Şimdi Ara

MONİTÖRE GÖRÜNTÜ VEREMİYORUM! ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HP P4 makinamda ATI X1650 pro kullanıyordum, az önce eski kullandığım fx serisi kartı takıp çalıştırmak istedim
    am ekrana görüntü alamadım. Ne onboard çıkıştan ne de fx kartın çıkışından görüntü alamıyorum. Tekrar ATI kartımı
    taktığımda da görüntü alamadım. Nerde yanlış yapıyorum, yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kimmeryalı_Conan -- 15 Ağustos 2008; 20:38:44 >

• bu haberi vermek istemezdim ama anakart girişini bozmuşsun
  • Sanmıyorum ama girişi bozmuş olsam bile , onboard görüntü almam gerekmez mi?
    Sürücü falan silmedim, yüklemedim sorun burada olabilir! Ama görüntü gelmezse nasıl çözülür ki?
  • Mönitörün çalıştığına emin misin???

Ve bağlantı kablosunun çalışır durumda olduğu kesin mi???
  • quote:

Orjinalden alıntı: mamad

Mönitörün çalıştığına emin misin???

Ve bağlantı kablosunun çalışır durumda olduğu kesin mi???

Kesinlikle monitörde ve kablosunda sorun yok, makineyi kapatıp ATI kartı söküp,
    makinenin eski kart olan FX kartı yakıp makineyi açtım. Görüntüye elveda!
  • Güç kaynağı nedir???

Kartlar da ek güç girişi bulunuyor muydu???
  • Atı de var ama diğerinde yok.?
  • Girşi taktınız değil mi???

Birde güç kaynağı önemli!!! Markası ve verebildiği güç nedir???
  • Makine HP hazır sistemdi yaklaşık 1 sene önce almıştım ATIX1650 Pro'yu, yani halihazırda çalışıyordu.
    Bugün onu çıkarıp makinenin orjinal kartı olan fx'i taktım, görüntü alamadım. Baktım olmadı tekrar geri taktım ATI'yi
    görüntü yine yok. Güç girişlerini takıyorum haliyle, makine çalışıyor, kartta öyle ama ekran yok.
  • Makinaya elektrik geliyorken çıkardıysanız kartı anakartın güneyköprüsü yanmış olabilir.

Eğer mümkünse kartları başka bir sistemde deneyim. Tahminim anakart sorunu!!!

Peki anakartın onboard bi ekran kartı var mı??? Belki ekran kartını sötüğünüzde kendini aktif etmiş olabilir.
  • Onboard kartı var orada da görüntü yok, ayrıca kartı fişten çıkardıktan sonra değiştirdiğime eminim.
    Bu güney bloğu yanmışsa makine açılır mı?
  • Zaten çalışan kartı çıkarıp sürücüleri yüklenmemiş kartı takıp çalışmasını beklemiyordum ama
    hiç görüntüye ulaşamamak ilginç oldu.!!
  • Peki onboard kartta da mı aynı sorun var??? Yani görüntü hiç mi yok???

Yoksa belli bir noktadan sonra mı görüntü kesiliyor???

Buarada anakartın bios'u da zarar görmüş olabilir!!!

Eğer sistemde anormal şekilde klavye çalışmıyor, varsa kasa önünde power ve hdd ışıkları sabit kalıyor ve monitör açılıp sinyal gelmediğini belirtiyorsa bios sorunu da olabilir!!!
  • Makinenin açılış sesi normal süreçte devam ediyor gibi aslında, alışılageldik şekilde açılıyor ama
    ekrana iki karttan ve onboard çıkıştan görüntü alamadım.
    Ayrıca monitör baştan itibaren hiç cevap vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kimmeryalı_Conan -- 15 Ağustos 2008; 23:45:03 >
  • Peki başka bir monitörde veya tv denem şansınız var mı???
  • Monitörü laptop ile denedim, sorunsuz çalışıyor.
  • Bios'u resetlemeyi denediniz mi???
  • O nasıl yapılır, karttaki düğme mi?
  • Kasayı açın anakart üzerinde dijital kol saati piline benzer bir pil göreceksiniz. Yassı ve yuvarlak!!!

Bunu yapmadan önce kasanın elektrik girişini çıkarın, pili sökün, kasanın fişi çekilmiş durumdayken de power düğmesine 1-2 defa basıp sistem üzerindeki kalmış olabilecek gücü de harcayın (Eğer sistemde kapatma sırasında elektrik kalmışsa sistem bir an çalışır ve durur)

Pili bikaç dakika bekletip tekrar takın ve onboard ekran kartı ile başlayıp teker teker deneyin!!!

Buarada eğer bios'ta yaptığınız değişiklikler varsa hepsi silinecektir!!! Bios'un resetlendiğini tarihten ve saattan anlayabilirsiniz!!!

• Tamam böyle bir deneyeceğim. Saatin sıfırlandığını ekranda görebilirsem zaten sorun çözülmüş demektir.
    Yardımlarınız için teşekkürler. Sabahtan size son durumu yazarım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.