Şimdi Ara

LCD TV LERİN ÖMRÜ NE KADARDIR? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
45.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim 32" LG LCD panelin ömrü bitti 5.yıl Eylül 2011 de dolacaktı. ama sanırım değiştireceğim. CRT Sony ve Beko TV ler halen çalışıyor ikisi de 10 yılı geçti.
  • ne yani 5 yıl için mi alındı bu tvler yahu ben 1 yılı aşkındır kullanıyorum 4 yılmı ömrü var .
  • o zamman pio alirsin 10 yıl havada kaarada gider
  • forimik günde kaç saat kullandın tv yi
  • ben vıera plazma aldım , alırken 20 000 saat ömrü var demişti satıcı... 2.5 sene sonra panelin 5 cm lil şerit halinde piksel
    öldü, 3 ay sonrada tv taoomamen pert oldu. tamiri için yaklaşık 1400 tl istediler.20 000 saat 12 saat çalışma ile yaklaşık 4.5- 5 yıl yapmaktadır. Aylık 200 tıye tv seyrettim. Yeni alacağım ama bir türlü karar veremedim.
  • Hazır konu açılmışken benim philips lcd tv de 3. senesine girdi. kenar kısımları yavaştan kararmaya başladı maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

cevremde gordugumu anlatıyım.10 seneyı askın kullananlar var sony halada kullanıyorlar.o zman adamlara sasardık cunki fıyatları 25-30 bın dolarlardaydı.

97 yılında lcd tv mi vardı? hem de türkiyede?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosx

Hazır konu açılmışken benim philips lcd tv de 3. senesine girdi. kenar kısımları yavaştan kararmaya başladı maalesef.

Oturma odasında 2007 yılında aldığımız 42 inç Philips var, hala taş gibi duruyor maşallah. Sizin şanssızlığınız mı olmuş acaba bilemedim.
  • panel farkı kalite farkı olabilir, bu gölgelenme denilen olay başladı her iki tarafta sanki toz varmış gibi. Bundan sonraki tercihim Lg den yana olacak.
  • Konuyu biraz hortlatmış olacağım :) lakin 2008'de bu konuyu başlatan arkadaşlardan dakka ve skor alırsak hiç fena olmaz :))

5 senede neler yaşadılar !!! değişen teknolojinin akabinde tvlerini değiştirdiler mi :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ESED

Konuyu biraz hortlatmış olacağım :) lakin 2008'de bu konuyu başlatan arkadaşlardan dakka ve skor alırsak hiç fena olmaz :))

5 senede neler yaşadılar !!! değişen teknolojinin akabinde tvlerini değiştirdiler mi :))

5 yıldır 32"philips kullanıyoruz..2.TV ihtiyacından dolayı panasonic plazma aldım..LCD TV de hiç sorun yaşamadım..taş gibi maşşallah..
  • Eğer bir tüketici ömür meselesine bu mantıkla yaklaşırsa, üreticiler ne yapar siz düşünün
  • 5 yıl önce konuya yazmışım, şimdide yazayım, o zaman kullandığım 42 LCD yerini 3D 50 plazmaya bıraktı eski LCD de oturma odasında yerini aldı, artık 3 D film izliyorum çoğunlukla, birde o fimleri izlemek için media player ihtiyacım kalmadı, zaten TV kendi oynatıyor, o zaman yazdığıma gelmiş oldum, yani teknolojik yenilik beni cezbetti ve paneli değiştirdim.
  • bende de led-lcd tv var.. ama şuda bir gerçek; istediğin kadar masraf yap, git smart 3d akıllı bilmem ne uzayla direk bağlantı kurabilen saatte 260 km hız yapabilen uçan kaçan robota dönüşen ultrahd supersonic televizyon al.. standart yayınlarda kral hala tüplü tv'dir kusura bakmayın
  • 2006 yılında aldığım LG HD Ready 106 ekran plazmam o günden bu yana günde ortalama 8-9 saat açık kalmasına rağmen hala hiçbir kusur ve piksel netlik vs kaybı olmadan çalışıyor şu anda da..

Bu konuyu hortlatmamın sebebi ise şu:

Peki LED ve OLED ekranların ömrü nasıldır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ESED

Konuyu biraz hortlatmış olacağım :) lakin 2008'de bu konuyu başlatan arkadaşlardan dakka ve skor alırsak hiç fena olmaz :))

Geçen 5 sene sonunda LCD lerde sorun görmedim ama plazmalarda ciddi şekilde görüntülerde bozulma oluştu. En azından benim bildiğim ve izlediğim plazmada durum böyle. Artık LCD ler de eskidi şimdi LED var. Konuyu açan kişi olarak heralde LED'lerdeki durum nasıldır diye soruyu değiştirmem lazım
  • normalde böyle

plazma 100.000 saat
    led 50-60.000 saat

ama tvler eskisi gibi kaliteli olmayınca 1 yılda bile pert oluyor tvlerin ortalama 5 yılda işi biter 10 yılıda görebilir. belirsiz.
  • Şimdi olaya başka pencereden bakalım.
    1996 da almış olduğum tüplü TV mi hala taş gibi sağlıklı ve canlı renkleri ile izleyebiliyoruz.
    arkadaşlar şöyle bir şey aklıma takılıyor.
    Yeni nesil bu televizyonlara 12-13 bin TL vererek aldığımızı kabul ediyoruz. hiç bir teknik arıza olmadığı sürece tüplü TV ler gibi uzun yıllar kullanabilecek miyiz? Yoksa 13 bin lira verip (60-70 bin lira olanları ve verenleri düşünemiyoruz bile) 3-5 yılda çöp mü olacaklar. 13 bin liraya TV yi alsak 13 yıl gitse yıllığı bin liraya geliyor bu fiyatlar biraz abartılı olmuyor mu?
    Olaya bir de bu cepheden bakarak bu konuda birileri birilerini aydınlatsa iyi olacak diye düşünüyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum.
    NOT:
    Tabii birileri de çıkıp sende alma kardeşim diyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinbas1 -- 14 Kasım 2014; 11:33:05 >
  • Benim Pio LX5090 5 sene sonunda hala çok iyiydi. Hiçbir problemi de olmadı. Kendimce kalibre de etmiştim ve ondan daha iyi görüntü veren TV görmedim henüz. Sonunda geçenlerde bir kazayla ekrana darbe ile çatlatmayı başardık, sizlere ömür.
    Beni en az 5 sene belki de daha fazla götüreceği kesindi.

Piyasayı LG ve Samsunglar kapladı ama bunlar gösterişli bile olsa iyi değiller, problem çıkma ihtimalleri yüksek. İyi mallar maliyetli oluyor, çok satamıyor vs. Plazma Ledlerden daha iyi ama işte maliyetli ve plazma bitiyor o yüzden.

Artık herşey tüketim çarkına uygun eskisi gibi bir kez alıp ürün de iyi çıkarsa evladiyelik olma durumu yok. Kalorifer peteğinden TV ye durum böyle.

Bir de şu konu var, yeni inovasyonlar, özellikler sebebiyle insanlar da değiştirmek istiyor. Trend yani. 4k çıkınca yayını olmasa bile 4k almaya çalışıyor insanlar filan.

Dolayısıyla 2-3 sene gitsin diye bakılırsa hep vasat TVler alınması gerekli, zaten ğreticilerin istediği de bu, sağabildiği kadar sağmak :)

Pioneer ürünlerinin üstün kalitesiyle uzun vadede aslında daha ucuz bir seçim olacağına karar verip onu almıştım, beni eleştiren bir kaç arkadaş 5 senede tvlerini değiştirdiler hep, biri 3 tane değiştirdi, benden çok ödediler :)

Kaza riski ise hep var tabii, benim başıma geldiği gibi.

Malzeme, software, görüntü kalitesi yüksek bir TV diğerlerinin 2-3 katına alınabilir, daha ucuza gelir ama bunlar sürüm yapamadığından ya burada satılmıyor ya da Pio gibi kapatıyorlar işi. Bir de ülkemizde garanti, servis konuları pek de güven vermediğinden bu kadar parayı vermeye de doğal olarak çekiniyor insanlar tabii. Yani kaliteli ve pahalı olan tvler için burası önemsiz bir pazar.

CRT aslında iyi bir teknoloji, bazı konularda ne led ne plazma daha yaklaşamıyor bile crt lere. Onun şanssızlığı da trendlere kurban gitmesi, dana gibi olduğundan insanların ince tvlere geçişi vs. Oysa Full HD crtlerde çıkmaya başlıyordu tam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 45 yaşında alsan bir televizyon.
    Ölene kadar kullanırsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.