Arkadaslar bilgisayarima format atmaya karar verdim backuplarimi hazirladim hazir girismisken kasayi temizleyim dedim. Elektrik supurgesi ile tozlari cektim fanlari temizledim. AMD Islemcimin fan ve sogutucusunu cikardim temizledim(termal macunu da temizledim nedense) toparladim cihazi taktim fisleri verdim coskuyu makine calisti ama goruntu vermedi.bios dahi hicbirseye ulasamadim. Denediklerimi yazayim ona gore yorumlarsiniz..
- Monitoru laptopla denedim calisiyor - Islemci ve ekran karti fanlari calisiyor - Ramleri soktum taktim yerlerini degistirdim tek tek. - Ekran kartini sokemedim cok kuvvetli sikmislar tornavida bulunca ufak onu da cikarip takicam ama sanmiyorum ki cozsun cunku ;
PC actigimda dit sesi vermedi, Klavye isiklari hic yanmadi, RAM cikarip calistirdim hic ses cikarmadi, HDD nin calisma sesi gelmedi, Islemcinin fani calisiyor ama o bolgede yuksek isi hissetmedim ( islemci calismiyomu acaba lan? dedim kendi kendime)
Benim verdigim olasiliklar:
1) Termal macun yuzunden islemci mi calismiyor da goruntu vermiyor hic? 2) Anakarta mi hasar verdim (hicbir fiziksel zarar vermedim sadece termal macunu temizledim) 3) Ekran kartinda mi sikinti var (dokunmadim bile) 4) Ufleme yerine cekme (supurge) bir zarar mi verdi yada jumperlari mi cektim yanlislikla?
Power supply de sikinti you has gibi. Hicbir sorun yoktu actin temizledim ve bu sorunla karsilastim.Yazdiklarimi dikkate alip bana bilgi yada varsa bu konuda tecrubeniz aktarabilirmisiniz?
AMD 5000+ Islemci - Kingston RAM - Gigabyte GA - M68 serisi Anakart - GeForce 9500 GT ekran karti - 450 W Power Supply kullaniyorum..
benim başıma bu dedigin vaka iki farklı şekilde gelmişti birincisi aynen senin gibi kasa temizliği yaparken baya bi uğraştım filan ramleri 40 değişik şekilde taktım çıkarttım en son sadece birini taktım çalıştı ondan sonra kapadım ikisinide temizlikten onceki şekilde taktım eskisi gibi çalıştı pek bilimsel bi açıklama olmadı bende ne oldugunu anlamamıştım ama rastgele heralde oyle oldu o sorun oyle hallolmuştu
bide acemilik zamanlarında bios güncellemsi yapmaya calısmıştım bios'u silmişim yanlışlıkla ona yapacak bişey bulamadım servise geri yolladım kartı da yeni almıştım zaten halledip geri yolladılar :)
senin de büyük ihtimal başıma gelen ilk olay gibi oldugnu düşünüyorum başka aklıma gelen bişey yok :/ geçmiş olsun...
quote:
Orijinalden alıntı: keeindord
benim başıma bu dedigin vaka iki farklı şekilde gelmişti birincisi aynen senin gibi kasa temizliği yaparken baya bi uğraştım filan ramleri 40 değişik şekilde taktım çıkarttım en son sadece birini taktım çalıştı ondan sonra kapadım ikisinide temizlikten onceki şekilde taktım eskisi gibi çalıştı pek bilimsel bi açıklama olmadı bende ne oldugunu anlamamıştım ama rastgele heralde oyle oldu o sorun oyle hallolmuştu
bide acemilik zamanlarında bios güncellemsi yapmaya calısmıştım bios'u silmişim yanlışlıkla ona yapacak bişey bulamadım servise geri yolladım kartı da yeni almıştım zaten halledip geri yolladılar :)
senin de büyük ihtimal başıma gelen ilk olay gibi oldugnu düşünüyorum başka aklıma gelen bişey yok :/ geçmiş olsun...
temizlik yaparken ramleri cikarmadim. ama sorun yasayinca birini cikardim calistirdim olmadi, digerini tek calistirdim yine olmadi , ramsiz calistirdim belki bip sesi verir diye o bile olmadi. bilgisayarim donanimsal olarak gayet guzel calisiyordu sadece rahatlatmak icin temizlik yaptim yani ramsel bir sikinti yok
buraya bi bakabilirsek acep?
işlemcini çıkartıp tekrardan iyi kontrol ederek takmayı dene. işlemci pinlerinde sıkıntı olabilir. Birde elektrik bağlantı kablolarını kontrol et özellikle işlemci beslemesinin. 4lü olan 2 sarı 2 siyah kablo.
Cok basit gelebilir ama Disk bile çalışmıo diorsun bende POver Supply ını bıle başka bi yerde denemelisin sankı güç problemı var işlemci arızalı olsa bıle disk calışır... Güç kaynağında sıkıntı olabılır.
quote:
Orijinalden alıntı: hsyn2802
işlemcini çıkartıp tekrardan iyi kontrol ederek takmayı dene. işlemci pinlerinde sıkıntı olabilir. Birde elektrik bağlantı kablolarını kontrol et özellikle işlemci beslemesinin. 4lü olan 2 sarı 2 siyah kablo.
zaten actiktan sonra tek ayirdigim parca islemcinin sogutucu ve fani. o yuzden bende ona bagliyorum suanlik.ram de olabilir ama ram i cikardim temizledim farkli yuvalarda denedim birsey degismedi. calismamaya basladiktan sonra islemciyi de cikardim pinlerini kontrol ettim tas gibi hepsi.. taktim yerine guzelce ama yine calismadi.cok sacma ilk defa temizlemiyorum 20 kere temizlemisimdir islemci sokup cikarmisimdir ama bulamiyorum sorun nerde cildirticak bu gidisle.
Son olarak ekran kartını, rami , islemciyi , pili herseyi cıkardım, temizledim falan taktım. degisen hiçbirsey yok... ya ram , ya ıslemci ya da anakart komple patladı diye düşünüyorum.. ufak bi ihtimal de psu patlamiş ta olabilir ama elektrik alıyor board fanlar falan calisiyor cdrom ısıgı yanıyor...
pc açtıgımda bip sesi gelmiyor sadece fanları döndürüyor.. ramlerden gelen o cızırtılı ses yok hdd nin sesi yok... bu konuda destek olabilecek varmı? bir fikir vericek? yoksa arkadasımdan kasa getirip parçaları tek tek deniycem.. bide anakart üzerindeki jumperlar nerelerde bulunur ve neye yarar? bu konulara bir etkisi varmıdır? bilgisi olan olursa açıklayabilirse sevinirim..
quote:
Orijinalden alıntı: erendemir35
Son olarak ekran kartını, rami , islemciyi , pili herseyi cıkardım, temizledim falan taktım. degisen hiçbirsey yok... ya ram , ya ıslemci ya da anakart komple patladı diye düşünüyorum.. ufak bi ihtimal de psu patlamiş ta olabilir ama elektrik alıyor board fanlar falan calisiyor cdrom ısıgı yanıyor...
pc açtıgımda bip sesi gelmiyor sadece fanları döndürüyor.. ramlerden gelen o cızırtılı ses yok hdd nin sesi yok... bu konuda destek olabilecek varmı? bir fikir vericek? yoksa arkadasımdan kasa getirip parçaları tek tek deniycem.. bide anakart üzerindeki jumperlar nerelerde bulunur ve neye yarar? bu konulara bir etkisi varmıdır? bilgisi olan olursa açıklayabilirse sevinirim..
Jumper açıklaması için anakartın tam modeli gerekli" Gigabyte GA-M68-???"
quote:
Orijinalden alıntı: hsyn2802
quote:
Orijinalden alıntı: erendemir35
Jumper açıklaması için anakartın tam modeli gerekli" Gigabyte GA-M68-???"
gigabyte GA-M68SM-S2L jumper neden olabilir demisti bir arkadasim ama pdf sini indirdim mainboard in cozemedim nerde bu jumperlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme