Şimdi Ara

LCD TV LERİN ÖMRÜ NE KADARDIR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
0
Favori
45.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kaiser şoze

quote:

Orjinalden alıntı: Cannibal Corpse

En fazla iki yıldır , Daha sonrasında ihtiyaçlarınızı karşılamamaya başlar , Saygılar...

yani ben 1.500 ytl ye aldiğim alete her gün 2 milyon bayiliyorum 730 gün * 2 1460 :) 2 yıl sonra mutfak masası yaparım :) hemen gidip kapatayım 2 yıl çok az :)

Peki panelin ömrünü tamamladığı nasıl anlaşılır. Görüntü mü bozuluuyor.
  • renkli tv philps almıstık halende durur birde uzaktan kumanda taktırtmıstık.ilk siyah beyaz grundigti 8 tane kanal arama dugmesı vardı komsular falan ızlemeye gelirdi ozellıkle mac oldugu gunler.super zamanlarmıs kucuk ev.beyaz golge.kacak.dizileri vardı eskiden daha bir guzelmıs sanırım.nostaljı oldu gereksız yorum kusura bakmayın
    herkese saygılar
  • lcd tvlerin ömrünün ne kadar oldugunu bilmem ama ana sayfaya 1981 sony 66 ekran tv resmi attım meraklıları varsa bakabilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gacar -- 8 Kasım 2008; 1:56:06 >
  • quote:

Görüntü bozulmaz yeni çıkan panel görüntülerini görünce , Asabınız bozulur

LCD TV lerde görüntü son noktasına kadar canlı ve net mi kalır?
    Ben HD görüntü netliğinin üzerinde bir kalitenin bize gereksiz olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki HD nin bile tam olarak oturması en az 5 seneyi bulur düşüncesindeyim. Japonlar HD nin 10 katı daha net görüntü teknolojisini yaşıyorlar belki ama onlar HD yi 80'li yıllarda seyretmeye başlamışlardı.

Durum böyle iken ben LCD televizyonumu -sırf teknolojisi eskidi diye- neden 2-3 sene sonra değiştireyim ki?

Biz HD nin keyfini bir 40 yıl süreriz. Kimse merak etmesin. Yeterki bu sürenin en az yarısı kadar aldığımız LCD ler sağlam kalsın.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MOBIUS -- 8 Kasım 2008; 15:37:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ATA@

Daha neyi tartışıyorsunuz anlamadım.

Yukarda yazdım.
    LCD lerin ve Plazmaların ömrü panelden panele değişiklik gösterir.

LCD TV ler 60.000 - 100.000 saat tir.
    Buda günlik 5 saatlik izleme ile 32 - 55 yıl ömrü var demektir.
    günlük 10 saat kullanım için 16 - 28 yıl ömrü var demektir.

Plazmaların ömrü daha kısadır. 30.000 - 60.000 saat
    Günlük 5 saat kullanım 16 - 32 yıl
    Günlük 10 saat kullanım 8 - 16 yıl

Kolaylıklar.

Plazmaların ömrü daha kısa olduğunu belirtmişsin, ancak Panasonic'in tüm G11 panelleri 100.000 saat kullanım ömrü sunuyor. Biraz lcd'ler kayırılmış gibi geldi, yada panasonic doğru söylemiyor??

http://www.hepsiburada.com/panasonic-50px8e-hd-ready-50-plazma-televizyon/productDetails.aspx?categoryid=153529&productid=evpan50px8

• Albani nin yukarlarda baya uzun bir teknik açıklaması var sanırım kaçırdınız.
    Ben Ne LCD yi Ne de Plazmayı savunmadım. Şimdiye kadar edindiğim bilgiler ışığında ortalama verilen değerleri yazdım.

Albanının yaptığı açıklamaların tamamına yakınına katılıyorum.
    Kullanıma bağlı olarak 5-10 yıl kullanılabilir öyle 2 senede bir değiştirme sözü dışında tamamına katılırım.
    Hangisi doğru söylüyor öğrenmek için bir 100 sene daha yaşamak lazım.
    quote:

Orjinalden alıntı: phoenix77

quote:

Orjinalden alıntı: ATA@

Daha neyi tartışıyorsunuz anlamadım.

Yukarda yazdım.
    LCD lerin ve Plazmaların ömrü panelden panele değişiklik gösterir.

LCD TV ler 60.000 - 100.000 saat tir.
    Buda günlik 5 saatlik izleme ile 32 - 55 yıl ömrü var demektir.
    günlük 10 saat kullanım için 16 - 28 yıl ömrü var demektir.

Plazmaların ömrü daha kısadır. 30.000 - 60.000 saat
    Günlük 5 saat kullanım 16 - 32 yıl
    Günlük 10 saat kullanım 8 - 16 yıl

Kolaylıklar.

Plazmaların ömrü daha kısa olduğunu belirtmişsin, ancak Panasonic'in tüm G11 panelleri 100.000 saat kullanım ömrü sunuyor. Biraz lcd'ler kayırılmış gibi geldi, yada panasonic doğru söylemiyor??

http://www.hepsiburada.com/panasonic-50px8e-hd-ready-50-plazma-televizyon/productDetails.aspx?categoryid=153529&productid=evpan50px8

• HD yayınları Türkiye'de henüz yeni yeni anılırken, 2-3 sene sonra hangi teknolojiyi takip için LCD TV lerimizi değiştireceğiz, ben de bunu anlamadım.
    Full HD teknolojisi geleceğin teknolojisi değildir de nedir? Bilen varsa beri gelsin.
  • Ultra HD / 3D(üçboyutlu) TV filan varya. Geleceğin teknolojisi o dur.
    Ama TR ye 2025 ten önce geleceğini sanmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 9 Kasım 2008; 23:34:13 >
  • En fazla iki yıldır , Daha sonrasında ihtiyaçlarınızı karşılamamaya başlar , Saygılar..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Hemde en fazla iki yılmı?Yani ortalamada senede bir atıp yenisinimi alıyor bu hesapla millet Ben araştırken sony bayisine sordum kullanımınıza göre değişir ama yaklaşık 12- 15 sene kadar kullanabilirsiniz dediler...
  • Ömür degerlerinin hepsi birer projeksiyon. Bunu unutmamak lazim.

Hem kisiden kisiye degisiyor, hem de oturup hicbir firmanin TV ömrü icin 50-100bin saat test yaptiklarini sanmiyorum. Zaten her modelde de yapamazlar. Zirt pirt model cikiyor. Panasonic G11 mesela. 2008 de cikti. 100bin saat test etmeleri mümkün degil. 100bin saat test edebilmeleri icin 1980 lerde bunu modeli teste vermis olmalari lazimdi.

Bir süre test edip arasindaki farki ölcüp, yari ömür projeksiyonu yapiyorlar. O da "up to 100.000 hours".
    Aslinda teorik olarak LCD de pixeller ölmezse, arka plan isigini degistirirsen seyredebilirsin. Bir neyi rektifiye ama bunu yapacak adam bulunabilecegini ve finansal acidan da bir anlam tasimasini beklememek lazim.

Benim icin ömür sorusu = 5 yil idare eder mi? Tamam. Aliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 10 Kasım 2008; 16:01:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 145tr

........

Benim icin ömür sorusu = 5 yil idare eder mi? Tamam. Aliyorum.

Eğer bir tüketici ömür meselesine bu mantıkla yaklaşırsa, üreticiler ne yapar siz düşünün.
  • quote:

2 3 yılı geçmez Lcd alıyorsanız teknolojiyi yakından takip ediyorsunuzdur , Ama ben alırım 10 sene kullanırım diyen kişiler bir çok yenilikten faydalanamıcaktır ! bu noktada almış olduğumuz panel Çerçeve bir resim olarak kalır , Saygılar.....

"Audiophile (Odyofil)" denilen bir hadise vardır; kişinin işitsel algı yeteneğiyle ilgilidir... Mükemmel sese ulaşmak için maddi durumuna göre varını yoğunu dökenleri de vardır bu tip insanlar arasında... Kimisi MP3'ün yüzüne bakmaz Track CD dinler, kimisini o da kesmez birebir kayıtlara ulaşmaya çalışır, kimisi ses siteminin kablosunu titizlikle seçer, kimisi kullandığı kablonun içinde ki bakır kabloların sayısına ve adetine bile dikkat eder...

Şimdi bu olurda Videophile (Vidyofil) olmaz mı?... O da olur... Aynı şeyler bunlar için de geçerlidir...

Eğer Vidyofil değilseniz bu tür şeylerle uğraşmanıza gerek yoktur... Sürekli seyrettiğiniz TV'ye gözünüz kısa zamanda alışır... Dün bir başlık açmıştım; orada "arasıra oturma odasına gittiğimde TV'nin üzerine vuran florasan ışığından rahatsız oluyorum" demiştim... Annemle Babam sürekli oturma odasında oturuyorlar ve "biz o ışıktan hiç rahatsız olmuyoruz" diyorlar... Çünkü bir kere alışmışlar o görüntüye...

Biz şu an da 2 tanesi renkli olmak 3. televizyonumuzu kullanıyoruz... İlk TV'miz Siyah-Beyaz NORDMANDE'yi 1976 yılında aldık... 2. TV'miz renkliydi; ITT SCHAUB-LORENZ markaydı 1986 yılında aldık... 3. TV'miz de 1997'de aldığımız ARÇELİK idi ve uzaktan kumandalı TV'ye geçmek için aldık... Hala kullanmaktayız... Hiçbir TV'mizi de bozulduğu için değiştirmedik... Mutfakta ve odalarda ki 37 ekran TV'leri saymıyorum... Gerçi onları da bozulduğu için değiştirmedik sadece öyle icap etmişti...

Bugün de LCD'ye geçiş yaptık ve hayırlısıyla inşallah onu da diğer TV'lerimiz kadar kullanmak istiyoruz...

Yani kısacası (en azından kendi adıma konuşayım) hiçbir TV bir karton kutu, bir resim çerçevesi olarak kalmaz... Değiştirilmesi gerektiği için değiştirilir... Teknolojik yenilikler 2 TV arasında büyük bir yol katetmemişse (Siyah Beyaz->Renkli veya Yakından Kumandalı->Uzaktan Kumandalı veya Tüplü->LCD/Plazma gibi) değiştirmek kesinlikle müsrifliktir... Eğer bu tür değişimlerde ödenen paralar (özellikle çoluğun-çocuğun) kursağından kesiliyorsa yazıktır, hesabını yapmak mümkün değildir... Her panel değişiminde, her kontrast/parlaklık oranı değişiminde TV değişimine gidilirse işin içinden çıkılamaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 15 Kasım 2008; 22:43:02 >

• max 2 yıl diyen kişi hatalı düşünüo.. onun için mantıklısı olan max bi üst modeli cıkana kadar olmalı..
  • benim tepkim 2 yıldır diyip kesip atmandan dolayı..bu kişisel bakış olayı.. tvnin kullanım süresi 2 yıldan kat ve kat fazla sonucda..sen fikrini sana sorulan sorunun amacına yönelik vermemişsin..senin bakış açına kimse laf edemez bu senin keyfin senin paran..

ama adam sormuşki ömrü ne kadardır? pat diye 2 yıl demişin..tepki ordan kaynaklanıyor.. senin yeni panellere olan ilgine tepki yok
  • arkadaşım zaman gösterecek 5 yıl garanti werio adam zaten bişi olursa kafasına atarım.. olmadı kullanacam zaten..bi cok kişide yukarıda kullandıgını belirtmiş uzun zamandır..2008 yılındayız bozuldugu zaman yazarım..

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewr -- 17 Kasım 2008; 18:49:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Am@deus

Bak arkadaşım o süreleri veremezler ! Nasıl bir testtirki bu ! 2008 yılındayız şu an çıkan bir seriye süre verebilmeleri için teste soksalar 2018(10 yıl desek) eee nasıl oluyor bu iş bunlar sallama test süreleri 4 yılında atılan paneller biliyorum illa markamı yazalım? Saygılar....

Bu test süresi sallama ve 2008 yılındayız diyorsunuz. İlla ki 100.000 saat devirmek ve o kadar zaman testte tutmak gerekmez ki?
    Ona kalırsa; xyz yıldızı da bizden 100.000 ışık yılı uzaklıkta diyor bilim. O yıldıza kim gitmiş 100.000 ışık yılı kat ederek? Bu da onun gibi bir şey. İlla ki 100.000 saat ömrü tespit için 100.000 saat LCD yi açık bırakıp test etmiyorlar.

Ama dewr arkadaşın fikrine katılıyorum. Eğer forumda söylendiği gibi 5 sene sonra (takribi 20.000 saat) LCD TV ler işlevselliğini yitirip kullanılamaz duruma gelirse, yapılacak tek şey, o LCD yi, üretici firmanın kafasına atmak herhalde. Bunu nasıl yaparız derseniz; bu gerçek dışı (ise eğer) değerleri veren markaların ürünlerini almayız, olur biter.

• 2 yılı geçmez diyen aradaşa gülüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Primobolo

2 yılı geçmez diyen aradaşa gülüyorum

ben gülmüyorum.Bütçem müsade etse her yıl değiştiririm.Ama yapacak bişey yok şu anda aldığım tv yi kendime hakim olarak yeni bir tv almadan 10 yıl kullanabilsem zil takıp oynarım
  • Bana göre ortlama 8 ay oldu diyeyim de gülenler çoğalsın. Bir kaç lcd değiştirdim. Teknoloji merakım ve aldığım ebatların küçük gelmesi nedeniyle. Tabi bu değişimleri yaparken diğerlerini çöpe atmadım. İsteyenler oldu biraz zararı göze alarak sattım. Öyle değiştirdim.

Bunları yazarkende demeyin "yazık, günah değil mi kardeşim?" Ben bunun bilincindeyim. Sonuçta bir tv. Hiç olmasa ne olur? Belki de daha iyi olurdu. Saatlerce başında vakit öldürüyoruz. Hayatımızın en önemli gerçeği olan zamanı...

Fakat bunları insan kendisine söyleyebilirse güzeldir. Başkasından duymak hoş olmaz. Tepkilere sebep olur.

Neyse kişiye göre değişen kullanım süresine değilde, gerçekten bozulmadan dayanabileceği süreyi konuşursak... Belki 10 yıl hatta 20 yıl gidenlerde olacaktır. Ama şu noktaya dikkat etmenizi istiyorum.

Kaç kişi diyebilir? "10 sene içinde benim tv hiç arıza yapmaz." İşte düşünün...çoğu tv iki sene garantili. Bir panel arızasında parça bulunsa bile sizden isteyecekleri para o günün şartlarında satılan bir tv'nin kendi ederinden çok olacaktır. Bir yanda eski tv'nizi yüksek bir meblağ vererek o da mümkünse tamir ettirmek, bir yanda da o zaman şartları ile çok daha gelişmiş bir tv'yi, tamir masrafından daha ucuza alabilmek.

İşte içinizdeki meraka, sizi sürekli yenilemeye iten reklamlara bir çalım atabilseniz dahi pek çoğumuz itbari ile 5 yılı aynı tv ile geçirebilirsek şanslıyız. Tabi mutlaka sözün başında söylediğim gibi 10 yıl belki 20 yılda kullananlar olacaktır. Ama istisna olarak kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 17 Kasım 2008; 22:59:43 >

• kullanım ömrü dayanıklılık.. konunun ana amacı zewke göre ne zaman değişir değil..
    max 2 yıl dayanır diye kimse yanlış yönlendirilmesin...bu ülkede herkesin herdakika tv değiştircek parası yok.ha parası olmayanda lcd almasın diyecekler cıkacaktır muhakkak sagdan soldan.. 4milyar weren -2 milyar weren insanın ac olacak hali yok tabikide her dakika tv alacak durumuda olmayabilir..
    bizlerde bilious herdakika teknolojinin geliştiğini görüntü farklarının kalitelerinin oluşacagını ama bunun kullanım ömrüyle hiçbir alakası yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewr -- 17 Kasım 2008; 23:23:55 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.