Şimdi Ara

Monitörü kapattıktan sonra bir daha görüntü gelmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarı çalıştırdığımda, Windows yükleme ekranından sonra (windows logosunun olduğu sayfa ile oturum açma ekranı arasında) monitöre görüntü gelmiyor ve parlak siyah ekranda kalıyor.

Bilgisayarım oldukça eski fakat zaman zaman eklediğim yeni parçalarla bir şekilde ayakta tutuyorum.

Son 1-2 aydır garip bir şekilde bilgisayarı açtığımda mouse çalışmamakta ve sök-tak yaptığımda tekrar çalışmaya başlamaktaydı.
    Bu sorunu her ne kadar merak etsem de hayatımı çok etkilemediğinden çok fazla araştırma yapmadım.

Son zamanlarda bu problemler başka bir boyut almaya başladı. Arada sırada mavi ekranlar gelmeye başladı ve daha da kötüsü monitörden görüntü alamama sorunu başladı.

Herhangi bir şekilde bilgisayar çalışır haldeyken monitörü el ile kapattığımda ve ya driver yüklerken o ekranın gidip gelmesi sırasında ekran parlak siyah bir hal alıyor. O halde iken eğer DVI kablosunu çıkarıp takarsam hiç bir ses soluk yok fakat monitörü tekrar kapatıp, DVI kablosunu söktüğümde ve monitörü tekrar açıp , kabloyu tekrar taktığımda 'donanım takma ve sökme ' sesi geliyor.

Soruna kısa süreli çözümler olarak defalarca reset atıyorum düzeliyor (yaklaşık 50 kez) .

Bir diğer husus ise güvenli modda PC'yi her koşulda çalıştırabilmem. Güvenli modda ekran kartı driverını 'DDU' ile silip restart attığımda PC açılıyor.

Yardımcı olabilecek var mı?

Bilgisayar özellik ve bilgileri :
    file.io
    file.io - 404
    https://file.io/mX26uT

• Anakart artık ömrünü doldurmuş gibi.
  • Aslında donanımları kontrol ettiğimde bir problem olduğunu sanmıyorum çünkü 3. kez driver kurdum ve sildim. Her driver yüklememde problem baş gösteriyor fakat driver'ı sildiğimde ve ya sürücüye geri döndüğümde problem ortadan kalkıyor.

Bu durumda da oyun açamıyorum. Windows update ile driver arattığımda Nvidianın 2017 tarihinde yayınladığı bir driver'ı referans alıyor fakat yükleyemiyor.

Creators Nvidia driver'ını denedim fakat problem aynı şekilde devam ediyor.

--edit--

Arkadaşlar sanırım sorunu çözdüm. Şuan driver yüklü ve monitörü kapatıp açtığımda sorun yaşamadım.

Tam olarak sorunu neyin çözdüğünü bilmesemde yaptığım işlemleri sıralıyorum.

Güvenli modda PC'yi açıp Görüntü Bağdaştırıcılarından 'Sürücüye geri dön' seçip restart attım.

Pc normal kipte açıldıktan sonra bütün chipset driverlarını sildim fakat restart atmadım.

Regedit-Local Machine - System - Windows-CurrentControlSet01 - CSD versiyon değerini 1 yaptım.

Gelişmiş sistem ayarları-Ortam değişkenleri-Yeni - İsim _JAVA_OPTIONS Değer Xmx2048m -Xms4096m girdim.

Aygıt yöneticisi görüntü bağdaştırıcıları-Temel görüntü bağdaştırıcıları-Sağ tık-SÜrücüyü otomatik güncelleştir yaptım ve şuan sorun ortadan kalkmış görünüyor.

Monitörü açıp kapatıyorum ve görüntü geliyor.

Umarım tekrar bozulmaz.

---edit----

Arkadaşlar sorun tekrar başladı ve son olarak kabloyu değiştirdim. Displayport to VGA kablo ile bağladım ve sorun çözüldü.
    Sorun dijital sinyal ve analog sinyal olayından kaynaklanıyormuş. GTX serisi ekran kartları analog sinyal desteğini sona erdirmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalroma -- 13 Mayıs 2019; 21:34:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.