Şimdi Ara

Monitörün arkasındaki kablo değişimi nasıl olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Monitörün arkasındaki kablo değişimini nasıl yaparım arkadaşlar.. Bahsettiğim kablo monitöre sabit olan kablo. Yani o kabloyu arkasından nasıl çıkartırım. Çıkarttım diyelim bu kabloyu bilgisayarcılarda bulabilirmiyim? Kendim halledebilirmiyim bunu..?? Teşekkürler..

• "Socket" ten bahsediyorsun o birimin yanlarında Civa turu baglayıcılar vardır ve cok hassaslar.

Eğer değişeceksin aynı socketi bilgisayarcılara götürüp yenisini alabilirsin aldığın zamanda takması çok kolay olacaktır.

örneğin ; "Webcam takcaksın Socketin bir ucunu PC'ye diğer ucunu USB'ye" takarsın bu kadar basit.
    başarılar..
  • onu ancak bilgisayarcılar söküyorlar benim bildiğim kadarıyla
  • lcd ise soket olma ihtimali var ancak crt lerde genelde soket olmuyor. monitor ve tv servisleri değiştirebilir. ancak evde yapilmayacak bişi değil. yeni kabloyu alıp, eskisindeki bağlantiları ölcu aletiyle bulunursa rahatlıkla değişir. ama iceride vidali bir kısım var dişdaki metal zirhi tutan onu iyi bağlamak gerekiyor aksi halde görüntüyü bozuyor. bide bazı eski modeller film soketlerle bağlanıyordu boarda. o sorun cikartabilir.
  • VGA kablolar fabrika baskılı ve ekranlı kablolardır.
    Eğer kabloda kırıklık kopukluk vb olduysa ve kablo iki tarafı soketli değilse ancak tamirci monitörü açarak lehimleme yoluyla kabloyu değiştirebilir.
    Bu işi yapacak kişinin işini bilen biri olması lazım. TV tamircisi çok, işini bilen az.
  • işinin ehli bi tv tamircisi için basit bi işlem olsa gerek
  • +1

quote:

Orjinalden alıntı: comrade_tefo

lcd ise soket olma ihtimali var ancak crt lerde genelde soket olmuyor. monitor ve tv servisleri değiştirebilir. ancak evde yapilmayacak bişi değil. yeni kabloyu alıp, eskisindeki bağlantiları ölcu aletiyle bulunursa rahatlıkla değişir. ama iceride vidali bir kısım var dişdaki metal zirhi tutan onu iyi bağlamak gerekiyor aksi halde görüntüyü bozuyor. bide bazı eski modeller film soketlerle bağlanıyordu boarda. o sorun cikartabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FANDA ÜÇ RENK KABLO NASIL?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: sayvan

VGA kablolar fabrika baskılı ve ekranlı kablolardır.
    Eğer kabloda kırıklık kopukluk vb olduysa ve kablo iki tarafı soketli değilse ancak tamirci monitörü açarak lehimleme yoluyla kabloyu değiştirebilir.
    Bu işi yapacak kişinin işini bilen biri olması lazım. TV tamircisi çok, işini bilen az.

+1 İyi Tv Tamircisine Götür
  • sayvan S kullanıcısına yanıt
    Lehim olmayacak kardeşim ben 01/03/2020 tarihinde yazıyom az önce monitörü söktüm benim ki arçelik eski bi monitör crt kablo yani bi tarafı vga bi tarafı beyaz birbirine takmalı şey var lehim falan olmuyo 10 15 tl ye buluna bilen bi kablo 15 e yakın vidayı açtıktan sonra ona ulaşılıyo iki taraftan tutup sağa sola salıyınca çıkıyo sonra tekrar bastırıp takılabiliyo➡ ( NOT;BİLGİSAYARI SÖKEREK HANGİ RENTEKİ KABLOLAR NE YÖNDE OLCAĞINA İYİ BAKIN MESELA İLK AÇTIĞINIZDA ÖNÜNÜNÜZÜ 4 TANE FLORASAN KABLOSU ÇILACAK BÜYÜK İHTİMALE PEMBE MAVİ SİYAH FALAN SÖKERSENİZ NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLARSINIZ ONUN NASIL OLDUĞUNA İYİCE BAKIN SONRA YANLIŞ TAKARSINIZ BANA SÖVERSİNİZ )⬅

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.