Şimdi Ara

### Monster MS-16GC & MS-1757 Kullanıcıları Derneği ### (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
8
Favori
42.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    En stabil oc değerlerini beklemedeyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: HWS

2. Monster markasını ilk kez DH forumunda bir arkadaşın açtığı MONSTER CANAVARLARI DERNEĞİ adlı konu başlığında gördüm ve tanıdım. Herhalde o zamandan beridir de forumda bu markayı en çok destekleyen kişilerden birisiyimdir sanırım. Bu marka ile ilk tanışmam yanlış hatırlamıyorsam 2005-2006 yılı aralığında aldığım ilk performans notebooku ile olmuştu. Bu notebook ekran kartı 256MB Nvidia GeForce 8600GT olan Compal üretimi Monster FL90 kasalı bir notebooktu. Firmanın ne bir ortağı ne de sahibiyim. Ben de tıpkı sizler gibi teknoloji meraklısı bir son kullanıcı ve DH forum üyesiyim.

Ben elimden geldiğince bilgim dahilinde insanlara doğru bilgiler aktarmaya gayret gösteriyorum. Konu notebook olunca profesyonele yakın bilgi sahibiyim denilebilir ama bu tamamen zaman ile gelişen bir bilgi düzeyi. Detaylı notebook incelemelerimi Monster firması bana inceleme için notebook temin ettiği sürece sürdürmeyi düşünüyorum. İncelemelerim tamamen bağımsız son kullanıcı incelemeleri şeklinde olacaktır ya da en azından ben o şekilde olmasını istiyorum veya tercih ediyorum diyelim. Tabii forumdan bu konuda gelecek olan talep ve istekler de bunu belirleyecek. Amacım bu markanın notebooklarını tercih edecek olan kişilere bilinçli bir şekilde doğru bilgiler verebilmek ve ürün ile ilgili bilgilendirebilmek.

bu mesajınızı görene kadar monster çalışanı sanıyordum sizi. :D

• Gpu tweaktan yaptığım denemelerde 998/5000 den yukarı çıkamadım. En yüksek 5050mhz değere cikabildim. Voltaji artirsam da ram yukselmiyor sürücü yanıtı kesiyor. Sanırım voltaj da değişmiyor, gpu z de voltajin değiştiğini görmedim aynı değeri gösterdi. İzin vermiyor sanırım değiştirmeye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karakaya_o kullanıcısına yanıt
    hızı 998 e çıkardıgında ısı değerleri nasıl oldu hocam ?
  • bf3 çatışma sahnelerinde maksimum 80 derece (arada 81 82), 997/5000 oc li halde maksimum 85 derece (arada 86 87) görüldü. yani 5 derece ısı farkediyor ve fanlar full hızda tabiki soğutucu kullanmadan. performans olarak; stok halde 55~65 fps, ocli halde en az 10 fps artış olmakla birlikte 75~90 fps hatta bazı bölümlerde 100 fps sınırını aşabiliyor. zamanım olmadığı için şimdilik bf3 deneme imkanım oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakaya_o -- 8 Şubat 2014; 13:37:39 >
    Valla oc li bile baya iyi ısı değerleri msi ge60-70 kullananlar 97 98 dereceyi nasıl görüyorlar anlamak zor

• Değerler degissede ocli halde en fazla 90 dereceye çıktı. Fan düğmesine basmak farketmiyor belli bi değerde ısıyı frenliyor. Eğer değerleri sende uyguladiysan problem olursa bildir hocam. Oyun testinden ziyade en stabil değerlere cikarmaya bayağı bi uğraştım ama ram 5050 mhzden yukarı çıkamiyor voltaj veremedigimden. 997/5000 temiz bence

Kendime bi laptop soğutucusu yaptıktan sonra oc yapıcam ben

Oc yi hangi programla yapıyorsun hocam sen? Bende farkettim o ısıyı frenleme olayını turboya ister bas ister basma değişmiyor

• Asus gpu tweak

• Konu ölmüş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TnesQuare kullanıcısına yanıt
    Kimse yeni cihaz almazsa ne olacak
  • Tanıtım konusu yerine ilgilenebilecek bi arkadaş kullanıcı kulubü olarak bi konu açsa bence daha iyi olur .
  • Yakında belki alırım hocam

• DireksiyonlaMaçYapanAdam kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam oyun sıcaklık testleri olsa güzel olurdu. Msi ile aynı bileşenler nerdeyse

• Konunun öldüğü falan yok sadece vakitsizlikten oyun videolarını ve testlerini koyamadım hala elimdeki işleri toparlayabilirsem yarın olmadı ertesi güne güzel bir iki oyun içi FPS videoları ve bir kaç güzel benchmark FPS testleri eklemeyi düşünüyorum. Bu arada kullanıcı topiği siz isterseniz açın ben konuya destek olurum istediğiniz testler ve videolar konusunda ben açınca fanboyluk yapıyorsun diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 18 Şubat 2014; 1:20:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakaya_o

Değerler degissede ocli halde en fazla 90 dereceye çıktı. Fan düğmesine basmak farketmiyor belli bi değerde ısıyı frenliyor. Eğer değerleri sende uyguladiysan problem olursa bildir hocam. Oyun testinden ziyade en stabil değerlere cikarmaya bayağı bi uğraştım ama ram 5050 mhzden yukarı çıkamiyor voltaj veremedigimden. 997/5000 temiz bence
    Voltajı ancak BIOS ile verirsin programlar notebooklarda hiçbir işe yaramaz. Bu GPU 'nun tepe ısı değeri 95 derecedir ve bu değere gelince GPU kendini otomatik olarak hız düşürür bu da GPU 'nun kendini koruması ile alakalı bir durum ama GPU iyi soğutulursa hız düşmeyecektir ama bu notebook için bunu söylemek pek mümkün değil değer daha yukarı çıkabilir iyi soğutulabilirse ama tabii bu da yetmez voltaj limitine takılırsınız o da ayrı bir konu. Bu arada aldığınız benchmark testlerini default ve O.C'lu olarak konuya eklerseniz performans artışı daha net anlaşılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 18 Şubat 2014; 1:18:25 >

• çok pardon birşey merak ettimde sorayım dedim

Öğrenci ve Öğretmenlere özel fiyat !.. ( 21 - 24 Şubat 2014 saat 14:00' a kadar !.. ) [Ekle 84,74 TL] diye birşey yazıyor bu 21-24 şubatın ne özelliği varda 84,74TL fiyat farkı istiyorsunuz?

### Monster MS-16GC & MS-1757 Kullanıcıları Derneği ###

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exxema -- 18 Şubat 2014; 4:59:34 >
  • HWS kullanıcısına yanıt
    Gün içinde zaman bulursam yapacağım testleri
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.