Şimdi Ara

Monitöre görüntü gelmiyor yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 1 hafta önce bilgisayarı yatarken açık bırakmıştım torrent indirmek için sabah kalktığımda elektrikler yoktu neyse gelmesini bekledim sonra açtım bilgisayarı 1 dk sonra görüntü dondu ve bende reset attım ama o günden bugüne bilgisayar çalışmasına rağmen ekrandan görüntü gelmiyor.bende ekran kartı yandı şüphesiyle hd4770 ekran kartı aldım bugün geldi taktım falan ama ne yazıkki görüntü yine yok monitörü başka bilgisayarda deniyorum ne güzel çalışıyo başka yöntemler denedim anakartım msı k9n ultra-2f pilini çıkardım 15 dakika bekledim taktım ama yine görüntü yok birde bilgisayar açıldığında hiçbir ses gelmiyor bip sesi falan windowsun açılma sesinide duyamıyorum ama çalışıyo bütün fanlar vs. ccmos (jumper reset yöntemi falan önerdiler ) ama anakartımın jumperı nerdedir resmini koyuyorum :

gördüğünüz gibi pili solt üstte köşede ama jumper nerde

eğer buda çözüm olmassa anakartın pcı ex slotu bozulmuş olabilirmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgademirel28 -- 1 Ocak 2010; 17:56:22 >

• RAM'lardan şüphelenmemişiz herhalde. Ramlari sökerek ram slotlarına oturan sarı yerleri güzelce silgi ile silip önce oksitlenmesini alın öyle deneyin. BIOS pilini çıkartıp bilgisayarı 1 dk falan öyle çalıştırın bios pilini dilinize sürterek boşaltın. Islemciyi kontrol edin temizleyin macununu yenileyin. Bunları denedikten sonra tekrar yazın olmamış ise başka yöntemler deneriz.
  • muhtemelen anakart arızası , her bileşeni başka bir anakartta tek tek denemeniz gerekiyor.
  • Canım kardeşim bu mesajı 2 saat once şu şekil benzer bır sorunuma cevap ararken buldum ve sanada faydası olur diye yazıyorum inş olur olmazsa hakkını helal et;
    Benim sorunum suydu pcmi çalıştırayım dediğimde kasa calıstı ancak monitöre görüntü gelmiyordu bende amcaoğluna gittim interneti arastırdım, yok anakart yanmıs yok ram yanmıs cart curtt demişler bunlara ilk önce kafanı yorma sakın, sonra biraz daha mantıklı olan şöyle bilgileri buldum ve uyguladım sonuç ise oldu ve monitöre görüntü geldi sanada önerıyorum yaptıkım seyler sunlar;
    1-Kasanın fişi çek
    2-Bios pilini çıkar,Tak
    3-Ramları tek tek çıkart,Tak
    4-Pc acılacak "cmos error" diyecek "del" tusuna basarak biosa gırıp saat ayarlarını yap sonra " f10" la kaydet ve çık
    5-Bilgisayarın yeniden baslayacak masaüstün karşında
    Bu sorunum sabah olmustu ancak intteki bu bilgiler sayesinde mönitöre görüntü geldi..inş olur kardeşim iyi geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecici.eposta -- 2 Ocak 2010; 12:19:39 >

• çok sağolun arkadaşlar dediğiniz işlemleri yaptım ve şu anda bilgisayarımdan size yazıyorum : )

özellikle gecici.eposta ve adicts arkadaşlarıma teşekkür ediyorum

ilk önce ramleri tek tek çıkardım ve slotları peçeteyle sildim ve ramleri üfleyerek temizledim

sonra pili çıkarıp dilime sürttüm ve bilgisayarı açıp biostan tarih ve saat ayarını yaptım oldu çok teşekkürler.

ama birşey daha sorucam yeni taktığım ekran kartı elimle dokunduğum zaman çok sıcak gibi geldi powercolor hd4770
  • Sorunun halledildiğine sevindim kardeşim bugun aynısı bana olmustu bakdım sorunumu arastırırken senin yazını gördüm çözdükden sonra bende sana anllatayım sende faydalan istedim
    Ekran kartının sıcaklığını ölçmek için sana bir program öneriyim google a blackbox yaz cıkan ilk yazıda indir yazısını görcen ona tıkla ve blackbox 2.0 indir pcne kur sonra program acılınca hakkında yazısının yanında sımge ve asagı dogru bı ok ısaretı var ona bas o/c panel yazısına tıkla orda ayrıntılı olarak işlemcıden anakarttan kasadan ekran kartına kadar sıcaklıkları öğrenebilirsin benim su anki ekran kartı sıcaklığım video izlerken 54 derece normaldede 51 derece felan ekran kartları genelde sıcaklıka dayalıdır kardesim 70-80 derece arası dayanır.

• söylediğiniz program ındirdim ve dedikleirniizi yaptım ekran kartı 53 derecede çalışıyor iyimidir

bunun içinde işlemci sıcaklığı falanda yazıyor değerlendirirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgademirel28 -- 2 Ocak 2010; 3:05:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Görüntü Gelmiyor.
    13 yıl önce açıldı
    Monitore görüntü gelmiyor
    9 yıl önce açıldı
    Ekrana Görüntü Gelmiyor
    5 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim Ekran kartı sıcaklığın normal,anakart ısısıda normal ancak işlemci biraz fazla ama su var AMD işlemciler genelde yüksek ısı problemleri olan işlemciler 70 dereceeye kadar yolu var ama sen yinede 60-65 dereceyi gecme su anlık derecesi 57 normalmi değilmi bilmek için Bu durumda Sana sorular sormam gerek

1-Bu sıcaklıkları herhangi şey yapmadan yani birden fazla internet sayfası acık olmadan veya bir iki video izlemeden veya oyun oynamadanmı sadece masaüstünde yani yüksüzmü elde ettin?
    2-Eğer yüksüz elde ettiysen birde yüklü yani 5-6 int sayafsı acıkken veya 1-2 video izlerken veya oyun oynarkenki sıcaklıkı gosteren bir ekran görüntüsü ile yine masaüstünde hiçbir işlem yapmadanki sıcaklıkları gösteren ekran goruntusu verebilir misin ?

Bu sorunun cevabına göre diğer soruma gecicem kardeşim

• 1-)Hayır yüzsüz elde etmedim 5-6 tane internet sayfası açıktı 1 tanede download işlemi vardı
    2-)Video falan izlemiyordum fakat 1 tane download işlemi vardı 5-6 tanede sayfa açıktı
  • Kardeşim o zaman sen bide hiç bir işlemsiz sıcaklık değerlerini paylaşırsan net cevap verebilirim ancak görünen o ki bu sıcaklık değerlerin normal değerler, problem yok
  • gecici.eposta kusura bakmayın bilgisayarı takarken fanın kablosunu takmayı unutmuşum ondan sıcakmış şimdi taktım ve değerler böyle oldu baya bir düştü 15-20 derece civarında bakarsanız sevinirim

• bu bilgisayar acaip bir şey.benimde başıma geldi.bende bilgisayarın ramlerinin yandığı kanısına varmıştım bilgisayar bir ay yattı.sonra bidaha bilgisayarı komple söküp temizleyip taktım çalıştı.Allah sevdiği kulunun ilk önce eşşeğini kaybettirir sonra da buldurur muş :)
  • Kardeşim kasadaki bütün parcalarının ısısı gayet süper. Güle güle kullan
  • benim laptopta da görüntü gelmiyor ramı çıkarıp taksam düzelirmi? bide bios pilini nerden çıkarcam laptopta
  • teşekkürler çok sağol yardımların için
  • quote:

Orijinalden alıntı: dualwarior

benim laptopta da görüntü gelmiyor ramı çıkarıp taksam düzelirmi? bide bios pilini nerden çıkarcam laptopta

daha önce checksum error felan hatası veriyormuydu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dualwarior

benim laptopta da görüntü gelmiyor ramı çıkarıp taksam düzelirmi? bide bios pilini nerden çıkarcam laptopta

Valla aynı problem olduğunu sanmıyorum fakat içini açıp bir baksanız iyi olabilir
  • masaüstü bilgisayarlarda ekranın gelmeme sorunu ekran kartının tam oturmamasından veya gevşemesinden olabilir.ama laptopta bunun olacağını zannetmiyorum.laptopta bios pilleri meydanda olmayabilir.bunun için laptopun üretici sitesinden yardım alman veya güvendiğin bir bilgisayar teknik servisine göstermen iyi olur.bios pilini bulacam diye laptopu bilinçsizce sökme bence.sonuçta hassas bi alet.sıkıntı olabilir.ben acer laptopu söktüm.kapağının bi tırnağı kırıldı ama Allahtan bir sorun teşkil etmedi.
  • laptopun ramları çıkarıp okuyup üfledim taktım gene bişe olmadı.checksum error vermedi bende kapandı bi da gelmedi ekran.ekran açılmış gibi ışıklanıyo ama siyah ekran.pazartesi bi götürcem bilgisayarcıya, inşallah olur nerden çıktıysa durup durduk yerde
  • tüpü bitmiştir diye iğrenç bir espri yapsam umarım seni kızdırmam :) bak şimdi iyi oku.ekran ışıkta biraz olsun gözüküyorsa ekranında bi sorun vardır.sana tavsiyem Laptopu bitane projeksiyon makinasına bağla bilgisayarını yada bir monitöre .ozaman sorunu anlarsın.eğer görüntü geliyorsa sorun ekrandaki ledlerde vardır ömrü bitmiştir vs.ama projeksiyondan da monitörden de alamıyorsan sorun ekran kartında vs. başka yerlerdedir.

bu sana nerde problem olduğu konusunda kesin fikir verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goksu_mehmet -- 3 Ocak 2010; 0:58:14 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.