

• Panelden panele değişir: 60.000-100.000 saat
    quote:

Orjinalden alıntı: MOBIUS

LCD TV lerin kullanım ömürlerinin ne kadar olabileceği hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.

Edit: imla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    cevremde gordugumu anlatıyım.10 seneyı askın kullananlar var sony halada kullanıyorlar.o zman adamlara sasardık cunki fıyatları 25-30 bın dolarlardaydı.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Cannibal Corpse

En fazla iki yıldır , Daha sonrasında ihtiyaçlarınızı karşılamamaya başlar , Saygılar...

yani ben 1.500 ytl ye aldiğim alete her gün 2 milyon bayiliyorum 730 gün * 2 1460 :) 2 yıl sonra mutfak masası yaparım :) hemen gidip kapatayım 2 yıl çok az :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: RECEP____KOVBOY

quote:

En fazla iki yıldır , Daha sonrasında ihtiyaçlarınızı karşılamamaya başlar , Saygılar...

yani ben 1.500 ytl ye aldiğim alete her gün 2 milyon bayiliyorum 730 gün * 2 1460 :) 2 yıl sonra mutfak masası yaparım :) hemen gidip kapatayım 2 yıl çok az :)

Alıntıları Göster
    Mantık aynı mıdır bılmem ama kıcı kırık lcd monıtorum 3 senelık ve herhangı bır sorun yok. Lcd tvler dahada uzun sure calısır dıye dusunuyorum.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

yok canım daha neler.....ne bu yaw şarjlı el süpürgesi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuva-i milliye

Mantık aynı mıdır bılmem ama kıcı kırık lcd monıtorum 3 senelık ve herhangı bır sorun yok. Lcd tvler dahada uzun sure calısır dıye dusunuyorum.

Alıntıları Göster
    Daha neyi tartışıyorsunuz anlamadım.

Yukarda yazdım.
    LCD lerin ve Plazmaların ömrü panelden panele değişiklik gösterir.

LCD TV ler 60.000 - 100.000 saat tir.
    Buda günlik 5 saatlik izleme ile 32 - 55 yıl ömrü var demektir.
    günlük 10 saat kullanım için 16 - 28 yıl ömrü var demektir.

Plazmaların ömrü daha kısadır. 30.000 - 60.000 saat
    Günlük 5 saat kullanım 16 - 32 yıl
    Günlük 10 saat kullanım 8 - 16 yıl

Kolaylıklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 6 Kasım 2008; 11:55:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED tv ömrü vs LCD vs PLAZMA
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terms

Daha neyi tartışıyorsunuz anlamadım.

Yukarda yazdım.
    LCD lerin ve Plazmaların ömrü panelden panele değişiklik gösterir.

LCD TV ler 60.000 - 100.000 saat tir.
    Buda günlik 5 saatlik izleme ile 32 - 55 yıl ömrü var demektir.
    günlük 10 saat kullanım için 16 - 28 yıl ömrü var demektir.

Plazmaların ömrü daha kısadır. 30.000 - 60.000 saat
    Günlük 5 saat kullanım 16 - 32 yıl
    Günlük 10 saat kullanım 8 - 16 yıl

Kolaylıklar.

Alıntıları Göster
    Yalnız bu rakamlar ideal nem, ideal sıcaklık gibi sabit değerler kullanılarak hesaplanmış. Bu yüzden bizlerde farklı rakamlar çıkabilir. Elektronik alettir bu sürelerde kim bilir kaç kez bozulur konularına hiç girmiyorum.

Cannibal'ın dediği de tahmin ediyorum; Teknik verilerden çok, yeni modellerin çıkması, içimizdeki teknoloji tutkusu, firmaların kullandığı pazarlama tekniklerinden etkilenme gibi sebepler nedeniyle pek çoğumuz 2 sene sonra değişir demek istiyor.

Yoksa ben diyelim yaklaşık 4800 ytl.ye tv almış olsam ki ona yakın bir fiyat verdim. 24 aya bölersek aylığı 200 ytl.ye gelir tv izlemenin. Ev kirası gibi mübarek...

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Yalnız bu rakamlar ideal nem, ideal sıcaklık gibi sabit değerler kullanılarak hesaplanmış. Bu yüzden bizlerde farklı rakamlar çıkabilir. Elektronik alettir bu sürelerde kim bilir kaç kez bozulur konularına hiç girmiyorum.

Cannibal'ın dediği de tahmin ediyorum; Teknik verilerden çok, yeni modellerin çıkması, içimizdeki teknoloji tutkusu, firmaların kullandığı pazarlama tekniklerinden etkilenme gibi sebepler nedeniyle pek çoğumuz 2 sene sonra değişir demek istiyor.

Yoksa ben diyelim yaklaşık 4800 ytl.ye tv almış olsam ki ona yakın bir fiyat verdim. 24 aya bölersek aylığı 200 ytl.ye gelir tv izlemenin. Ev kirası gibi mübarek...

Alıntıları Göster
    HiGHWAYMOUSE

Verilen değerler zaten bir aralık içeriyor. Ki buda bahsettiğiniz sebeblerden dolayıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Okurken hem keyif aldım hem bilgi. Soruma iştirak eden arkadaşlara aydınlatıcı bilgileri için içten teşekkür ederim.
    Öyle görünüyor ki, panel alma işini tekrardan bir düşünmem lazım. En azından LCD mi CRT mi diye.

Not: Yukarıdaki bilgiler her ne kadar daha önce hep yazılıp çizildiyse de, bu forumda yeni olmam ve bu konuda daha önce hiç bir araştırma yapmadığımdan dolayı yazılanlardan haberim yoktu.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Albani üstad;

Sanki birazcık bana cevaben olmuş ama bilgilendirme ve teknik detaylar için sağol.

O verdiğim hesaplar üreticilerin verdiği ömür saatleridir. Sende açıklık getirdin konuya.

Birde forumdaki herkez küçük değil. Keşke dediğin gibi yarı(21) yaşımda olsaydım.
    Bu arada ilk renkli yayın 81 yılında yapıldı TR de ve Lady Diana nın düğünü idi.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    İnsan bunlara inanmak istemiyor. Çünkü gerçekten vahim bir durum.
    LCD'lerin astronomik fiyatları, zorunlu olarak ekonomik ömrünün ne kadar olacağını düşündürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MOBIUS

İnsan bunlara inanmak istemiyor. Çünkü gerçekten vahim bir durum.
    LCD'lerin astronomik fiyatları, zorunlu olarak ekonomik ömrünün ne kadar olacağını düşündürüyor.

Alıntıları Göster
    cevremde enaz 15 kısı var 5 senedır bu urunlerı kullanan.gormesem dıyıcemkı adamlar yazmıslar arstırmıslar dogru olabılır yazdıkları.sony pioneer philps nec kullanan arkadaslarım var.hepsininde panelleri tertemız sorunsuz sony kullanan arkadasım 10 seneyı gectı halende kullanıyor.oyle laf dıyorsunuzkı sızın dedıgınız gıbı varsayalım bu adamlar +5 +3 yıl full garantı verıyorlar o garantıler bosa verılmez.kalıtelı bır urunude en kotu 5 sene hıc sorunsuz kullanırsınız.merak etmeyın bu dev sırketler bosuna omur bıcmıyorlar uretımlerıne 60-100 bin saat dıyorlarsa bunlar kesın sonuclarıdır.omrunuz yetermı onu dusunun bence !!!
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Panelin nekadar gideceğinden çok teknolojisi ne kadar gidecek 1 yıl önce full hd panel çok azdı şimdi neredeyse hd panel kalmadı adamlar süper full hd ler üretiyorlar, 10 sene sonra sizin paneliniz hala çalışyor olacaktır ama işinizi ne kadar görür bilemem, bu tür ürünlere meraklı olanlarda nasıl olsa teknolojisi eskiyince çalışan paneli atıp yenisini alacaklardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

cevremde enaz 15 kısı var 5 senedır bu urunlerı kullanan.gormesem dıyıcemkı adamlar yazmıslar arstırmıslar dogru olabılır yazdıkları.sony pioneer philps nec kullanan arkadaslarım var.hepsininde panelleri tertemız sorunsuz sony kullanan arkadasım 10 seneyı gectı halende kullanıyor.oyle laf dıyorsunuzkı sızın dedıgınız gıbı varsayalım bu adamlar +5 +3 yıl full garantı verıyorlar o garantıler bosa verılmez.kalıtelı bır urunude en kotu 5 sene hıc sorunsuz kullanırsınız.merak etmeyın bu dev sırketler bosuna omur bıcmıyorlar uretımlerıne 60-100 bin saat dıyorlarsa bunlar kesın sonuclarıdır.omrunuz yetermı onu dusunun bence !!!

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: andy1

yorumları okudum 2-3 senedır dıyenler guldum.cevremde enaz 15 kısı var 5 senedır bu urunlerı kullanan.gormesem dıyıcemkı adamlar yazmıslar arstırmıslar dogru olabılır yazdıkları.sony pioneer philps nec kullanan arkadaslarım var.hepsininde panelleri tertemız sorunsuz sony kullanan arkadasım 10 seneyı gectı halende kullanıyor.oyle laf dıyorsunuzkı sızın dedıgınız gıbı varsayalım bu adamlar +5 +3 yıl full garantı verıyorlar o garantıler bosa verılmez.kalıtelı bır urunude en kotu 5 sene hıc sorunsuz kullanırsınız.merak etmeyın bu dev sırketler bosuna omur bıcmıyorlar uretımlerıne 60-100 bin saat dıyorlarsa bunlar kesın sonuclarıdır.omrunuz yetermı onu dusunun bence !!!

Senin bu konuda hiç bir bilgin olmadığı gibi,verdiğin örneklerde yanlıştır!yada genelden haberin yok senin,kaldıki bunların üretimini gördünmü
    fiziki yapılarını biliyormusun,hiç Modül üretimi gördünmü,hiç Substrate üretimi gördünmü!hiç CCFL tüpleri inceledinmi,tüpler nedir nasıl çalışır
    biliyormusun,yazıyorsun bir şeyler ama hem bilgiden yoksun,hemde iş olsun diye sanıyorum,yada birilerine inat bir şeylermi ispatlamak istiyorsun çözemedim doğrusu!

Kaldıki o ilk uzunca,aslında ben onu çok kısaltarak verdiğim birinci msg da olayı anlattım,ama kafadan sallamadan ve bu işleri bilen ve çalışan gören v.s olarak

2/3 senede dökülen sen panel oranını biliyormusun acep!!sen birilerine güleceğine otur dersini çalış önce sonra gel burada ahkam kes Sn.Andy+

Yada varsa bu konudaki teknik bilgilerin bunları ver milletede bizimde cahilliğimiz sayende gitsin!sanada teşekkürler edelim!
    Ben senin gibide alay eder gibi gülmem,takdir edermi bilgiyi!

Seni daha evvel uyardım,çeşitli yerlerde bilgiden vede bilimsellikten yoksun,kafana göre üstelik son derece bozuk imla ve cümle hataları v.s yazılar yazmaktasın+

Hala ısrarla konudan bi-haber,kafana göre değerlendirmeler yapıp,bir şeyler yazıyorsun ama boşuna!!
    Üstelik ben bu işlerde yıllarca çalışan birisi olarak,senin çok fazla bu konularda bilgisiz olduğunu görüyorum,bir şeyler yazarken önce öğreneceksin sonra
    bunları millete anlatacaksın+

Bende de 22 senelik CRT var dedim,bu ölçümü şimdi,üstelik bendeki görüntüdende bahsettim,buda ölçümü şimdi!
    Bizim 2000 de USA iken aldığımz Aquos 45" te hala çalışıyor,buda ölçü değildir,kaldıki hepsi aynı günde ölecek diyede bir kural yoktur!
    yine 90 ların sonu/2000 lerin başlarındaki CCFL den bahsettim,senin haberin varmı CCFL ve tekniğinden,yada "Substrate" te kullanılan camın kalitesinden
    vede fiziki dayanıklığından,yada sodium-free panellerden,sen hangi bilgilere sahipsinki,onu yaz bana,bende daha teknik yazayım o zaman++

2/3 yada 5/6 bunlar normal senelerdir aslında,salt 2 sene gider 3 senede ölür elbette değildir bu panel işi,biz buna teknik olarak "oranlar" bazından bakarız,üreticiler
    sizlerin gördüğü çoğu şeye bakmazlar ,onlar için kriterlerin en başında gelenlerden bir tanesi "ORAN" dır++

Dolayısıyla burada fazla teknik olarak bu konuya girmiyorum,hem sayfalar yetmez hemde benimde aşırı zamanımı alır hemde çoğu şeyi bir müddet sonra sizde anlamazsınız!
    Ama böyle hiç bir şeyden haberi olmadan adeta alay eder gibi yazanlara,"gülüyorum" gibi taş atmalara tepkim fazla olmaktadır,güleceğine otur dersine çalış ve sonra
    bilgi ver+

Sn.Andy birde yazılarında paragraf,imla kuralları,satır başı v.s yani daha okunur,anlaşılır şekilde yazarsan,memnun olurum.

Selamlar

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: andy1

yorumları okudum 2-3 senedır dıyenler guldum.cevremde enaz 15 kısı var 5 senedır bu urunlerı kullanan.gormesem dıyıcemkı adamlar yazmıslar arstırmıslar dogru olabılır yazdıkları.sony pioneer philps nec kullanan arkadaslarım var.hepsininde panelleri tertemız sorunsuz sony kullanan arkadasım 10 seneyı gectı halende kullanıyor.oyle laf dıyorsunuzkı sızın dedıgınız gıbı varsayalım bu adamlar +5 +3 yıl full garantı verıyorlar o garantıler bosa verılmez.kalıtelı bır urunude en kotu 5 sene hıc sorunsuz kullanırsınız.merak etmeyın bu dev sırketler bosuna omur bıcmıyorlar uretımlerıne 60-100 bin saat dıyorlarsa bunlar kesın sonuclarıdır.omrunuz yetermı onu dusunun bence !!!

Senin bu konuda hiç bir bilgin olmadığı gibi,verdiğin örneklerde yanlıştır!yada genelden haberin yok senin,kaldıki bunların üretimini gördünmü
    fiziki yapılarını biliyormusun,hiç Modül üretimi gördünmü,hiç Substrate üretimi gördünmü!hiç CCFL tüpleri inceledinmi,tüpler nedir nasıl çalışır
    biliyormusun,yazıyorsun bir şeyler ama hem bilgiden yoksun,hemde iş olsun diye sanıyorum,yada birilerine inat bir şeylermi ispatlamak istiyorsun çözemedim doğrusu!

Kaldıki o ilk uzunca,aslında ben onu çok kısaltarak verdiğim birinci msg da olayı anlattım,ama kafadan sallamadan ve bu işleri bilen ve çalışan gören v.s olarak

2/3 senede dökülen sen panel oranını biliyormusun acep!!sen birilerine güleceğine otur dersini çalış önce sonra gel burada ahkam kes Sn.Andy+

Yada varsa bu konudaki teknik bilgilerin bunları ver milletede bizimde cahilliğimiz sayende gitsin!sanada teşekkürler edelim!
    Ben senin gibide alay eder gibi gülmem,takdir edermi bilgiyi!

Seni daha evvel uyardım,çeşitli yerlerde bilgiden vede bilimsellikten yoksun,kafana göre üstelik son derece bozuk imla ve cümle hataları v.s yazılar yazmaktasın+

Hala ısrarla konudan bi-haber,kafana göre değerlendirmeler yapıp,bir şeyler yazıyorsun ama boşuna!!
    Üstelik ben bu işlerde yıllarca çalışan birisi olarak,senin çok fazla bu konularda bilgisiz olduğunu görüyorum,bir şeyler yazarken önce öğreneceksin sonra
    bunları millete anlatacaksın+

Bende de 22 senelik CRT var dedim,bu ölçümü şimdi,üstelik bendeki görüntüdende bahsettim,buda ölçümü şimdi!
    Bizim 2000 de USA iken aldığımz Aquos 45" te hala çalışıyor,buda ölçü değildir,kaldıki hepsi aynı günde ölecek diyede bir kural yoktur!
    yine 90 ların sonu/2000 lerin başlarındaki CCFL den bahsettim,senin haberin varmı CCFL ve tekniğinden,yada "Substrate" te kullanılan camın kalitesinden
    vede fiziki dayanıklığından,yada sodium-free panellerden,sen hangi bilgilere sahipsinki,onu yaz bana,bende daha teknik yazayım o zaman++

2/3 yada 5/6 bunlar normal senelerdir aslında,salt 2 sene gider 3 senede ölür elbette değildir bu panel işi,biz buna teknik olarak "oranlar" bazından bakarız,üreticiler
    sizlerin gördüğü çoğu şeye bakmazlar ,onlar için kriterlerin en başında gelenlerden bir tanesi "ORAN" dır++

Dolayısıyla burada fazla teknik olarak bu konuya girmiyorum,hem sayfalar yetmez hemde benimde aşırı zamanımı alır hemde çoğu şeyi bir müddet sonra sizde anlamazsınız!
    Ama böyle hiç bir şeyden haberi olmadan adeta alay eder gibi yazanlara,"gülüyorum" gibi taş atmalara tepkim fazla olmaktadır,güleceğine otur dersine çalış ve sonra
    bilgi ver+

Sn.Andy birde yazılarında paragraf,imla kuralları,satır başı v.s yani daha okunur,anlaşılır şekilde yazarsan,memnun olurum.

Selamlar

Alıntıları Göster
    İki crt televizyon sahibiyim. on iki ve iki yıllık televizyonlar, yenisini alana kadar eskisine toz kondurmazdım. şöyle marka şöyle görüntü vs.. insanının gözüde televizyonuyla beraber gidiyor,farkedemiyor bile insan . yeni televizyon görüntüsü bende bir şok etkisi yaratmıştı

• quote:

Orijinalden alıntı: Gardner

İki crt televizyon sahibiyim. on iki ve iki yıllık televizyonlar, yenisini alana kadar eskisine toz kondurmazdım. şöyle marka şöyle görüntü vs.. insanının gözüde televizyonuyla beraber gidiyor,farkedemiyor bile insan . yeni televizyon görüntüsü bende bir şok etkisi yaratmıştı

Alıntıları Göster
    2 yıl. doktor kullanırsa 3 yıla kadar çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: metinT

2 yıl. doktor kullanırsa 3 yıla kadar çıkar

Alıntıları Göster
    80.000 saat ömürleri war arkadasım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iceshoot

80.000 saat ömürleri war arkadasım

Alıntıları Göster
    quote:

Bu arada ilk renkli yayın 81 yılında yapıldı TR de ve Lady Diana nın düğünü idi.

yahu dostum bu nasıl bir hafıza ...

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: universteli

quote:

Saygılar

Alıntıları Göster
    1982 yılında lise diplamamı, aldığıma göre hatırlamam gayet normal.
    O düğünü izlemiş ve müthiş demiştim. Renkli oluşuna. Demekki o dönemde pekin olimpiyat açılışını görsek ne diyecekmişiz.
    quote:

Orjinalden alıntı: universteli

quote:

Saygılar

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.