Şimdi Ara

Monitör Yatırımı Bütçe 4000 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

[size=4]Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar diliyorum.

Bu yaz ile beraber sistemimi toplamadan önce iyi bir monitör değişikliğine gitmek istiyorum.Şuan elimde mevcut BENQ XL2420T 120 Hz monitorum var.

Benim düşüncem geleceğe yatırım olacak 4k bir monitör 27" ve G - Sync teknolojisi içermesi benim açımdan önemli IPS ve TN olmasi kesinlikle önerileriniz doğrultusunda teknik açıdan izah ederseniz çok memnun olurum zira ben çok fazla detayını ve renk performansı vs anlayamadığım için fikirleriniz çok değerli.

Siz değerli dostlarım GTX 1080 Ti Geçiş kartı oldduğu için ben bir sonra ki nesli bekleme niyetindeyim ama bu süreç içerisinde de Monitörün yükünü üzerimden atarim diye düşünüyorum.
    Computex 2017 beklenildiği gibi monitör üzerine öyle inanılmaz bir yenilik sunmadı bize o yüzden iyi bir yatırım olacagını düşünüyorum.MARKA ayırt etmeksizin kendi teknik imkanlarınız ile bana neler önerebilirseniz naçizane fikirlerinizi bekliyorum.

Bütçe 3000 - 4000 TL arasında çok az da olsa bir esneklik payı bırakabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SefirEmre -- 1 Haziran 2017; 18:17:24 >

• 1080ti geçiş kartı derken? Benim bildiğin oyunlara yönelik nvideanın en üst tepedeki kartı bu. Yeni seriler elbet gelecektir ama yakın bir zamanda, çağ atlatacak yeni kartı var mıki?
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    2017 2. çeyreğinde NVIDIA yeni kartlarini sunmaya hazirlaniyor. GTX 1080 Ti 4k oyun platformu için tasarlanmis bir kart fakat suan icin piyasada alternatifi pek yok sizce 4k neslinin basladigi bir donemde bir sonra ki gelecek olan nesil GTX 2080 1080 Ti'nin altinda kalacagini pek zannetmiyorum.O yüzden biraz daha bekleme taraftariyim eğer ki lansmanda beklenilen güç ve performansi göremezsem zaten 1080 ti daha uygun bir meblaya almis olacagim.Ve aslinda monitör konusunda ki muallakta kalmamin en büyük sorumlusu 2k 4k sorunsali inaniyorum teknik bilgisi iyi olan arkadaşlar bize yol gösterecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SefirEmre

2017 2. çeyreğinde NVIDIA yeni kartlarini sunmaya hazirlaniyor. GTX 1080 Ti 4k oyun platformu için tasarlanmis bir kart fakat suan icin piyasada alternatifi pek yok sizce 4k neslinin basladigi bir donemde bir sonra ki gelecek olan nesil GTX 2080 1080 Ti'nin altinda kalacagini pek zannetmiyorum.O yüzden biraz daha bekleme taraftariyim eğer ki lansmanda beklenilen güç ve performansi göremezsem zaten 1080 ti daha uygun bir meblaya almis olacagim.Ve aslinda monitör konusunda ki muallakta kalmamin en büyük sorumlusu 2k 4k sorunsali inaniyorum teknik bilgisi iyi olan arkadaşlar bize yol gösterecektir.

Tabiki bir sonraki nesil ekran kartları daha performanslı olacak. Olmaması düşünülemez. Ben sadece bu kartın ara geçiş kartı olduğunu belirtiğin noktaya takıldım.2017 nin 2.çeyreği yani hangi aylar oluyor acaba? Mantıken nisan-ağustos olurki daha 1080ti yeni tanıtıldı, ne ara daha yenisini getirecekler? :)

4k mı 2k olayına bence direk ekonomik durumdan bakmalısın. Para sıkıntısı yok, her şeyin en üstünü alabilirim konumunda isen tabiki 4k olmalı. Yok orta düzeylerde isen, 2k fazlasıyla yeter düşüncesindeyim. Kaldıki 4kda 1080 ti slılar bile 144hz bir monitörün tam hakkını veremiyor...

• Asus 4k 144 hz hdr li monitörü duyurdu yıl sonuna doğru çıkıyor geleceğe gerçek bir yatırım şu an ne alsan seneye eskiyebilir , 4k 60 hz seneye pc tarafında standart olacak imkanın varsa iki daha akıcı bir oyun deneyimi sunacak bu monitör
  • Bende zor bekliyorum dayanamayıp başka bişey almaktan korkuyorum o zamana kadar
  • rambocuk kullanıcısına yanıt
    haklisiniz hocam bende onu gördüm fakat fiyat konusunda çok muallaktayim 5 bin 6 bin TL gibi bir bütçede 27" bir monitörde o pixeller o kadar fark yaratacak mı sanmıyorum birazcık psikolojik olarak insanı en iyi en iyi diye alıştırdıkları için biraz abartıyor muyuz acaba diye soruyorum kendime :D Genelde söylerim Cehalet mutluluktur diye bu işlerim detayına kadar öğrendiğim günden beri donanım ve yazılımda hep en iyiyi aramaktan , o kütük gibi oynadigimiz oyunlarin tadına doyamadigimiz günlerin özlemini çeker oldum D:
    Hocam haklısınızda bende okdugum bir kaç forumda görmüştüm bu tarihleri kendi yürüttüğüm bir fikir değil,https://play3r.net/news/articles/rumour-nvidia-planning-new-gtx-2080-ti-2080-2070-refresh/
    ve bir kaç site daha bununla ilgili söylentiler dolanıyordu ona dayanarak söyledim.Dediğiniz gibi bütçe sıkıntım pek yok ama 4K 60 Hz bir monitörler geleceğe yatırım yerine kendimi köşeye sıkıştırmış olmamak için 144 hz gelene kadar sabr etmem gerektiğini farkettim.Ama yinede teknik detaylari ile bunu açıklayabilecek dostlar olursa çok memnun oalcagim 2k ve 4k arasinda

• quote:

haklisiniz hocam bende onu gördüm fakat fiyat konusunda çok muallaktayim 5 bin 6 bin TL gibi bir bütçede 27" bir monitörde o pixeller o kadar fark yaratacak mı sanmıyorum birazcık psikolojik olarak insanı en iyi en iyi diye alıştırdıkları için biraz abartıyor muyuz acaba diye soruyorum kendime :D Genelde söylerim Cehalet mutluluktur diye bu işlerim detayına kadar öğrendiğim günden beri donanım ve yazılımda hep en iyiyi aramaktan , o kütük gibi oynadigimiz oyunlarin tadına doyamadigimiz günlerin özlemini çeker oldum D:

Daha iyisini bilince insan ona sahip olmak istiyor işte tek hobimiz buysa tek sorun çıkışını beklemek :)
  • quote:

Hocam haklısınızda bende okdugum bir kaç forumda görmüştüm bu tarihleri kendi yürüttüğüm bir fikir değil,https://play3r.net/news/articles/rumour-nvidia-planning-new-gtx-2080-ti-2080-2070-refresh/
    ve bir kaç site daha bununla ilgili söylentiler dolanıyordu ona dayanarak söyledim.Dediğiniz gibi bütçe sıkıntım pek yok ama 4K 60 Hz bir monitörler geleceğe yatırım yerine kendimi köşeye sıkıştırmış olmamak için 144 hz gelene kadar sabr etmem gerektiğini farkettim.Ama yinede teknik detaylari ile bunu açıklayabilecek dostlar olursa çok memnun oalcagim 2k ve 4k arasinda

Bütçeden dolayı bir darboğazlık yoksa, 4k, 144hz, gsync,Qdot,hdr, bir monitör alman daha mantıklı. İlerde daha güçlü ekran kartıları alır gerekirse upgrade edersin lakin monitörü çok uzun süre kullanacaksın. En azından stadart kullanıp şekli böyleBu doğrultuda,
    ASUS ROG Swift PG35VQ var takip et derim ena zından 2k olsun dersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 2 Haziran 2017; 16:56:56 >

• Bekliyemedim ve viewsonic xg2703-gs aldım salı günü gelecek bakalım nasıl olucak 32 inc den 27 e düşmek :)
    hocam şuna ne dersiniz
    http://www.hepsiburada.com/aoc-ag352ucg-35-4ms-2xhdmi-display-4k-uhd-curved-mva-oyuncu-monitor-p-HBV000005HB7I

2K olarakta ciktigi gunden bu yana gozume kestirdigim IPS panel olarakta bu vardi ama
    http://www.hepsiburada.com/asus-rog-pg279q-27-4ms-hdmi-display-qhd-ips-oyuncu-monitor-p-BD804462

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SefirEmre -- 2 Haziran 2017; 17:35:21 >

güle güle kullan kardeşim , Viewsonic cok tartisiliyor ama bence iyi işler cikaran bir firma sorunsuz arizasiz eline ulasir güle güle eskitirsin insallah bende bu gidişte GTX 1080 T,i güzelip 1080p de 120hz BENQ ile devam edecem gibi :D kafam allak bullak
  • quote:

hocam şuna ne dersiniz
    http://www.hepsiburada.com/aoc-ag352ucg-35-4ms-2xhdmi-display-4k-uhd-curved-mva-oyuncu-monitor-p-HBV000005HB7I

2K olarakta ciktigi gunden bu yana gozume kestirdigim IPS panel olarakta bu vardi ama
    http://www.hepsiburada.com/asus-rog-pg279q-27-4ms-hdmi-display-qhd-ips-oyuncu-monitor-p-BD804462

Valla bana sorarsan en azından yıl sonuna kadar bekle derim. Belki daha ilginç modeller gelebilir, lakin demekte fayda var, çok uzun süredir monitör alacağım diye, bekleyen birisiyim. Ben beklemeye alıştım,artık beni rahatsız etmiyor.
    Ama bekleyemem diyorsan, asus rog pg279q için deneyerek al derim. Gözünle görüp, kanaat getirdikten sonra al derim. Çünkü genelde sıkıntılı çıkıyor bu klasmandaki monitörler. Ama bu özellikte bir şey olsun dersen https://www.amazon.com/gp/product/B0173PEX20/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER
    Bunu öneririm, tabi gene deneme imkanı olsa on numara olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk

Bekliyemedim ve viewsonic xg2703-gs aldım salı günü gelecek bakalım nasıl olucak 32 inc den 27 e düşmek :)

Hayırlı olsun hocam, sonuçları bizimle burada paylaşırsan çok güzel olur. Fotolarını vs
  • quote:

güle güle kullan kardeşim , Viewsonic cok tartisiliyor ama bence iyi işler cikaran bir firma sorunsuz arizasiz eline ulasir güle güle eskitirsin insallah bende bu gidişte GTX 1080 T,i güzelip 1080p de 120hz BENQ ile devam edecem gibi :D kafam allak bullak

Uykusuz kaldım bende karar verememkten en sonunda aldım bunla ilgili konu açtım cihaza kavuşunda deneyimlerimi aktarıcam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: -SKYNET-

quote:

Bekliyemedim ve viewsonic xg2703-gs aldım salı günü gelecek bakalım nasıl olucak 32 inc den 27 e düşmek :)

Hayırlı olsun hocam, sonuçları bizimle burada paylaşırsan çok güzel olur. Fotolarını vs

Teşekkür ederim bunla ilgili konu açtım kavuşunca deneyimlerimi aktarıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 2 Haziran 2017; 18:3:20 >
    Dört gözle bekliyorum hocam konunuzu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -SKYNET-

quote:

Teşekkür ederim bunla ilgili konu açtım kavuşunca deneyimlerimi aktarıcam

İnce hesapta 300 tl daha ucuz diye teknoloji pazar dan iptal ettim hemen parayı geri verdiler incehesap da 3 gün sürermiş göndermeleri stok yok sanırım şu an onlarda

• Bayadır araştırıyorum rakibi olan rog279q da öyle ikiside birebir aynı , amazon.de den rog da 2700 e felan geliyor ama garanti durumları net değil ama bunun 3 yıl ve olumlu yorumu daha yüksel nedense rog a göre amazon.com da kullanıcı yorumları rog dan bir tık daha iyi , ama ikisindede ölü piksel yada aşırı ışık sızması sorunları olabiliyor oda şans artık
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.