Şimdi Ara

MONSTER CANAVARLARI DERNEĞİ (693. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.743
Cevap
116
Favori
967.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 691692693694695
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam açıkçası kasa kalitesi beni çok şaşırttı. Ben okuduğum yorumlar dolayısıyla ucuz bir plastik bekliyordum. Bunun yerine neredeyse her modelin metale yakın çok kaliteli bir malzemeden yapıldığını gördüm. Klavyeye gelince, aynı serideki iki laptoptan birinde çok rahat yazarken öbürü elime oturmadı nedense. Mekanik klavyeli de denedim bir tane ama kalitesi hakkında yorum yapamaycağım çünkü daha önce masaüstü bilgisayarlarda da mekanik klavye kullandığım halde ses haricinde numarasını hiç anlayamamışımdır. Ekranlar da gayet standart geldi bana ve dediğim gibi 120Hz ile ilgili net bir cevap alamadım. Şu anda dolar göz önüne alındığında ve diğer markalarla kıyaslandığında kesinlikle en makul tercih ama yine de bilgisayarla hak ettiği fiyatın çok üstünde.
  • xeriphas kullanıcısına yanıt
    Bende şaşırdım baya internette artık öyle bi anlatıyorlar ki ben de kalitesiz beklerdim fakat tasarımda bi değşiklik yaptılar son aylarda sanırım çok değişik ve şık gözüken laptoplar var artık ama dolar euro uçtu gidiyo şimdi birde önceden varmıydı bilmiyorum laptopları eksik satıyorlar heralde o kadar paraya bu zamanda ssd olamyan veya 1060 kart olupta 16gb ram olmayan laptop satıyorlar onları ekleyince zaten yabancı markaların fiyatlarına denk oluyor veya geçiyor umarım bulabiliriz uygun birşeyler bu zamanda.
  • Eyeless E kullanıcısına yanıt
    Bu da Monster'ın parçaları doğrudan ithal edip, birleştirip satmasından kaynaklanıyor. Türk markası görünümlü yabancı marka bir nevi.
    Bu gidişle artık alamıycam gibi laptopı gittikçe parası artıyor,beklesek şimdi fiyat düşse diye dolar 8-9 olur diye korkuyorum artık.Yinede alırsam 1050ti lı laptop alırım gibi ucuza bulabilirsem tabi zaten 1060 gtx li olanlar ucuz değil hiçbir şekilde.

Monsterda kendi üretsede ucuza alsak keşke böyle vestel den farkı yok.
  • 7 ay önce ;

-17.3" ekran
    -16gb ram
    -gtx1050 4gb ekran kartı
    -1Tb hdd
    -i5 7300HQ

tam 4000tl almıştım fiyatlara bak şu an şaka mı bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeLLgaTe -- 22 Ağustos 2018; 14:50:44 >
  • T7 V16.1.2 ve T5 V18.1 arasında kaldım. Bugün alacaktım ama ikisi arasında karar veremiyorum. Birisi 17.3 inç ekran ama diğerinin de kasası daha güzel ve soğutma sistemi daha iyi gibi duruyor, ayrıca Wifi kartı daha güçlü, mekanik klavye ile işim yok. Siz hangisini önerirsiniz? İkisi de 120 ve 144HZ ekran ile tam 8000 TL'ye geliyor. Bugün Kadıköy'deki Monster mağazasının açık olup olmadığını bilen var mı?
  • Daha sonra bir monitör alırım düşüncesiyle soğutması daha iyi olan T5 V18.1 modelini ekranını 144Hz yaptırarak satın aldım. Umarım pişman olmam. Bu arada teslimat seçeneğinde mağazadan teslimatı işaretlediğim halde şu anda kargo bilgisinde Aras Kargo yazıyor. Bu normal mi?
  • bayram indirimi sonrası 500 lira zam gelmiş yine, monster forexi kurulmalı dovize endeksli olmalı artık, yorulduk fiyat zam takip etmekten
  • Bilgisayar ilk geldiğinde ne yapmam gerekiyor windows’u kurduktan sonra? Bir arızası, donanımsal sorunu varsa nasıl anlayabilirim? Kısacası İlk açıldığında yapılması gerekenleri yazabilir misiniz rica etsem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ginflon kullanıcısına yanıt
    T5 V18.1 modeli bana ulaştıktan sonra pek deneme yapmadan menteşeden gelen ses sebebiyle servise götürdüm ve ertesi gün yenisini verdiler. Şimdi kurdum bilgisayarı ve oyunlardan beklediğim performansı alamıyorum. LoL'de medium ayarlarda bile sabit 144 FPS vermiyor. Ara sıra 90'lara kadar düşüyor ve oyunda takılmalar oluyor bu yüzden. CS GO'da da gölgeler Low'da, onun dışında her şey High iken 80-90 FPS alıyorum. Bu değerler GTX 1060'a sahip bir bilgisayar için normal midir? Teknik desteği aradım ve driverları falan kendileri kurup ayar çektiler sözde. Herhangi bir değişme yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xeriphas

T5 V18.1 modeli bana ulaştıktan sonra pek deneme yapmadan menteşeden gelen ses sebebiyle servise götürdüm ve ertesi gün yenisini verdiler. Şimdi kurdum bilgisayarı ve oyunlardan beklediğim performansı alamıyorum. LoL'de medium ayarlarda bile sabit 144 FPS vermiyor. Ara sıra 90'lara kadar düşüyor ve oyunda takılmalar oluyor bu yüzden. CS GO'da da gölgeler Low'da, onun dışında her şey High iken 80-90 FPS alıyorum. Bu değerler GTX 1060'a sahip bir bilgisayar için normal midir? Teknik desteği aradım ve driverları falan kendileri kurup ayar çektiler sözde. Herhangi bir değişme yok.
    Tulpar t7v16 i7 8750h GTX 1060 CS go full HD bütün ayarlar full 100-200 arası fps veriyor. Ama işlemci 100 dereceye kadar isiniyor.

• Mèrt M kullanıcısına yanıt
    Hocam USB'de gelen sürücülerle mi kullanıyorsunuz yoksa Intel ve Nvidia sitesinden güncellediniz mi?
  • quote:

Aynı sorunu ben de yaşıyorum (tulpar t5 v17.1)
    lolde en yüksek ayarlar 130-160fps ara sıra 100e düşüyor
    cs go en yüksek ayarlar 100fps
    fortnite destansı ayarlar 60-70fps
    şuan bu 3 oyunda denedim, sizce bu fps deerleri normal midir gtx 1060 6gb ekran kartı varken ?

• quote:

Hocam USB'de gelen sürücülerle mi kullanıyorsunuz yoksa Intel ve Nvidia sitesinden güncellediniz mi?
    Önce usb'deki sürücüleri kurdum sonra nVidia geforce experience'den ekran kartını güncelledim. Bilgisayar 2 günlük. Performans açısından problem yaşamıyorum ancak ısınma olayı çok can sıkıcı olduğundan cuma günü kadıköy'deki servise götüreceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mèrt -- 29 Ağustos 2018; 15:50:2 >
    Zaten benim de o modeli tercih etmeme sebebim ısınma sorunu oldu, servisin bir şey yapacağını pek zannetmiyorum ama bu modelde de böyle FPS değerleri almak çok canımı sıktı. LoL ve CS gibi basit oyunlarda bile düzgün FPS veremeyecekse bunu iade edip, 60Hz ekranlı bir Abra alırım daha iyi.
  • quote:

Zaten benim de o modeli tercih etmeme sebebim ısınma sorunu oldu, servisin bir şey yapacağını pek zannetmiyorum ama bu modelde de böyle FPS değerleri almak çok canımı sıktı. LoL ve CS gibi basit oyunlarda bile düzgün FPS veremeyecekse bunu iade edip, 60Hz ekranlı bir Abra alırım daha iyi.
    Bütün tulpar t7v16 lar 99 dereceyi görüyor mu ki yoksa sadece bana gönderilen mi problemli?

Sizin islemcide turbo kapalı olabilir mi kontrol ettiniz mi en fazla kaç GHz de çalışıyor?

Hocam tam sıcaklık değerlerini bilmiyorum ama normal kullanımda bile 80 dereceyi geçtiğini söyleyenler oluyordu. Eğer dedikleri gibiyse oyunlarda da 90'ı geçmesi çok normaldir. Benim bilgisayara gelince, işlemci 4000 Mhz'nin üstüne çıkıyor, ki zaten yalnızca işlemci kullanan programlar (Handbrake tarzı), olması gereken hızın fazlasını veriyor. Ama işin içine ekran kartı girince istediğim performansı alamıyorum.
  • quote:

Hocam tam sıcaklık değerlerini bilmiyorum ama normal kullanımda bile 80 dereceyi geçtiğini söyleyenler oluyordu. Eğer dedikleri gibiyse oyunlarda da 90'ı geçmesi çok normaldir. Benim bilgisayara gelince, işlemci 4000 Mhz'nin üstüne çıkıyor, ki zaten yalnızca işlemci kullanan programlar (Handbrake tarzı), olması gereken hızın fazlasını veriyor. Ama işin içine ekran kartı girince istediğim performansı alamıyorum.
    Eğer yapmadıysaniz Nvidia control panelden physx icin direkt ekran kartını seçin, oyunlar için de tek seçenek olarak nvidiayi seçin.

• Monster almak pişmanlıkmış, bunu zor yoldan öğrendim. Bir haftadır dört kere Esenler'den Kadıköy'e gittim. Çalışanları bu kadar kötü olan bir firma daha görmedim ben hayatımda. Sabahleyin aradım teknik desteği, adama dedim ki, bu laptopa değişim yapıldıktan sonra sizin verdiğiniz USB'deki Nvidia driverı hariç hiçbir driverı yükleyemiyorum, ne Geforce Center'dan, ne de Nvidia'nın sitesindeki setuptan. Adamın bana verdiği cevaplar şunlar, önce dedi ki: "Bu driverlar 32 bitten 64 bite geçen sistemler için yayınlanıyor, o yüzden siz kuramazsınız." Evet, şaka gibi farkındayım, bunu bildiğiniz Nvidia'nın yayınladığı genel driver için söyledi. Ondan biraz sonra söylediği de şu: "Bu driverlar oyun dosyalarının bilmem nesini okumak için güncelleniyor, zaten bir etkisi olmaz bir kere kurduysanız herhangi bir sürümünü bilgisayara." Dedim ki "Driverın ne olduğunu bilgisayar hakkında en ufak bilgisi olan birine sorsanız bilir iyi kötü." Verdiği cevap şu: "Ben bilgisayar mühendisiyim." Konuşmalarımız kayıt altına alınıyor diyorlar ya, bence bu konuşmayı yayınlasınlar da insanlara eğlence çıksın.
    Neyse, bundan sonra biraz daha uğraşarak driverları da güncelledim ve sonuç gene aynı. 8. nesil i7 işlemci ve Nvidia GTX1060 ile CS GO gibi oyunda 100 FPS alıyorum ve hatta sürekli 80'e düşüyor. Götürdüm, bir bu kadar bilgili beyefendi de orada karşıma çıktı. Açtı önüne bir benchmark sitesi, diyor ki bence bu değerler normaldir. Dedim ki benim arkadaşımda düz 1050 ekran kartına sahip Abra A5 model bir laptop var, o bile aynı ayarlarda bundan çok daha iyi FPS veriyor, nesi normal. Aldığım cevap: "Farklı modellerle kıyaslayamazsınız." Ben bu bilgisayarı 1050 ekran kartına sahip bir modelle kıyaslayamayacaksam neyle kıyaslayacağım? En sonunda tekrar bıraktım ve sorunu bulup düzeltebiliyorlarsa düzeltmelerini, yoksa beni bir daha Kadıköy'e getirtmeden para iadesi yapmalarını istedim. Bundan sonra gerekirse aynı paraya 940M olan bilgisayar alırım, yine de bunlara para vermem. Parayı geçtim, insanın sabrını sınıyorlar.

Şimdi de beni aradılar ve Şikayetvar üzerindeki şikayetimi silmezsem hakkımda yasal süreç başlatmakla tehdit ediyorlar. Ürünü iade ettiğim için onları öyle bir yerde şikayet etmeye hakkım yokmuş. Benim koca bir haftamı yediler ve o bir haftada sinirlerimi altüst ettiler, üstüne de bizi şikayet etme hakkınız yok diyorlar. Ben böyle bir firma daha görmedim hayatımda.
  • 
Sayfa: önceki 691692693694695
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.