Şimdi Ara

Monitörün Power Düğmesine Bastıktan 10 Dakika Sonra Açılıyor! Yardım Lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Acer AL1717 model LCD monitörüm var ve birkaç gündür büyük bir sorunla karşılaşıyorum. 2007'den beri kullandığım bilgisayar ve 4 yıldır hiçbir parçasını değiştirmedim, ama birden bire bu başlıkta yazdığım sorunla karşılaştım. PC'yi çalıştırıyorum, monitörün power düğmesine basıyorum; ama ışığı bile yanmıyor. Beklemeye devam ediyorum... 10-15 dakika sonra ışığı yanıp sönmeye başlıyor ve buna paralel olarak ekranda da bir yanıp-sönme oluyor. Aradan birkaç dakika geçtikten sonra monitör açılıyor. PC'ye format atmadım, herhangi bir ayarıyla oynamadım; ama bu sorun çıktı birdenbire. Şimdi bu sorun neyden kaynaklanıyor?.. Sorun monitörde mi, yoksa kasadan kaynaklanan bir sorun mu?.. Cevaplarınızı bekliyorum...

• Monitörün data kablosunu çıkarın o şekilde de aynı davranışı gösteriyorsa monitörün besleme kartında problem vardır. Muhtemelen kurumuş kondansatörler kaynaklı olabilir. Fazla bir masrafı olmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Monitörün data kablosunu çıkarın o şekilde de aynı davranışı gösteriyorsa monitörün besleme kartında problem vardır. Muhtemelen kurumuş kondansatörler kaynaklı olabilir. Fazla bir masrafı olmayacaktır.

Monitörün PC'yle olan bağlantısını çıkarıp denememi istediniz yanlış anlamadıysam? Bunu deneyeceğim... Monitörün PC ile herhangi bir bağlantısı olmadığında düzgün çalışırsa problem neyden kaynaklanıyor olabilir peki?
  • Aynı sorun bendede olmuştu Samsung B2230N ekranda.. Pek bilimsel olmayacak ama kasanın içini açıp güzelce temizledim çok fazla toz vardı kablolarıda çıkardım yarım saat kadar sonra tekrar takdım bilgisayarı ve monitörü şuan 4 aydır kullanıyorum hiçbir problem yaşamadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marco the Phoenix

Aynı sorun bendede olmuştu Samsung B2230N ekranda.. Pek bilimsel olmayacak ama kasanın içini açıp güzelce temizledim çok fazla toz vardı kablolarıda çıkardım yarım saat kadar sonra tekrar takdım bilgisayarı ve monitörü şuan 4 aydır kullanıyorum hiçbir problem yaşamadım..

Temizleyeli 1-1,5 ay anca olmuştur. Yani toz falan yok. Tam olarak emin olmamakla birlikte, sorunun monitörde olduğunu düşünmeye başladım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.