Şimdi Ara

|| MONSTER® || MS-16F11 (HD5870) || MS-16F12 (GTX 460M) || KULLANICILARI DERNEĞİ || (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.094
Cevap
7
Favori
60.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tekrar derecelendirme yaptım işlemci yine 7,0 'a düştü. Diğerleri aynı uyuz oldum gerçekten.
  • arkadaşlar windows derecelendirmeleri çok sağlıklı değil.cine bench veya grafik benchmarklarıyla karşılaştırma yapmak daha mantıklı olur bence.

bende 840qm var ama 7.2 puan alıyo.ssd ilk windows yüklemesinde 7.7 almıştı. şimdi 7.4 e düştü.ekran kartı derecelendirmesinide overclock yapmadan alın.normali 7,2 dir. 7,3 alan arkadaşlarınki overclockludur
  • O zaman @TRibLy* 'ye soralım. Ekran kartına oc yapmış mı? Ama ben bu derecelendirme hususuna gıcık oldum gerçekten

Bu arada COD BlackOps yükledim ilk oynadığım da sorun olmadı. Sonra açtığımda Fraps'ı da açtım. Oyun başlarken aradaki fragmanlara geçmek için mouse ile baya bir tıkladım ve mavi ekran hatası verdi. Makine restaert stt ve yeniden başladığında aşağıdaki mavi ekran hatası bilgileri geldi. :S Şuan sorun yok yine oynuyorum ama canımı sıktı bu mavi ekran hatası. Bu 2i ya da 3. mavi ekran hatası.

|| MONSTER® || MS-16F11 (HD5870) || MS-16F12 (GTX 460M) || KULLANICILARI DERNEĞİ ||

Bir de arkadaşlar sorumu yinelemek istiyorum. Kapak çok mu zor açılıyor? Zorlamak istemedim, vidaları söktüm ama çekiyorum gelmiyor. Elimde kalmasın kapak. Nasıl açacağız bunu :S
    quote:

Orijinalden alıntı: mehipek

Arkadaşlar ben arka kapağı açmaya çalıştım ama açamadım. Kapağın vidalarını söktüm sonra tutamaktan tutup çektim gelmedi. Bugün format attım ilk kez. İçini de açıp temizlik yapacağım tabi açabilirsem.

• bazı tırnakları oldukça sert bazen bana da kırılacakmış gibi geliyor ama daha kırılmadı öncelikle ust sola dogru ac kapagi acma yerinden itibaren. o sekilde acman daha kolay tırnak yonleri falan
  • Aslında bunu video ile bir arkadaş gösterse süper olur.

@erdorado resimdeki yönde mi? Plastik birşey mi kullansam acaba, araya sokturup kısım kısım açmak için.

|| MONSTER® || MS-16F11 (HD5870) || MS-16F12 (GTX 460M) || KULLANICILARI DERNEĞİ ||

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derbentcioglu -- 21 Kasım 2011; 0:34:12 >
  • quote:

Aslında bunu video ile bir arkadaş gösterse süper olur.

@erdorado resimdeki yönde mi? Plastik birşey mi kullansam acaba, araya sokturup kısım kısım açmak için.

ne salak bir cumle kurmusum yukarda oyle yeni fark ettim

evet o yonde acarsan rahat edersin. musait olursam koyarım video ama telefon kaydı olur makinam yok cunku hediye etmistim.

o acma yerinden itibaren o yonde biraz zorlayarak acarsan bir sorun olusturmayacaktir ama vidalardan emin ol cikardigina ya da tam gevsettigine.yoksa elinde kalir kapagin bir kismi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdorado -- 21 Kasım 2011; 2:06:35 >

• ar
    quote:

O zaman @TRibLy* 'ye soralım. Ekran kartına oc yapmış mı? Ama ben bu derecelendirme hususuna gıcık oldum gerçekten

Bu arada COD BlackOps yükledim ilk oynadığım da sorun olmadı. Sonra açtığımda Fraps'ı da açtım. Oyun başlarken aradaki fragmanlara geçmek için mouse ile baya bir tıkladım ve mavi ekran hatası verdi. Makine restaert stt ve yeniden başladığında aşağıdaki mavi ekran hatası bilgileri geldi. :S Şuan sorun yok yine oynuyorum ama canımı sıktı bu mavi ekran hatası. Bu 2i ya da 3. mavi ekran hatası.

Bir de arkadaşlar sorumu yinelemek istiyorum. Kapak çok mu zor açılıyor? Zorlamak istemedim, vidaları söktüm ama çekiyorum gelmiyor. Elimde kalmasın kapak. Nasıl açacağız bunu :S
    quote:

Arkadaşlar ben arka kapağı açmaya çalıştım ama açamadım. Kapağın vidalarını söktüm sonra tutamaktan tutup çektim gelmedi. Bugün format attım ilk kez. İçini de açıp temizlik yapacağım tabi açabilirsem.

Hocam bilgisayar programcılıgı öğrencisiyim ama Overclock'un O sundan anlamam. tekrar edeyim hiçbir işlemde bulunmadım sadece testi çalıştırdım eve gidince bikez daha çalıştıracagım merak etmeyın. burdan sonucu yıne paylaşırım.

bende GTA4 oynarken fraps çalıstırayım dedım 2sini bir açınca fps 15 lere fln gerilemişti takılmalar olmuştu. küçük bi video denemesindede bulundum ozaman 8 e 5 e filan düştü fps .mavi ekrana düşme olmadı . çıktım oyundan fraps kapattım girdim normal şekilde oynandı o gün bugündür fraps kurulu değil pcde :s . alakası varmıydı bilmiyorum.

arka kapagı bende baya bir zorlanarak açmıştım abi :) çok küçük çizige bile sebeb oldum kapak kısmında ama görnmüyo bile . içinden tahmin ettigmden fazla toz çıktı. temizledikden sonra rahatladı bilgisayar. bide fokusa göndericem bi ara termal macun için filan ..

• Evet kasayı açtım ve ilk temizliği yaptım. Kasayı açarken doktorların boğazımıza bakarken kullandığı tahta çubuğu kullandım, böylece çizik felan oluşturmadan açtım. O kadar kirli değilmiş. Fan ve çevresindeki kirin daha kötülerini gördüm. Fırça ile tek tek fanın yapraklarını peçe üstünde kablosunu çıkarmadan temizledim. Süpürge ile çektim bütün kiri tozu :) Yalnız kapağın resimde işaretlediğim kısmı bilgisayarı genelde kucağıma alırken yer değiştirirken kavradığım kısmında biraz oynama vardı meğer orada tırnakları serviste açarlarken kırmışlar tam kırılmamış elastik bir biçimde duruyor. Önce japonla yapıştırıp sağlamlaştırsam mı dedim ama yapıştırma sonrası iyice sertleşeceğinden sökme ve takma sırasında tamamen kırılabilir diye yapmadım. Vidayı iyice sıktım bir oynama yok şükür.

Temizlik yapacak olan arkadaşlara notum, takıp çıkarırken özellikle kapağı takarken tırnakların dikkatli oturtulması lazım. Tırnaklar kırılabilir.

Kapağın arkası aşağıdaki şekildeydi.

Kasanın içi ve kırılmış olan tırnakların ok ile gösterilmesi;

Yakından çekimler;

Ekleme: genel görünüm resmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derbentcioglu -- 21 Kasım 2011; 17:09:18 >

• Bakalım temizlik sonrası performans değişikliği görecek miyim :) Şu derecelendirmeyi bir daha çalıştırayım ben, uyuz oldum çünkü. :)
  • onlar mühim değil bi şekilde hallolur.ama şunu belirtmek isterim bizim ekran kartlarının üstünde 2 tane bakır ısı borusu var ve ikiside gpu çekirdeği üstüne gidio.açınca görürsünüz ramlar üzerine giden bi yol var ama malesef bizim laptolarda o yok.yabancı forumlardan ve msi forumlarından çok araştırdım bütün msi gx660 modellerinde ramler üzerinede giden bi tane bakır ısı borusu var. peki bunun etkisi ne derseniz.hw info tarzı bi programla bakarsanız ram sıcaklıkları herzaman daha yüksek idle da 2-3 derece ama oyunlarda 10-12 dereceye tekabul ediyo.yani shader sıcaklığı 70 derece iken mamio değeri 80-85 arası oluyo.bu ısı farkınıda buna bağlıyorum ben. ki zira yabancı forumlarda yine bütün sıcaklık değerleri aşağı yukarı birbirine aynı.
    ben bu konuyu istanbula geldiğimde monster teknik servisine sordum. bana üçüncü bakır ısı borusunun sadece gtx 460 modelinde olduğunu söylediler.sanırım bi tane ütyemiz var gtx460 lı. rica etsem kapağı açıp bakabilirmi? zira normal msi modellerinde hepsinde 5870 li modellerde bile 3 tane bakır ısı borusu var. buda benim kafamı çok kurcalıyo...

• şimdii ben fokusun teknik servisinin bizim pcyi incelemek için çektigi videodan bi kareyi resim olarak kaydettim ..
    bu karede görüceksiniz ki bi üçüncü boru var .. bizde olmayan sağ taraftaki kırmızı ile yuvarlak içine alınan ısıborusu değilmi yanlışsam düzeltiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TRibLy*

şimdii ben fokusun teknik servisinin bizim pcyi incelemek için çektigi videodan bi kareyi resim olarak kaydettim ..
    bu karede görüceksiniz ki bi üçüncü boru var .. bizde olmayan sağ taraftaki kırmızı ile yuvarlak içine alınan ısıborusu değilmi yanlışsam düzeltiniz.

yok dogru soyluyorsun o bakir isi borusu

• Bizde 3. ısı borusu için yer var ancak dediğin gibi o 3. ısı borusu bizde yok. Bu 3. bakır ısı borusu sıcaklık konusunda baya bir fark yaratır diye düşünüyorum.
  • gtx460 'a sahip olan arkadaşıımızdanda cevap alırsak ve ondada yok ise bu durumu fokus ile bi görüşsek iyi olacak..

@mehipek abicim az önce çalıştırdım windows puanlama sistemini ve yine aynı sonuç çıktı. nedenini gerçekten bilmiyorum.

Turbo ,Turbo fan,wifi açık pc boşta alınan değerler resimdeki gibidir.

• @TRibLy* acaba oyunları yüklerken ek olarak yüklemiş olduğun DirectX sürümlerinden bu fark ortaya çıkabilir mi? Eğer kurduysan, directx sürümü bizimle paylaşırsan bizde test edebiliriz.
  • Sürücü Paket Sürümü 8.892-110914m-125033C-ATI
    Catalyst Sürümü 11.9
    Sağlayıcı ATI Technologies Inc.
    2D Sürücü Sürümü 8.01.01.1186
    2D Sürücü Dosyası Yolu /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/CLASS/{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0000
    Direct3D Sürümü 7.14.10.0860 (not: buradaki directx sürümü bilgisi değil ise nereden bakılacağını söyleyiniz çünkü bilmiyorum. )
    OpenGL Sürümü 6.14.10.11079
    Catalyst Control Center Sürümü 2011.0908.1355.23115
  • benimde tam olarak bahsettiğim 3. bakır ısı borusu o işte.yabancı forumlarda dispio=72 ise memio da aynı oluyo gödüğüm kadarıyla ama bizde dispio72 iken memio 85 oluyo.normal bi sıcaklık ölçen programla bakılınca ekran kartı sıcaklığını 72 gösteriyo ancak hwinfo64 ile bakınca memio nun ne kadar yüksek olduğu görülüyo.denemek için hwinfo64 ü açık bırakın 1 saat oyun oynayın sonra oyunu kapatıp hwinfo64 ten değerlere bakın.orda en yüksek değerlerde göreceksinizki baya farklı.
  • O arkadaşımızdanda bir cevap gelsin.. fokusa bir mesaj bırakacagım ben. hatta hepimiz birlikde bir yazı gönderirsek daha çabuk ilgilenirler düşüncesindeyim.
  • bende yeni bi test yaptım OC siz sonuçlar böyle

• @TheRecruit abi senin canavar daha bi canavarr :D :))
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.