Şimdi Ara

Monitöre Görüntü Gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar öncelikle sistemimi söyleyeyim;
    Anakart : MSI K9N Ultra
    İşlemci: AMD 6000+ 3.0 GHz
    Ekran Kartı: Palit 9800 GT 1GB
    Power: Ocz 600W
    Kasa: Asus Vento A9
    Sorunum şöyle ki, bilgisayarımı temizlemek için kasayı açtım. Ramleri, işlemci fanını ve ızgarasını, ekran kartını teker teker söktüm, peçete ile güzelce temizledim. sonra hepsini tekrar yerine taktım. power düğmesine bastım ve hepsinin fanları dönmeye başladı. sorun yoktu. ama ne klavye, ne mouse ne de monitörde bir kıpırtı yoktu. ön araştırma yaptım anakarttaki pili falan çıkarttım bekledim 15-20 dakika kadar. yerine takıp çalıştırdım olmadı. monitöre görüntü gelmiyor. monitörümün çalıştığına eminim çünkü sinyal kablosunu çıkardığımda PC'den sinyal kablosu falan filan uyarı veriyor. takıp çalıştırıyorum görüntü gelmiyor. Bilgisayar açılırken herhangi bir bip seside gelmiyor.
    şimdiden teşekkürler, Galip.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Şimdi Sırayla Gidelim;

1-Öncelikle Uzun Uzun Bir Bip Sesi Yoksa Ramlerde Sorun Yok.
    2-İşlemci Fanı Tam Oturmadıysa Ya Da Ayaklarından Biri Kırıldıysa Sorun Olabilir.Yani İşlemci fanını Kontrol Et Derim.
    3-Ekran Kartını Cıkartıp Onboard İle Denemende Fayda Var Bu Şekilde Ekran Kartında Sorun var mı yok mu anlamış oluruz.görüntü geliorsa onboard dan zaten sorunun kaynagı acık.
    4- bu benim fikrim ve keşke pili çıkartmasaydn.
  • 1- Bip sesi yok.
    2- işlemci fanı kıpırdamıyor. zorluyorum şuan ama hiç bir hareketlenme veya kayma söz konusu değil. güzelce oturttum yuvvasına.
    3-onboard girişi yok sanırım benim anakartımda yada ben bilmiyorum. monitörüm şu eski tiplerden LCD değil, vga deniyor sanırım.
    4-başka konularda okuduğum kadarıyla aynı sorunu yaşayanlar pili çıkarınca sorunu çözmüşler. bende yemedi.
  • onboard olması gerek . vga monitörler olsa da onboard da vga girişi mevcuttur. eski bir anakart ya da geçiş dönemi anakartı değilse. ya çevirici bulup com u vga çevir o şekilde de dene derm.
  • anakartımın fotoğrafını buldum. giriş varmı söyler misiniz?
    https://forum.donanimhaber.com/images/image.aspx/upfiles/185451/C99E4CC7DCA14DB0A5318887C9DEAED0.jpg
  • giriş yok malesef ki. hımm ki seçenek var bir ya başka ekran kartı ile denemek iki com u vga ceviren cevirici bulmak . cevirici biraz zor bulursun. ekran kartı kovala derim tanıdık bbirinde varsa denemek için alabilirsin.
  • çevirici elimde mevcut. eski ekran kartımdan kalma(8800 GTS 640mb) bir çevirici ilede denedim fakat görüntü yine gelmiyor. arkadaşımdan ekran kartı alıp denicem o zaman, şimdi onlarınkinide bozarım ben... :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Görüntü Gelmiyor.
    13 yıl önce açıldı
    2. Ekrana Görüntü Gelmiyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hala yapamadım yardım lütfen :/
  • anakartında statik elektrik yüklenmiş temizlik esnasında çok sık rastlanan bi drumdur
    bilgisayar kasasının tüm başlantılarını sö
    ekran kartı ramler ve bios pilini çıkar
    bios piline yakın bi yerde bi jumper olur cmos_clear yazar genelde üç pini olur eğer üç pinli ise normalde 1 ve2 de olur jumper sen onu 2 ve 3 e al ve bilgisayarın sadece power kablosunu tak ve power e bas sistem hiçbi tepki vermeyecek daha sonra jumperi eski yerine al
    parçaları tak çalıştır

eğer cmos_clear jumperi iki pinli ise o iki pini metal bişeyle temas ettir örnek tornavida
  • beyler benim sorunun aynısı hatırlayan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByUtKu

beyler benim sorunun aynısı hatırlayan varmı?

hatırlamazmıyım
    hatta senin konununun linkini dün aynı sorun için konu açan birine vermiştitim
  • arkadaşım önce geçmiş olsun aynı sorun bendede var ama bios pilini çıkart ramları çıkartıp farklı yerlerde dene ekran kartını sök tekrar tak falan ben hepsini yaptım hiç bi değişme yok bence sorun başka yerde
  • deniyrum şuan. bütün parçaları söküyorum....
  • bu arada bişey farkettim. ramleri söküp çalıştırdığım halde bip sesi hiç gelmedi. ve jumper ı bulamadım.
  • hocam arıza ne drumda ?
  • halledemedim. jumperı arıyorum.
  • hocam benim pc de odada öylece duruyor yok mu bunu neden yaptığını bilen birisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByUtKu -- 21 Ağustos 2011; 14:08:00 >
  • clear cmos yapmayı dene. güç kablosunu fişten çek. bios pilini çıkar. anakart kitapçığından clear cmos jumperının yerine bak anakarta dikkatli bakarsan ordada görürsün. jumperı 1-2 pinlerden çıkarıp 2-3 pinlere tak 10 sn bekle tekrar çıkarıp eski 1-2'ye tak. bios pilini geri tak. kabloyu tak ve çalıştır.

• usta cmos un yerini biliyorumda benim anakartta o mavi şeyden yok
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.