Şimdi Ara

LCD TV LERİN ÖMRÜ NE KADARDIR? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
45.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sinbas1

Şimdi olaya başka pencereden bakalım.
    1996 da almış olduğum tüplü TV mi hala taş gibi sağlıklı ve canlı renkleri ile izleyebiliyoruz.
    arkadaşlar şöyle bir şey aklıma takılıyor.
    Yeni nesil bu televizyonlara 12-13 bin TL vererek aldığımızı kabul ediyoruz. hiç bir teknik arıza olmadığı sürece tüplü TV ler gibi uzun yıllar kullanabilecek miyiz? Yoksa 13 bin lira verip (60-70 bin lira olanları ve verenleri düşünemiyoruz bile) 3-5 yılda çöp mü olacaklar. 13 bin liraya TV yi alsak 13 yıl gitse yıllığı bin liraya geliyor bu fiyatlar biraz abartılı olmuyor mu?
    Olaya bir de bu cepheden bakarak bu konuda birileri birilerini aydınlatsa iyi olacak diye düşünüyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum.
    NOT:
    Tabii birileri de çıkıp sende alma kardeşim diyebilir.

Aynen oyle dostum..

Eski teknoloji yenileri kadar detaylı, hassas olmadıgı için daha dayanıklı oluyor.. Şimdi ise incelik ve yüksek teknoloji ön planda oldugu için daha hasas oluyor.. Tabi ona göre gorüntü kalitesi var.. yani hd yayına sahip veya blu ray bir filmi iyi bir led tv de izlemek gibisi yok

Ben sahsen bir tv'ye 10.000-15.000 TL gibi paralar vermem.. 2.000-3.000 TL ye her türlü işi gören bir led tv rahatca alınabilir

ama donem tüketim donemi.. insanlar "bana ne lazım" diye alış veriş yapmıyor.. "en son çıkan benim olsun, konusurken havam olsun" mantığıyla hareket ettikleri için sen bugun 2.500 TL yi bir cep telefonuna verir, 30.000 TL ye 3D smart carrt curt ozellikli tv alırsın ki bu ozellikleri kullananlar cok az.

adam 3d tv alıyor, 3d film nasıl izlenir bilmiyor.. smart tv alıyor arada youtube a giriyor baskada birsey yapmıyor.. 4k tv alıyor sadece uydu yayınlarını izliyor

kısacası haklısın fiyatlar abartılı ama kimsenin umrunda değil.. önemli olan son model benim olacak, her özelligi olacak.. varsın kullanmayalım

• 2008 Şubat'ta 50" pana almıştım. Hala taş gibi. İyi ki de Panasonic almışım. Şimdi 60"e daha ucuz TV'ler satılıyor. Teknoloji ilerledi. Geliriniz nedir bilemem ama Türkiye şartlarında 12-13 bin liralık TV'ler aşırı lüks bence. Şunu da düşünmek lazım. Bugün 12-13 bine aldığınz TV'lerin 2-3 sene sonra yerine çıkacak olan giriş modelleri özellik olarak bu modelleri geçiyor. Şu an 3-4 bin liraya satılan TV'ler insanların 10 senelik ihtiyacını görebilecek nitelikte.
  • 2006 yılında bir tane Sony 17' LCD monitör ve Samsung 21' LCD monitör aldım. Aynı yıl Vestel 37' TV aldım. Hepsi aynı anda kullanıldı belki Sony biraz daha az.

Vestel Panel sıvı akıtması denilen arıza tipiyle 2011 yılında çöp oldu gitti. Sony ve Samsung Mönitörü hala tepe tepe kullanıyorum. Yaklaşık 10 yıl olmuş. Hatta bazen sitem ediyorum Samsun 21' monitör bozulsa yerine LED monitör alsam diye.

Bundan şunu anlıyorum her panelin ömrü aynı değildir. Kesimleri kalite kalitedir. Bazılarında gözle görülmeyen ama zamanla ortaya çıkacak hatalar bulunur. Ve bu hata oranlarına göre sınıflandırılır. Bazı ucuz televizyonlarda bu paneller tercih edilir ama daha pahalı cihazlarda genellikle 1. sınıf hata oranı en düşük paneller kullanılır.

Ama bu teknoloji daha da iyileştirildi ve LED paneller üretildi. Onlarda LED gibi sıvı olmadığı için hata oranları neredeyse hiç yok gibi. Ayrıca floresan gibi arkadan aydınlatma olmadığı için zamanla ekran ışığı da azalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: zbahadir

2006 yılında bir tane Sony 17' LCD monitör ve Samsung 21' LCD monitör aldım. Aynı yıl Vestel 37' TV aldım. Hepsi aynı anda kullanıldı belki Sony biraz daha az.

Vestel Panel sıvı akıtması denilen arıza tipiyle 2011 yılında çöp oldu gitti. Sony ve Samsung Mönitörü hala tepe tepe kullanıyorum. Yaklaşık 10 yıl olmuş. Hatta bazen sitem ediyorum Samsun 21' monitör bozulsa yerine LED monitör alsam diye.

Bundan şunu anlıyorum her panelin ömrü aynı değildir. Kesimleri kalite kalitedir. Bazılarında gözle görülmeyen ama zamanla ortaya çıkacak hatalar bulunur. Ve bu hata oranlarına göre sınıflandırılır. Bazı ucuz televizyonlarda bu paneller tercih edilir ama daha pahalı cihazlarda genellikle 1. sınıf hata oranı en düşük paneller kullanılır.

Ama bu teknoloji daha da iyileştirildi ve LED paneller üretildi. Onlarda LED gibi sıvı olmadığı için hata oranları neredeyse hiç yok gibi. Ayrıca floresan gibi arkadan aydınlatma olmadığı için zamanla ekran ışığı da azalmaz.

Panllerde kullanılan hammedenin kalitesi fark ediyor. Sınıf sınıf ayrılmıştır bunlar.

Toshiba, sony
    Samsung, lg
    diğer markalar (vestel, beko, arçelik)

gibi sıralayabiliriz

• WolF-EyE kullanıcısına yanıt
    En iyi paneli kim kullanıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıl arasan sonra konuyu hortlatayım 😊.

Biz ilk LCD TV’mizi Galatasaray’ın UEFA Şampiyonu olduğu sene, 2000 yılında o vesileyle babamı da gaza getirerek yaklaşık 18 taksitle 3500 TL’ye (O zaman 3,5 milyar) almıştık. LG marka 32” tv’yi yaklaşık 10 sene çok aktif kullandıktan sonra bu zamana kadar benim 2. Televizyonum olarak aktif görevden cephe gerisine aldık 😊 Hala taş gibi, hiçbir sıkıntısı yok.

Şu anda 2009 yılında aldığım Philips marka LCD televizyonumu da hala aktif ve kalitesi bozulmadan kullanıyorum ve çok memnunum. Ancak oturma odasından salona geçtiğimiz için 42” küçük gelmeye başladı. Ben de eğer ömrü az değilse satayım diye bu sayfaya bakmıştım.

Şu an açıkcası Philips kalitesi ve Ambilight özelliğine alıştığımdan dolayı 55” Philips’e bakıyorum. Ancak cok az bir farkla Vestel 65” modellerine de bakıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genckanat kullanıcısına yanıt
    55" iyi bir seçim. Bende de şu an samsung 55" var. Eğer konumunuz müsaitse 65" öneririm. Benim şimdiki seçimim olsaydı 65 alırdım. Son bir tavsiyem, vestelden uzak dur Kalitesini ve servisini hiç beğenmediğim tek markadır.

LCD'ler gerçekten uzun ömürlü oluyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.