Aynı sorun bende de oldu.Ekran kartı bozulmuştu. Başka ekran kartı taktım düzeldi.
çift çekirdekli bende jumper denilen şey sanırım pembe bir düğme. o 3 tane pinli şey yok çünkü pilin etrafında. eski anakartıma baktım onda var. msi k9n ultra v2'de yok ama... fişten çekip düğmeye bastım olmadı. 10sn basılı tuttum olmadı.
SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR. YARDIM EDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM. SORUN RAMİN TEKİNDEYMİŞ.
aynı sorun bende de var. konu açmıştım az önce bu konuyu görmemişim.
aynı adımları ben de tek tek sırayla uyguladım hala bi görüntü gelmiyor monitöre. ekran kartı, psu, ram sağlam. tek tek başka kasaya takarak denedim. ana kartın ışığı yanıyor. bilgisayarı bir süre açık bıraktım daha sonra ram lere dokunduğumda sıcaktı. sanırım ana kartta bir şey yok. ama neden böyle yapabilir?
şimdi ana kartın üzerindeki pili çıkarttım, sabah takıp tekrar denemeyi düşünüyorum.
***** gözlemlediğim önemli bir adım var. hatta yukardaki bir arkadaş madde madde sayarken işlemci fanından bahsetmiş.
***** işlemci fanını çıkarttığımda, işlemci ile arasındaki termal macun sanki azalmış gibiydi. ya da azalmıştı. 2 sene önce sürmüştüm en son. bunun da bir etkisi olabilir mi?
geçmiş olsun hocam aynı sorun bendede var ve sayımız gittikçe artıyor bn çözümünü bulamadım bi ara bilgisayarcıya götüreceğim sen bulursan burada paylaşırsın artık çok kişininişine yarar
benim anakartta güney köprüsünün üzerindeki heatsink fanı takılı değilmiş. onu taktığımda sorun çözüldü. anakartım: asus m3a32-mvp deluxe
quote:
Orijinalden alıntı: eternal soul
aynı sorun bende de var. konu açmıştım az önce bu konuyu görmemişim.
aynı adımları ben de tek tek sırayla uyguladım hala bi görüntü gelmiyor monitöre. ekran kartı, psu, ram sağlam. tek tek başka kasaya takarak denedim. ana kartın ışığı yanıyor. bilgisayarı bir süre açık bıraktım daha sonra ram lere dokunduğumda sıcaktı. sanırım ana kartta bir şey yok. ama neden böyle yapabilir?
şimdi ana kartın üzerindeki pili çıkarttım, sabah takıp tekrar denemeyi düşünüyorum.
***** gözlemlediğim önemli bir adım var. hatta yukardaki bir arkadaş madde madde sayarken işlemci fanından bahsetmiş.
***** işlemci fanını çıkarttığımda, işlemci ile arasındaki termal macun sanki azalmış gibiydi. ya da azalmıştı. 2 sene önce sürmüştüm en son. bunun da bir etkisi olabilir mi?
ram ısınması veya fan çalışması anakartta sorun olmadığı anlamına gelmez. Aynısı bende oldu anakart değiştirdim düzeldi.
Beyler yardımlarınızı bekliyorum Monitöre görüntü gelmiyor Ekran kartını ve ramleri yerinden söküp taktım İşlemciyi yerinden söküp taktım Bios pilini söktüm 1-2 dakika bekleyip taktım Ekran kartının güç kablolarını söktüm taktım fakat sorunun hangi parçada olduğunu bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: İsTCLuB
Beyler yardımlarınızı bekliyorum Monitöre görüntü gelmiyor Ekran kartını ve ramleri yerinden söküp taktım İşlemciyi yerinden söküp taktım Bios pilini söktüm 1-2 dakika bekleyip taktım Ekran kartının güç kablolarını söktüm taktım fakat sorunun hangi parçada olduğunu bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum...
bilgisayarı normal açarken mi oldu nasıl oldu? bi bastın düğmeye böyle mi oldu?
Kasayı temizledim daha sonra tüm parçaları taktim ve pcyi çalıştırdım herşey çalışıyor fakat monitörde video sinyali yok diyor klavyeye baktım klavyeyede ışık gelmiyor
bip sesi?
Yok
herşeyi söküp takmışsın hepsini doğru taktığından emin misin? birde yanık kokusu var mı iyice bi kokla bakalım
Herşeyi doğru taktigimdan eminim yanık kokusuda yok sabah ramleri tek tek takip deneyeceğim ama sanmıyorum ramden olduğunu
ekran kartından da değil. ram leri tek tek çıkar bak tek tek takarak dene sorun anakart olabilir çünkü sistemi başlatmıyor.bip sesi yoksa sistem başlamıyor demektir zaten.
Tamam sabah o şekilde bi deniyecegim ama sorun anakartta olsa anakartın üzerinde yeşil ışık yanmaması gerekmezmi anakart üzerinde yeşil ışık yanıyor ve fanlarda dönüyor fanlar anakarta bağlı zaten sistemi imzamda görebilirsiniz.
:) yok bende de aynısı oldu :) fan ve hdd çalışıyor ama sistem başlamıyor. anakart köprüleri yanmış. kapasitörleri şişirmiş. yeni anakart aldm düzeldi.
Allah allah siz oc felan mi yaptınız yada voltaji mi fazla kaçırdınız durduk yerde yanacagıni sanmıyorum
yok durduk yere yandı :) 7sene oldu ilk defa sorun çıkardı :D önce anakart arızası verdi speaker dan sonra sesi kesildi. sadece fan çalışıyordu.
Iyi dayanmış p4 u 7 sene kullandım hâlâ da çalışıyor ama şu an aynı sorunu ondada almaya başladım yarın ikisini birden halledeceğim artık onda zaten 9-10 defa olmuştu bu olay herseferinde bi şekilde halletmiştim bakalım yarın nasıl halledeceğiz :D