Şimdi Ara

Pcyi Tvye Bagladım Geç Tepki Veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
15.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar pc yi oyun oynamak için tvye bagladım ancak mouse bile geç tepki veriyor ekranda hareket ettirirken donarak degil ama yavaş gidiyor.Şuanda pes oynuyorum pesdede aynı sekılde pas atıyorum 2-3 sn fark ile tepki veriyor geçen hafta arkadasın tvde oynadık boyut olarak 106 ekrandı oda benımkıde 106 ekran oda boyle bı sorun yoktu bende gec tepkı verme sorunu var nedeni ne olabilir

• tv nin ayarlardan oyun moduna aldın mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UmtqnR

Selam arkadaşlar pc yi oyun oynamak için tvye bagladım ancak mouse bile geç tepki veriyor ekranda hareket ettirirken donarak degil ama yavaş gidiyor.Şuanda pes oynuyorum pesdede aynı sekılde pas atıyorum 2-3 sn fark ile tepki veriyor geçen hafta arkadasın tvde oynadık boyut olarak 106 ekrandı oda benımkıde 106 ekran oda boyle bı sorun yoktu bende gec tepkı verme sorunu var nedeni ne olabilir

Televizyonunun modelini ve markasini versen bilgililer yardimci olabilir
  • hangi arayuzle bagliyorsun ve kablo uzunlugun nedir? ve dusuk cozunurlukte de bakarmisin sorun aynen devam ederse ya kablodan yada tvdendir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ghostling denen ms düşüklüğü kaynaklı muhtemelen mause yavaş hareket ediyor sanırım

• Aynı Durum Bendede Var Ama Bahsettiğiniz Kadar Yavaş Değil , Ben HDMI İle Bağlıyorum Oyunlarda Vs. Biraz Geç Tepkiyo , Tahminimce Tepkime Süresinden Kaynaklanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEKLER

Aynı Durum Bendede Var Ama Bahsettiğiniz Kadar Yavaş Değil , Ben HDMI İle Bağlıyorum Oyunlarda Vs. Biraz Geç Tepkiyo , Tahminimce Tepkime Süresinden Kaynaklanıyor.

hocam VN247H vardı sanırım bende alacaktım da bunu görünce birdahamı düşünsem diyecemde o fiyat aralığında daha iyisi varmı ona bakmak lazım .

bu arada sorun kablo kalitesizliğindende olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC donuyor tepki vermiyor
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Aynı Durum Bendede Var Ama Bahsettiğiniz Kadar Yavaş Değil , Ben HDMI İle Bağlıyorum Oyunlarda Vs. Biraz Geç Tepkiyo , Tahminimce Tepkime Süresinden Kaynaklanıyor.

hocam VN247H vardı sanırım bende alacaktım da bunu görünce birdahamı düşünsem diyecemde o fiyat aralığında daha iyisi varmı ona bakmak lazım .

Hocam Bahsettiğim Bu Olay Monitörde Değil , Evdeki Televizyona Bağlayınca Oluyor.Yoksa Monitör 1 Numara

• quote:

quote:

quote:

Hocam Bahsettiğim Bu Olay Monitörde Değil , Evdeki Televizyona Bağlayınca Oluyor.Yoksa Monitör 1 Numara

AOC 23" E2357FM GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 

Hocam su alternatifi buldum renkleri cok iyi diyorlar onermis herkes ama harpooner arkadasn mesajini gordum sonra

"Bende senin gibi Asus VN ve AOC E arasında kalmıştım, AOC parlak ektan güzel, ama malzeme kalitesi çok kötü, plastik deliler gibi çat çat ötüyor ayağı mesela, aynı paraya ASUS gibi bir marka varken son kararımı VN'de kıldım az önce aldım, gayet memnunum, baya baya iyi yani, renkler özellikle. foto örneklerimi görebilirsin. "

• quote:

quote:

quote:

quote:

AOC 23" E2357FM GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 

Hocam su alternatifi buldum renkleri cok iyi diyorlar onermis herkes ama harpooner arkadasn mesajini gordum sonra

"Bende senin gibi Asus VN ve AOC E arasında kalmıştım, AOC parlak ektan güzel, ama malzeme kalitesi çok kötü, plastik deliler gibi çat çat ötüyor ayağı mesela, aynı paraya ASUS gibi bir marka varken son kararımı VN'de kıldım az önce aldım, gayet memnunum, baya baya iyi yani, renkler özellikle. foto örneklerimi görebilirsin. " 

Hocam Daha Öncede Dediğim Gibi , Monitör 1 Numara.2012'nin Ekim Ayından Bu Yana Birçok Arkadaşın Yeni Aldığı Monitörleri Deneme Şansım Oldum Ama İlk Defa Bu Kadar İyi Bir Monitörle Karşılaştım.Evdeki LCD Plazmadan Görüntü Kalitesi Kat Kat İyi.Sırf Modları İçin Alınması Gereken Bir Monitör.

• Televizyonumun modeli samsung bn68 0191b kablo uzunlugum yeterince fazla kablonunda kalitesiz oldugunu düsünmüyorum altın uçlu olarak digitürkün hd yayınlarında kullandıgım kabloyu kullanıyorum şimdi birde düşük çözünürlükte deneyecem

Şimdi düşük çözünürlüge alıp denedim az çok düzeliyor ama yinede yeterince hızlı degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UmtqnR -- 18 Mayıs 2013; 12:31:20 >
  • Kablonun uzunluğundan kaynaklanıyor. Bende 5 metre hdmi kablo vardı sizingibi fareyi hareket ettirdikten sonra görüntü hareket ediyordu 1.5 metreyle bağladım sorun ortadan kalktı.
    TV: Samsung 40ES7000 40'' 1920x1080 800Hz
  • quote:

Orijinalden alıntı: a7v8x

Kablonun uzunluğundan kaynaklanıyor. Bende 5 metre hdmi kablo vardı sizingibi fareyi hareket ettirdikten sonra görüntü hareket ediyordu 1.5 metreyle bağladım sorun ortadan kalktı.

katılıyorum uzun kablo wifi iletiminde ve görüntü iletiminde sıkıntı diye biliyorum. ve araştırdığımda söyleyenler var bende bu yüzden Inca HDMI To HDMI 1.8MT 1.4 3D Altın Uçlu Kablo siparişi verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 18 Mayıs 2013; 12:58:09 >
  • quote:

Televizyonumun modeli samsung bn68 0191b kablo uzunlugum yeterince fazla kablonunda kalitesiz oldugunu düsünmüyorum altın uçlu olarak digitürkün hd yayınlarında kullandıgım kabloyu kullanıyorum şimdi birde düşük çözünürlükte deneyecem

Şimdi düşük çözünürlüge alıp denedim az çok düzeliyor ama yinede yeterince hızlı degil

kablo uzunlugu 2 mtden fazla olmamasi lazim sonrasinda gecikmeler kare kayiplari baslar. dusuk cozunurlukte karelerin boyutlari kucuk oldugundan daha cabuk aktariliyor olabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: a7v8x

Kablonun uzunluğundan kaynaklanıyor. Bende 5 metre hdmi kablo vardı sizingibi fareyi hareket ettirdikten sonra görüntü hareket ediyordu 1.5 metreyle bağladım sorun ortadan kalktı.

katılıyorum uzun kablo wifi iletiminde ve görüntü iletiminde sıkıntı diye biliyorum. ve araştırdığımda söyleyenler var bende bu yüzden Inca HDMI To HDMI 1.8MT 1.4 3D Altın Uçlu Kablo siparişi verdim.

Hayırlı olsun.

• quote:

Selam arkadaşlar pc yi oyun oynamak için tvye bagladım ancak mouse bile geç tepki veriyor ekranda hareket ettirirken donarak degil ama yavaş gidiyor.Şuanda pes oynuyorum pesdede aynı sekılde pas atıyorum 2-3 sn fark ile tepki veriyor geçen hafta arkadasın tvde oynadık boyut olarak 106 ekrandı oda benımkıde 106 ekran oda boyle bı sorun yoktu bende gec tepkı verme sorunu var nedeni ne olabilir

Sorunun kablo uzunluğu veya kalite düşüklüğünden olduğunu sanmıyorum. Bizde olan 2 Tvde de gördüğüm ve bu lcd tvlerin doğasında olanlar sonucunda görüntü işleme gecikmesi olduğunu düşünüyorum. Tvde oyun, pc, bilgisayar, ps, oyun konsolu gibi modlar varsa onu açın bilgisayarı bağladığınızda. Eğer yoksa görüntü işleme, düzeltme, iyileştirme özelliklerini kapatın. Bunlar perfect motion, clear motion vb. Birçok isimde olabilir. Siz bütün bu iyileştirme ve geliştirme özelliklerini kapatın. Bunların amacı uydudan gelen kalitesiz görüntüyü daha iyi ve akışkan hale getirmektir. Ancak pc hem bu iyileştirmeye ihtiyaç duymayacak kalitede görüntü verir hem de bu işleme ne olursa olsun tepki gecikmesine sebep olduğundan eğer pc bağlayıp film oynatmayacaksanız kapalı olmalıdır.

• Kablom aslında o kadar uzun degil ancak suanda monitörde kullandıgım hdmı kablosuylada bi deneyecem sonucunu yazarım.Televizyonda böyle ayarlar bulamadım hocam
  • upp... hala bir çözüm bulamadım
  • Söylediğim ayarlar sanırım bunlar,

Buradaki edge enhancement'i kapatın.
    Buradaki digital NR, Real 100 Hz Demo, DNIe'yi kapatın.

Bakalım sonuç ne olacak.

• Çoğu arkadaş birşeyden haberi olmadan güzel sallamış yine...

Tek doğru yazan berkerden olmuş, tebrikler. Sorun TV'nin görüntü işleme (hz'i yükseltmek gibi) mekanizması... Onu kapa düzelir (genelde oyun modu diye geçer) ama yine de bir PC monitorü gibi olmaz, onu belirteyim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.