monitörümden kesik kesik bir ses duyuyordum.birkaç saat çalışmanın ardından geliyordu ses.sonra monitörümü değştirdim,ancak yeni gelen monitörümde aynı sesi vermeye başladı..sonra anladımki bu ses monitörle ilgili değil..sonra birgün ekran ayarlarını değştirdim,1024*768 den 1152*864 e getirdim, ses kesildi..sonra bir süre bu ayarlarda kullandım; fakat sesi yeniden duyuyorum..ne yapmalıyım? saygılarımla
benim bildiğim sesi bi fan çıkarır bi hdd başka varsa bilmem de monitör ses çıkarmaz yaw
Hz ayarlarına bak bir 60 70 80 hz
Gelen sesler ne şekilde geliyor, cızzz gibi sesler mi yoksa ekran çözünürlüğü değişirken çok kısa süreli gelen seslerden mi bahsediyorsunuz. Gelen sesler sürekli mi yoksa arada mı geliyor?
nasıl bir ses duyduğunu açıklarmısn..?
cızz diye bir ses gelmiyor.ekran çözünürlüğünü değiştirdiğimde ses kesiliyor..ses kesik kesik ve siiissssssstttt siiissssssstttt gibi...komik oldu bu yaw.
quote:
Orjinalden alıntı: Gereqsiz
nasıl bir ses duyduğunu açıklarmısn..?
beim bilgisayardan sesler geliyor böyle 2 kişi konusuyormuş gibiciddi diyorum. sanırım ben gaibten sesler duyuyorum
Daha önce bununla ilgili bir başlık açılmıştı. Sanırım yatay ve düşey saptırıcılarla ilgili bir sorun var denilmişti.
frekansla ilgili olabilir. yada ekranın yenileme hızı ile ilgili. bu iki ayarı düşürsene.
monitörün trafosu ısınıyor olabilir.
muhtemelen prizde tobraklama yok ve kaçak var yada monitörün frekansı yuksek geliyo duşurmen gerekir o zaman kolay gelsin
umarım topraklamadan veya elektrik kaçağından olsa..bu çok önemli bişey değil..bir ara attım sırtıma götürdüm servise meselesini anlayamadı adamlar..elektrik kaçağı olabileceğini onlarda söylemişlerdi..çünkü orada hiç ötmemiş meret.bugün yeni bir elektrik sistemine geçelim bakalım.
seni çok iyi anlıyorum dostum. (zira benim pc de hiç bir zaman monitör arızaları eksik olmadı) sendeki ses olayının aynısı bende de var. ekran çözünürlüğünü 1024 de getirdiğimde incecik bir ötme sesi başlıyor. başka çözünürlüklerde bu ses kesiliyor. (ama benimki ucuz bir monitör. öngörülen çözünürlük 600.. sanırım tavsiye edilen çözünürlükten fazlasında oluyor bu durum. özellikle ucuz ürünlerde..) benim aklıma bişiy gelmiyo bunun dışında
bendeki monitör samsung 793df. şu ses dışında memnunum ama ses sinir bozucu.elektrik meselesinden olmadığı kesin anlaşıldı ekran kartını değiştirdim yine fayda etmedi 5-6 saat çalışmanın ardından başlıyor ses ekran çözünürlüğünü değiştiriyorum birden kesiliyor ses.
mümkünse biri bana ekran frekans ayarını nasıl düşüreceğimi söylerse çok sevindirik olacağım
bu tamamen servisin hatası normal şartlarda bu tarz sesler horizantel osilatör devresinden kaynaklanır yani osilatör trafosunun spir sargıları gevşediğinden yapar , kondansatör kurumasından mütevellit değişik ve yüksek çözünülürlüklerde trafo aşırı sürüme düşüyor olabilir veya besleme devresi yüksek özünülürlükte harizantel devresini besleyemiyor olabilir buda tarfoyu aşırı sürüme sokar olabilirde olabilir yani ama kesinlikle monitör haricindeki bir donanımdan değildir buna eminim
evet bendede olmuştu bir ara sanırım monitörün tüpünden geliyordu ses sıssssıss sanki kulağım çınlıyor gibi oluyordu ama bu ses tv lerden de geliyor bazen bence ya tüp ya yüksek voltaj trafosu...
VALLA YORUM COK DOSTUM SEN EN IYISI BI BILGISAYARCIYA YADA MONITORCUYE GIT HER HAFADAN BI SES CIKIYOR HEPSIDE OLABILIR YORUM YOOOOKK
Monitörün markası Philips mi?Bende de imzamdaki gibi 107t6 var.Aynı ses bende de var.3-4 kişiden daha duydum bu şikayeti.6-7 saat çalışmanın ardından bende aynı sesi duyuyorum.Servise söyledim, getir bakalım dediler.Üşeniyorum sırf ses için koca monitörü taşımaya.
monitörümü sesleri duymaya başlayınca değiştirdiydim ama yeni aldığım monitördede ses devam etti.yani sorunun monitörden olmadığını anladık.monitörüm samsung 793df. frekans ayarlarını nasıl düşürebilirim