Şimdi Ara

Monitöre Görüntü Gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bütün foruma iyi günler/akşamlar/geceler diliyorum. :)

Uzun zamandır bir problem ile boğuşuyorum, gereksiz konu açmak yerine bir kaç çözüm yolunu deneyip en son çare olarak sizlere sormaya geldim.

Problemim ise; Başlıkta belirtildiği üzere monitörüme görüntü gelmiyor maalesef.

İlk olarak aklıma ram gelmişti, dolayısıyla ram'i slotlarından söküp tekrar taktım. Ancak herhangi bir değişimle karşılaşmadım. Tekrar kasayı açıp baktığımda ekran kartı'nın ledleri yanıyor fakat fanlarının çalışmadığını gördüm. Tabi ilk olarak aklıma gelen ekran kartının yanması veyahut kart ile alakalı bir problem olduğuydu. Bu yüzden İstanbulda'ki servisine (ServisPoint) gönderdim ve bir kaç gün içerisinde geri dönüş sağlandı. Kartta bir problem olmadığı gerekli testlerin yapıldığı bilgisini aldım. Kart tekrar elime ulaşınca kartı taktım fakat kart çalışmadı bende komple bütün parçaları kasadan çıkartarak, karton bir kutunun üzerinde tekrar (temizledikten sonra) birleştirdim. Tabi birleştirmeden önce bios pilini çıkarttım sonra 10 saniye kadar güç pinlerine tornavidayı temas halinde tuttum. Sonrasında kartımda varolan "CMOS Clear" adlı pinlere tornavida dokundurdum ve ne göreyim dokundurmam ile küçük bir kıvılcımın çıkması bir oldu. Tekrar denediğimde bilgisayarım çalıştı, bios ayarlarımı yaptıktan sonra 1,2 saat stress testleri yaptım. Bir sıkıntı çıkmadı. Tekrar kasanın içine monteledim.

3 veyahut 4 gün sonra hatırlamıyorum bilgisayarım tekrar bozuldu. Yukarıda belirttiğim bios ve "cmos clear" olaylarını tekrarladım. Ve tekrardan çalıştı. Şimdi bir kutunun üzerinde çalışıyor bilgisayarım.

Öncelikle sorularım şunlar;

• Sorun hangi parçadan kaynaklanıyor olabilir?

• Yük birikmesi* olduğundan olabilir mi?

• Ondan oluyorsa, nasıl bir çare bulabilirim?

*Elektrik birikmesini nasıl tabir edebilirim bilmediğimden bu şekilde yazdım.

Donanımım şu şekilde;

MotherBoard: MSI 970 Gaming
    CPU:AMD FX8320
    Ram:Kingston HyperX Fury 2x4GB
    GPU:MSI AMD RX480 8GB
    PSU: High Power 750 Watt (80+ Bronze)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HX5O2 -- 7 Aralık 2018; 23:12:54 >

• %90 statik elektrik birikmesinden oluyor yaşadığınız sorun tahminimce.

Kaynağını bulmak size kalıyor ama kesin çözüm için ilk önce kasa içini yalıtarak adım adım gidebilirsiniz.

Statik elektriği almanın en basit yolu: bilgisayara bağlı bütün kabloları çıkarttıktan sonra PSU yuvasındaki 3 adet pin'e ikili şekilde kısa devre yaptırmak. Bir tornavida işinizi görecektir. Elinizin izole olduğundan emin olduktan sonra bu işlemi yapmanızı tavsiye ederim.

Statik elektrik birikmesinin genel olarak en büyük sebebi ise "PSU arkasındaki switch'i kapatmak" şeklinde tecrübe ettim. Ben bilgisayarı kapattıktan sonra fişi çekiyorum sadece. Oldukça basit ve etkili bir yöntem.

Profesyonel PSU'larda güç girişine bağlı bir kapasitör bulunur. Olay aslında bu parçaya biriken elektriğin blokaj yapmasından kaynaklıdır.

Tesisatlarımız kaliteli olsa, kesintiler olmasa ve UPS kullansak ben bu parçayı doğrudan sökerim PSU içerisinden :)

• Genelde arkadaki switch i sadece zor durumlarda kullanırım. Power düğmesi bozulması vs. Kısa devre olayını deneyeceğim, fakat nasıl kasayı izole edebilirim bir yöntemi veyahut yapan kişiler var mı onlara soralım :)

Teşekkürker yanıtınız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HX5O2

Genelde arkadaki switch i sadece zor durumlarda kullanırım. Power düğmesi bozulması vs. Kısa devre olayını deneyeceğim, fakat nasıl kasayı izole edebilirim bir yöntemi veyahut yapan kişiler var mı onlara soralım :)

Teşekkürker yanıtınız için.
    Rica ederim.

İzole en ucuz ve basit olarak iki şekilde oluyor:

1. Stretch film

2. A4 kağıt (gazete/dergi kağıtı da kullanabilirsiniz)

İzolenin mantığı Anakartın altı ve giriş çıkışların olduğu yan panelin etrafı. Kasaya temas eden donanım metallerinin kasa metali ile temasını kesmek.
  • Teşekkürler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.