Şimdi Ara

LCD TV LERİN ÖMRÜ NE KADARDIR? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
45.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha birinin taksidi bitmeden, başka bir lcd almaya benzer :) he ama sen eğer dersenki ''ben zenginim zaten şimdiye kaldığım her lcd yi trink peşin 2500- 3000 ytl vererek aldım diyorsan o başka...
  • İki yıl diye bir söylem yoook zaten! 2 yıl artı şu nedenler dedik konuyu kapattık (Cımbızla çekip çekip İki yılı söylemeyin), Oled'li paneller girdi olaya zaten yakında 1 yıl içinde forumda bile komple içerik değişicek ! Bırakın iki yılı geçen sene alan arkadaşlarımız ihtiyaçlarımı karşılamıyor diye yeni panel almaya başladılar , Saygılar......
  • bu arada konuyu kapadık..dogubanka gelmeden köşede bi panasonic bayisi war..panasonicle ilgili herseyi satıo.tvden tut foto makinelerine kadar..

sony falan 5 para etmez dedi..pioneer ve panasonic 10 numaradır dedi.. sonra etrafıma baktım pioneer ve panasonic dolu
  • quote:

sony falan 5 para etmez dedi..pioneer ve panasonic 10 numaradır dedi.. sonra etrafıma baktım pioneer ve panasonic dolu

niye öyle dediği ne sattığından belli.yahu böyle satıcılara çok gülüyorum.insan niyetini bu kadar da belli etmez ki !!!

Saygılar
  • ömrü 2 yıl dıyene sormak lazım tecrubesıne goremı yorum yapmıs yoksa oylesinemi.panasonic 42 plazma 4 sene kullandım ortalama gunde enaz 10 saat hic abartama yapmıyorum.cevremde sony plazma kullanan arkadaslarım var 7-8 yllık philps kullananlar var.benim plazmam kendi hatamdan bozuldu dusurme sonucu.4 sene ıcınde 1 defa dahı servis sorunum olmadı.rahatsızlıgımdan dolayı bızım evde tv kolay kolay kapanmaz tek zevkim eglencem tv dvd izlemek.temiz uyumlu prizler ve kablolar kullanıldıkca urunlerde verılen kullanım sureleri benim icin dogrudur.
    saygılar
  • Andy yazmadan önce okusaydın keşke LCD tartışıyoruz/Plazma değil !(2 yıl diye bir söylem yok 3 post üste bak!) Benim kişisel tahminim yukarda yazılı ama şöyle bir toparlarsak konuyu 5 yıl kullanırım , ondan sonrasına üstüne para versen kullanmam ! 10 yıl kimsenin kullanıcağını sanmam kullananda bu teknolojiyle ilgilenmiyordur zaten bu sayfadaki arkadaşları ilgili arkadaşlar olarak görüyorum !
    Neden ilerlemekte olan teknoloji HD Blu-ray ve özellikle Gamer olarak diğer unsurlar !
    SD kesinlikle beni ilgilendirmiyor izlesemde CNBC/E e2 TNT ve bunun gibi bir çok yayınında HD kamera kullanan kanallar genelde zaten bunları izliyorum
    Anlamayan varsa tekrar yazarım 2 yıl diye bir söylem yok 2 ile 5 yıl arası kullanırım satabilirsem satarım olmadı evin ikinci Paneli olur yada iş yerinde yazahaneme indiririm Bu kadar basit ..........
    dewr arkadaşım oda birşeymi ne zaman dışarı çıksam satıcının tavsiyesi Samsung(modeli vermiyim en sorunlusu) 4X4 panelmiş bu işin duayeni samsung'muş Paneli samsung yaparmış diğerleri takip edermiş ! Adres veriyorum Taksim DARTY'e gidin en klas paneli sorun
    Ben o satıcıyla baya bir tartıştım eleman'da renk filan kalmadı , Forumda iki hafta geçiren şahıs panel işini daha iyi yapar o arkadaş'tan , Yakın zamanda ikinci raund var İşini düzgün yapan arkadaşlarımız hariç , Ama bu panel işini çok baştan salma yaw , Saygılar.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 19 Kasım 2008; 6:04:32 >

• yaf 5 yıl gitsin yeter...
  • sayın am@deus plazma yada lcd aslında ömür olarak bıcılen saatler ortalama aynı sevıyelerde.elbettekı 2-3 sene sonra bu teknolojinın degısen hızıyla bu lcdler 2 sene sonra cok eskı yada yetersız gelecektır size katılmamak elde degil.bir zamanlar 2 sene oncesi projeksiyon tvler suslerdı vitrinleri 3-5 bin dolara dev ekranlar dıye boy gosterırlerdı.bugunse 2nci el satan magazalarda 500-600 ytl alıcı beklıyorlar.suanki lcdlerin akıbeti aynısı olur ureticilerin bildirilerini takip ederim onların bile şuanki lcd ve plazma icin soylevleri eski teknoloji bizim arcelik ve vestel gurubuda buna dahil cunki bir ara tırkıyede panel uretmek ıstıyorlardı sonradan vaz gecıldı. vaz gecılmedıde ıyıkı devlete destek vermedi 3 mılyar dolarlık bir yatırım gosterılıyordu.ama alanlar merak etmesin lcdlerin ömrü kullanım icin en kötü 6-7 senedir en azından kendi tecrubem ve cevredekı kulanıcıların urunlerine gore yorumumdur.
    herkese saygılar
  • teşhirden inene kadardır...:) bakınızhttp://forum.donanimhaber.com/m_27901158/tm.htm
  • Bir de insanın aklına ister istemez şu geliyor; bu LCD ler 10-15 yıl giderse, üreticiler nasıl mal satacak. Artık eskisi gibi kaliteli mal üretmek amaç değil. Üreticiler de uyandı artık Nerede benim emektar SONY 63 ekran TV'm. 19 yılına sorunsuz girdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MOBIUS

Bir de insanın aklına ister istemez şu geliyor; bu LCD ler 10-15 yıl giderse, üreticiler nasıl mal satacak. Artık eskisi gibi kaliteli mal üretmek amaç değil. Üreticiler de uyandı artık Nerede benim emektar SONY 63 ekran TV'm. 19 yılına sorunsuz girdi.

bence kalitesi ile alakası yok.suan alıcagınız kaliteli bir markanın lcdsi benim fikrimce bizi en az 5 yıl hatta 10 yıla kadar taşıyabilir.Taşıyabilir diyorum cunku bozulacagını sanmıyorum.ekran kalitesi düşebilir renklerin kalitesi.. ama sorun şurdaki teknolojinin durağan bişi olmadıgını bilmemiz gerek.

ülkemizde lcd plazma cılgınlıgının yaşanmasının temel nedenlerinden biriside alınan yayınlar(digiturk-dsmrt-kablo tv)..bu yaygın olan vericilerin kalitesiz olmasından dolayı alınan lcdlerin kalitesiz oldugu hissine kapılıyoruz ve her yeni modelde sanki bu yayın panel değiştirdigimiz zaman düzelecekmiş hissi var insanlarımızda..

yurtdışındaki gibi kaliteli yayınımız olsa inanki coğu kişi almış oldugu lcdleri uzun yıllar kullanma konusunda hemfikir olur. suan aldıgımız lcdlerede emektar diyebilirz ilerleyen zamanlarda

• optimum şartlarda ortalama 75.000 saat diye biliyorum
  • Bu saat ömrü bittiğinde LCD lerde nasıl tepki olur çok merak ediyorum. Hani tüplü CRT TV'lerde tüp bitince renkler solgunlaşırdı, renk karışıklığı ve flûluk artardı. Bu LCD lerde tüp de yok ki
  • arkadaşın lcd tv sinin markası vestel o yüzden iki yıl dayanır demiş,doğruda söylemiş alın vestel deneyin ne kadar dayanıyor,tecrübeyle sabittir.
  • 3-5 yıl kullanıp çöp olacaksa o zaman demek en ucuz lcd yi almakta farda var. 1500 tl ye de 42' alsan 3-5 yıl 3500 tl ye de 42' alsan 3-5 yıl. Ne anladım ben bu işten ?
  • Hooort olmuş amma tartışmışım yukarda işin komik kısmı hepsi ilede ilerleyen zamanda arkadaş olduk
  • upupupu konu 2008 de açılmış,mesajlarda 2-3 yıl sonraki teknoloji ne olacak gibisinden yazılmış,görüyoruzki sürekli yeni teknoloji çıkıyor,şuan 3D televizyonlar var,2-3 yıl sonrada gözlüksüz izlenebilen 3D televizyonlar çıkacaktır(şuan bi marka bunun üzerinde çalıştığını duyurdu),sonraki yıllarda artık çamaşır yıkayan,ütü yapan televizyonmu yaparlar bilemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: MOBIUS

Bu saat ömrü bittiğinde LCD lerde nasıl tepki olur çok merak ediyorum. Hani tüplü CRT TV'lerde tüp bitince renkler solgunlaşırdı, renk karışıklığı ve flûluk artardı. Bu LCD lerde tüp de yok ki

Uzun vadede belirli bölgelerdeki transistörlerin bir kısmının iletime ve kesime girememesi sonucu ölü pikseller ya da çeşitli sinyal hataları yüzünden sıkıştırılmış pikseller oluşmaya başlayabilir ya da tepkime süresi eskisine göre artabilir diye düşünüyorum.Evet tüplü tvlerdeki gibi bir yapı söz konusu olmasa da transistörlerin de bir kaç çeşit kimyasalın bir araya gelmesinden dolayı bir ömrü olduğu kaçınılmazdır fakat bu süre ne kadar olur orasını bilemiyorum ya da bir tv izleyicisinin fark edebileceği bir aşamaya ne zaman gelir bu süre ile ilgili birşey söylemek oldukça zor.Bunlar kendi düşüncelerimdir.Yardımcı olabildim umarım.

• maşallah joven evladiyelik bir ürün olmuş seninkisi.
  • Bendeki PHILIPS 37PF9731 de 5 Yılı devirdi.

Servis menüsünden baktım 14182 saat olmuş.

Bir aksilik olmazsa 50000 saati devirdiğinde emekliliği hak edecek...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.