Şimdi Ara

Monitorün ses çıkışından ses alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
52.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • acer h233h kullanıyorum ve hdmı kablosu ile az uzak bir yere yerleştirecegim ve motiroun altında bulunan ses çıkışından ses alamıyorum monitoum dahili sesinden ses geliyor.. windows7 de ses ayalarından uraştım lakin olmadı varmıdırı bir çözüm yada ne yapmalıyım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Monitörden Ses Almak: Doğru Yolu Bul

Günümüz modern monitörleri genellikle dahili hoparlörlerle donatılmamaktadır. Bu nedenle, monitörünüzden ses almak için dış kaynaklara ihtiyacınız olacaktır. Bu kılavuz, monitörden ses almanıza yardımcı olacak çeşitli yöntemleri açıklamaktadır.

Ses Çubuğu veya Harici Hoparlörler Kullanın

Monitörünüzden ses almanın en yaygın ve etkili yolu, bir ses çubuğu veya harici hoparlörler kullanmaktır. Bu cihazlar monitörünüze bağlanarak yüksek kaliteli ses çıkışı sağlar.

HDMI (ARC) veya Optik Ses Kablosu Kullanın

Bazı monitörler, HDMI (ARC) veya optik ses kablosu aracılığıyla ses çıkışı destekler. Bu yöntemler, uyumlu bir ses çubuğu veya AV alıcısına yüksek kaliteli ses iletmenize olanak tanır.

Monitöre Kulaklık Takın

Küçük alanlarda veya sessiz ortamlarda monitörünüzden ses almak istiyorsanız, monitörünüze doğrudan kulaklık takabilirsiniz. Ancak tüm monitörler kulaklık jakına sahip değildir.

Ekran Kartınızdan Ses Çıkışı Ayarlarını Kontrol Edin

Bazı monitörler, ekran kartınızın ses çıkışı ayarlarını kontrol ederek ses sağlayabilir. Denetim Masası'nda veya ekran kartınızın yazılımında bu ayarları kontrol edebilirsiniz.

Sorun Giderme: Monitörden Ses Gelmiyor

Monitörünüzden ses gelmiyorsa şu sorun giderme adımlarını uygulayabilirsiniz:

• Ses kablosunun düzgün şekilde bağlandığından emin olun.
    • Monitörünüzün ses çıkışı ayarlarının doğru yapılandırıldığını kontrol edin.
    • Ekran kartınızın sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin.
    • Monitörünüzün dahili hoparlörlerinin veya ses çıkış portunun bozuk olup olmadığını kontrol edin.

Bu adımlar sorunu çözmezse, monitör üreticinizle iletişime geçmeniz gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • MeTeCiK monitörün ses çıkışı demişsin ama o benim bildiğim ses çıkışı değil mavi renkli ses girişi. Pc den monitöre giriş yaparak ses alabilmek için kullanılıyor.

Benim anladığım ve dediğim gibi ise şu şekilde yapman gerek.

Eğer sesi monitöre HDMI kablo ile iletmek istiyorsan , senin bilgisayarındaki ekran kartı üzerinde de hdmi çıkışı olması şart (onboard ekran kartın varsa anakart üzerinde hdmi çıkışı olması şart).

Sesi bu hdmi çıkışı üzerinden iletebilmek için ekran kartının driver ını yüklerken ses driver ınıda oradan yüklemelisin. Onboard ekran kartın varsa anakart driver ından yapmalısın.

Eğer sesi hdmi üzerinden değilde o bahsettiğim mavi renk ses girişi üzerinden monitöre aktarmak istiyorsan , jaklı ses kablosu kullanman lazım. O zaman ekran kartının ses driverını kurmaman gerek. Direk anakartın ses driver ını kurmalısın ve anakartın üzerindeki ses çıkışı kısmına bu jakı bağlamalısın.

Sen o mavi renkli ses girişi yerine kulaklık jakı sokarak kulaklıktan sesi duymaya çalıştıysan veya ayrı bir hoparlörün jakını takıpta bu hoparlör üzerinden sesi duymaya çalıştıysan maalaesef bunu yapamazsın. Çünkü orası ses giriş yeri , ses çıkış yeri değil.

• MeTeCiK monitörün altında bulunan ses çıkışı derken monitörün üzerindeki hoparlörleri kastetmiş de olabilirsin.

Bu durumda ; sesi hdmi üzerinden monitöre ulaştımak istiyorsan yukarıda yazdığım gibi pc ndeki ekran kartının veya anakartın üzerinde hdmi çıkışı olması gerek . Hangisinde ise onun ses driver ını kurmalısın.

Eğer pc üzerinde hiç hdmi çıkışı yoksa , converter kullanarak DVI veya VGA çıkışından sesi iletemezsin. Kullandığın kablonun her iki ucununda hdmi olması şart.
  • Murat.Nur arkadasım Ekran kartımda (ati 6970) ve monitorumde HDMI Mevut.. ve bilgisayarıın Tüm driverler güncel..
    Anlatmak istedigim motitorden ses alabiliyorum ama ben harici olarak 2+1 veya farklı bir hoparlörü monitorun ses çıkışından ses alabilmek. ama dediklerini iyice 2. kez daha okuyup yapmaya çalısayım..
  • MeTeCiK şimdi tam anladım. Yalnız senin monitöründe ses çıkışı yok. Sadece ses girişi var.

O mavi renk jak yeri sadece ses giriş yapmaya yarar. Harici 2.1 hoparlörün jakını oraya taksan sesi alamazsın.

O jak yeri dışarıdan (pc den) monitörün içine (hoparlörüne) ses ulaştırmak için yapılmış (yani ister hdmi yla dijital olarak, istersende bu jakla analog olarak sesi monitöre ulaştır diye alternatif yol sunulmuş).

Monitörden harici hoparlörlere ses çıkarmak için yapılmamış. Harici hoparlörlere ses çıkarabilmen için monitörüyün üzerinde birde fazladan kulaklık çıkış jakı olmalı. O zaman monitör üzerindeki kulaklık ses çıkış jakına ister kulaklık takarak , ister harici 2.1 hoparlör takarak sesi dışarıya taşıyabilirsin.

Monitöründe Kulaklık için ses jak yeri benim bildiğim kadarıyla yok.

Monitörün her yerine dikkatlice bak , bulabilirsen sorunun hallolur.

• Senin monitörünün arkadaki bağlantı yerlerini gösteren fotoyu ekledim. Fotğraftada göreceğin üzere o mavi jak AUDIO IN yani ses giriş yeri , buraya sadece ses girişi yapılır. Buradan harice ses çıkışı yapılamaz.

Monitorün ses çıkışından ses alma
  • Harici hoparlörden ses almak istiyorsan pc ses çıkışını direk bu hoparlöre bağlaman gerek.

Bunu yaparkende HDMI ile monitöre giden sesi kesmen lazım. Ekran kartı ses driverını kaldırırsan HDMI artık ses iletmez.

Anakartın kendi ses driver ını kur. Sonrada Harici hoparlörün jakını anakart üzerindeki ses çıkış jak bağlatı yerine tak.

Hoparlörü pc den çok uzağa kuracaksan hoparlör kablosu yetişmeyebilir. Ucuz bir ses uzatma kablosu alman yeterli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitörden ses geliyor
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat.nur

Harici hoparlörden ses almak istiyorsan pc ses çıkışını direk bu hoparlöre bağlaman gerek.

Bunu yaparkende HDMI ile monitöre giden sesi kesmen lazım. Ekran kartı ses driverını kaldırırsan HDMI artık ses iletmez.

Anakartın kendi ses driver ını kur. Sonrada Harici hoparlörün jakını anakart üzerindeki ses çıkış jak bağlatı yerine tak.

Hoparlörü pc den çok uzağa kuracaksan hoparlör kablosu yetişmeyebilir. Ucuz bir ses uzatma kablosu alman yeterli.

hocam 2 çekişkili cümle yazıyorsun :) ses uzatma kablosunan ziyeda monitore takmam gerekli ve takıyorum ses gelmiyor sorun burda :) ekran kartının ses driverini indiriyorum bakalım olacak mı (ki sanmıyorum monitorun kendi dahili sesinden ses geliyor hoparlore aktramıyorum sorun bu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTeCiK -- 29 Ocak 2012; 13:28:30 >

• harici olarak 2+1 veya farklı bir hoparlörü monitorun ses çıkışından ses alabilmek olarak amacını açıklamışsın.

Bende sana monitöründe ses çıkışı yok ki bunu yapabilesin dedim. Yani sen ya monitörün kendi hoparlöründen hdmi ile ses alabilirsin , yada 2.1 harici hoparlörü direk pc ye bağlayarak ses alabilirsin. Bu ikinci yolu devreye sokarsan uzatma kablosu lazım olabilir dedim. Yoksa çelişkili cevap vermek için değil. Monitöre takmam gerekli diyorsun , bende sana monitöre takamazsın ama 2.1 den illaki ses almak istiyorsan birde bu yol var diyorum. Hepsi bu.

Amacın 2.1 den bir şekilde ses almaksa monitörü aracılığı ile ses ulaştırmayı unut. Çünkü senin monitörünü harici hoparlöre bağlayacak ses çıkış yerin yok. Hem monitöre ses gitsin hemde monitörden 2.1 e bağlanayım diye bir imkanın senin yok maalesef.

Monitöründen harici 2.1 hoparlöre ses aktaran kullanıcılar bunu monitör üzerinde bulunan kulaklık çıkışından yada optik ses çıkışından yapıyorlar. Bu iki çıkış senin monitöründe yok. Acer senin monitöre bunları koymamış. Bazı üst seviye Dell u2711 gibi monitörlere ses çıkışı olarak , sağ uydu sol uydu ve subwoofer için ayrı ayrı 3 lü jak çıkışı koyuyorlarki en iyi jaklı ses çıkışı bundan alınır. Kulaklık çıkışından harici hoparlöre verilen ses çok düşük seviye kalacaktır bunun yanında. Optik olanı ise en üstünüdür ama onun içinde optik ses girişli hoparlör lazım.

Birader yazdıklarımı tekrar oku bir zahmet , ne yazdığımı bilerek yazdım ama sen tam anlamadın galiba (ekran kartının ses driverini indiriyorum bakalım olacak mı diye yazmandan anlaşılıyor).

Birader o ekran kartı driver ı hdmi yoluyla monitörden ses alabilmek için gerek. Senin yazdıklarından anlaşıldığına göre , sen pc den monitöre sesi zaten hdmi ile ulaştırıp , monitörün kendi hoparlöründen ses alabiliyorsun. Böyle iken daha ne yeniden driver indirip yüklemekten bahsediyorsun. O driver sende kurulu olmasa o sesi hdmi ile zaten alamazdın.

Bu kadar ayrıntılı cevap kimsede yazmaz. Son derece anlaşır yazmaya çalıştım ama bir başkası sana anlatmaya çalışırsa bahtına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat.nur -- 29 Ocak 2012; 16:58:31 >

• Peki buna uygun bir kablo var mıdır acaba?
  • Sene 2014 oldu ama hala sorunu cözemedim veya anlatmak istediğimi anlatamadım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.